Last news in Fakti

9 Ноември, 2014 12:46 1 378 0

"Приказки за флейта" с Мария Силвестър в Нощта на театрите

  • "приказки за флейта"-
  • фортисимо фамилия-
  • нощта на театрите-
  • максим ешкенази-
  • мария силвестър-
  • музика

Фортисимо Фамилия разказва за най-нежния духов инструмент чрез музиката на големи композитори

Специално за второто издание на европейската инициатива Нощ на театрите Фортисимо Фамилия ще разкаже „Приказки за флейта”. Какво се случва, когато едно непослушно момче срещне злата вещица и когато най-нежният духов инструмент влезе в приказката и омагьоса всеки, който го чуе?

Солистката Цветелина Белева ще ни поведе в това приключение, ще ни очарова с изпълненията на някои от най-любимите произведения, писани за флейта. Ще чуем „Бадинери” на Йохан Себастиан Бах, “Танц на пастирите” от „Лешникотрошачката” на Чайковски, “Смяна на караула“ из „Кармен сюита” № 2 на Жорж Бизе, както и специално написана за концерта сюита от филмова музика. Носител на редица межднародни награди, виртуозната Цветелина ще изпълни и една от най-трудните и емблематични пиеси за флейта –“Волиера” из Карнавал на животните от Сен-Санс, от която ще излетят десетки усмихнати птички. Оркестърът на Софийската филхармония  под вещото ръководство на Любомир Денев-младши ще партнира на Цветелина в тази музикална феерия.

На сцената и домакин на „Приказки за флейта“ ще бъде ексцентричната Мария Силвестър. Забавната водеща ще разсмива до сълзи, ще разказва най-необикновените истории и ще отвежда публиката на пътешествие в света на въображението.

„Включваме се за първи път в Нощта на театрите, защото тя предполага и случва вълшебни съдържания, точно такива каквито са нашите необичайни „приказки”. Приказки, които разказваме през класическата музика. Приказки, които се случват тук и сега и не се повтарят, защото са уникални, но се развиват чрез и от децата, които влизат в друг свят и опознават красотата на класическата музика“ – сподели Светлина Терзиева, директор на Фортисимо Фамилия. 

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България".


15 ноември (събота), 11:00, 12:30, 16:00
16 ноември (неделя), 11:00 
Камерна зала на Концертен комплекс „България” с участието на Цветелина Белева (солист), Мария Силвестър (актриса), Любомир Денев-младши (диригент). Сценарист е Ростислава Генчева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА