21 Януари, 2016 20:15 1 408 5

Москов: Вотът на недоверие не ме интересува

  • ваксина-
  • москов-
  • вот-
  • недоверие

Политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот, каза министърът във връзка със скандала с ваксините

Москов: Вотът на недоверие не ме интересува - 1

Вотът на недоверие въобще не ме интересува. Така здравният министър Петър Москов коментира искането на БСП и ДПС, които си стиснаха ръцете за обща атака на опозицията, за вот на недоверие към кабинета заради здравеопазването. Петър Москов участва в заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.

"Това, което се развива в последните дни с така наречения проблем с ваксините, защото такъв проблем няма, е че всъщност политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчинския инстинкт, което е долно и нечовешко”, заяви Петър Москов.

Турският завод "Мефар", от който беше дарена петвалентната ваксина за децата у нас, е сертифициран за добра европейска производствена практика, заяви министърът на здравеопазването:

"Фирмата "Мефар" е сертифицирана за добра производствена практика - GMP. GMP e европейски стандарт, който се дава на някой завод от орган, който е член на Eвропейския регулаторен орган по лекарствата. В случая заводът "Мефар" е сертифициран за добра производствена практика от държави като Германия и Англия."

Москов представи пред комисията по здравеопазване и всички нужни сертификати на завода в Турция.

Петър Москов беше категоричен, че няма данни от Регионалните здравни инспекции за странични реакции при децата, върху които е приложена ваксината до момента.

"Няма, защото ние следим през РЗИ-та за такива сигнали. Няма такова нещо! Но дори и да има, има си ясни пропорции, как да кажа, количествени, в които при определени на сто хиляди, на един милион, самият продукт дава обективно някакво количество усложнения, в общия случай леки", уточни той.

На въпрос дали е подписал декларацията за анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ, Москов заяви, че той е част от преговорната група на Реформаторския блок по изготвяне на допълнителна декларация за ясна законодателна и политическа програма на коалицията и на мнозинството в предстоящия сезон, така че не е нужно да подписва каквото и да било.

"Аз отивам да преговарям, за да може този документ да бъде финализиран от всички преговарящи страни да се съгласят с него и да го подпишем всички заедно", каза още той.

Факти.бг припомня, че опозицията настоява още утре Петър Москов да се яви в парламента. Те уточниха обаче, че атакуват цялостната здравна политиката на правителството. БСП и ДПС са сигурните партии, които се обединяват. БДЦ все още мислят, а от „Атака” запазиха мълчание. 

По-рано лидерът на левицата Михаил Миков подчерта, че причината за тази тема на вота на недоверие не е скандалът с ваксините, по който тече разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иксцентрик

    1 0 Отговор
    Значи,че не си за този пост. Парите те интересуват пиандурнико.
  • 2 глас народен

    1 0 Отговор
    да му бият три ваксини от тия безопасните
    та после да му чуем песента
    ма нема са съгласи

    всичко е за пари и то много
    като требва да дигнат пенсиите 3 лева са много но за далаверите и милионите са малко.
    правят ни на маймуни и се гаврят със всички- от новородени до стари хора
    да се задавят и пукнат дано
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    знаеш ли колко хора умират заради корумпираната здравна реформа!!! Внукът ми се роди почти мъртъв защото не плати 450 лева на лекаря акушер !!! Сега цял живот ще гледаме син с царебрална парализа!!! А да сте се интересували кой ще плати на пострадалите!!! Вас ви интересува само вашата банкова сметка !!! Дано и теб здравната пътека те доведе до някоя погребална агенция!!!!!
  • 4 Joan

    0 0 Отговор
    Няма ли в тези министерства хора, които да отговарят за съответния ресор? Кой в МЗ отговаря за ваксините, за доставката им навреме, за поръчването им от френската фирма Санофи? Защо изведнъж Москов се оказва виновен за работа, която чиновници е трябвало да свършат 2 години назад?
  • 5 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    НАЗДРАВЕ МОСКОВ...ПИЙНЯК