Last news in Fakti

27 Януари, 2016 15:07 1 756 1

Барак Обама призова за спешни действия за овладяване на вируса Зика

  • барак обама-
  • вируса-
  • зика

Според него трябва да се ускори извършването на изследвания за производство на ваксина

Американският президент Барак Обама призова за спешни действия за овладяване на вируса Зика, съобщи Би Би Си.

Световната здравна организация вече обяви, че има голяма вероятност вирусът да обхване почти цялата територия на Северна и Южна Америка. Вирусът се свързва с повишения брой на бебета, които се раждат с неврологичното заболяване микроцефалия, което довежда до новородени с прекалено малки глави.  От октомври насам в Бразилия е имало регистрирани 3893 случая на микроцефалия, като до този момент средната им годишна стойност е била 160.

Според Обама изследванията за производство на ваксина срещу вируса трябва да се ускорят. В изявление от Белия дом се казва, че е наложително всички американци да бъдат информирани за вируса и мерките, които могат да предприемат, за да се защитят сами.

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Кой беше този ????????????????