Last news in Fakti

23 Ноември, 2018 11:22 46 896 33

Исторически рекорд в "Стани богат" постигна пловдивски преподавател

  • стани богат-
  • преподавател-
  • рекорд-
  • милионер-
  • пари-
  • състезание-
  • богат-
  • университет-
  • успех

Жена постави рекорд в шоуто за милионери

Преподавателката по латински в Медицинския университет в Пловдив Явора Опрова стана първият участник в "Стани богат", който достига до въпроса за втора сигурна сума от 2500 лева, без да е използвал нито един жокер.

Късметът беше на нейна страна, тъй като въпросът за 1500 лева бе свързан със специалността ѝ. Той бе кое сирене съдържа в названието си животното, от чието мляко е произведено. Правилният отговор бе Пекорино, чиито корен е от латински и означава овца.

Първият жокер, с който тя си помогна, бе използван за първа сигурна сума, а въпросът бе: "Джордж Олдрич е човек с уникално занимание. Какво прави той с вещите на космонавтите преди полет?". Верният отговор бе „мирише ги”.

Преди началото на участието си Явора обясни, че играе, защото иска да постави паметна плоча в чест на изключителния дарител Димитър Кудоглу, живял в Пловдив. В крайна сметка Явора направи страхотна игра, като си тръгна от шоуто с 10 000 лева. Тя беше на крачка да грабне 15 бона, но се отказа на въпрос: "Коя е единствената жена в историята на тениса, печелила в една календарна година четирите титли от Шлема и медал от Олимпиадата. Извън играта преподавателката маркира верния отговор - Щефи Граф, но вече се бе отказала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    130 3 Отговор
    Тази не е от онези 80%.
  • 2 гост

    235 10 Отговор
    Феноменалната игра за интелигентност, знание и далновидност донесе 10х.лв в грата за милионери, която дава максимум 100х.лв. Как е игра за милиони като тавана е 100х.лв? Да не смятате в някакви други валути? Дори в Индия се играе за милион, а тък за 10 пъти по-малко и на всичкото отгоре въпросите са супертрудни и неизвестни факти, които освен с налучкване няма как да се познаят.

    Коментиран от #4, #26

  • 3 Иван

    142 10 Отговор
    Въпросите вероятно ги дава човек. От познати, които са участвали съм чул, че попълват доста подробна анкета, която съдържа въпроси за образование, интереси и т.н. Подписват договор, че ще загубят печалбата ако скрият факти за себе си в анкетата. Това ми навежда на мисълта, че човек подбира ръчно въпросите спрямо всеки участник - вероято от определен шаблон за всяка сума. Та, участник може да бъде "избутан" напред, може да бъде и закопан.
  • 4 Математик

    76 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Бе и 100 хилки не са малко, ама стъпката нещо е сбъркана - трябва да бъде ... 5, 10, 20, 50, 100.
  • 5 kokoto

    38 7 Отговор
    Рекорд !? Смях в залата, забравихте началото ..... имаше и по-добри

    Коментиран от #8, #28

  • 6 Драго

    91 4 Отговор
    Наградният фонд е смешен! Да го оставят непроменен след толкова години е абсолютно неадекватно.
  • 7 Хубенов

    50 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: достига до въпроса за втора сигурна сума от 2500 лева, без да е използвал нито един жокер.

    Публикувано във факти.бг: Първият жокер, с който тя си помогна, бе използван за първа сигурна сума, а въпросът бе: "Джордж Олдрич е човек с уникално занимание.

    Уж стигнала до втора сигурна сума без жокер, после използвала жокер за 1ва сигурна сума?!!?!?!

    Последно?
  • 8 Проз Си останах

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "kokoto":

    Прочети сТатията !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 kick

    70 6 Отговор
    В богатите страни тази игра се нарича ''Стани милионер''!!! Тези 100хил у нас там са по средата на играта, да не говорим, че нивото на трудност на въпросите у нас е далеч по-високо от тези в Германия или англия примерно!

    Коментиран от #12, #18

  • 10 INTRUDER

    70 2 Отговор
    Абе страшно сте се объркали в тези жокери и първи, втори и последни сигурни суми, но жената наистина се справи блестящо!Такива българи има много, но за съжаление са извън парламента!Браво на Явора!
  • 11 ТМВ

    90 4 Отговор
    Aз от пет години ходя в ОАЕ конкретно в Дубай.
    Още в началото за мое най голямо учудване забелязах че там няма никакви лотарии спорт тото лото Еврофутбол и тази такива игри като при нас.
    Оказа се че хазарта е забранен.
    Никакви коректорски фирми за кредити заложни къщи и разни такива.
    Валутни бюра има но те са на строго определени места предимно в моловете.
    Ако искаш кредит банките дават при определените условия срещу нищожни лихви!
    На това му казвам ред и правила,а не като в България.

    Коментиран от #15, #27

  • 12 Драго

    40 2 Отговор

    До коментар #9 от "kick":

    Точно така, именно затова написах, че наградният фонд е смешен. Освен всичко останало, над половината от времето се губи съвсем преднамерено и режисирано. Години наред следях италианското издание и винаги вървеше много по- стегнато и много повече "чиста" игра.
  • 13 Шофьор

    14 1 Отговор
    Въпрос за първа сигурна сума: Какви са първите думи,на Нийл Армстронг, при презимяването му,след като е станал първият човек стъпил на Лунната?

    Коментиран от #21, #29

  • 14 Gencho

    7 4 Отговор
    "шоуто за милионери" - Само 10 пъти превърташ играта и си Ти! хахахах
  • 15 гост

    18 8 Отговор

    До коментар #11 от "ТМВ":

    Абе не ги хвали много, защото там богатите са си богати, а бедните бедни и няма начин да се промени. Да, богатите може да раздадат автопарка си на бедните, все тая, те пак са милиардери. Ама жена ти може да я насилят в таксито задето е носела пола и са й видяли коленете и тя няма никакво право, я се съблече по бански на плажа, я са я опандизили, една бира не може да изпиеш на слънце, има само сгради и паркове, а извън границите на градовете е само пясък и камили, не го хвали. И тяхното банкиране се нарича Сукук - ако ти трябват 20х.долара, отиваш и те ти имаш да връщаш 22х.долара, но не се води като лихвен процент.
  • 16 Шаран БГ

    16 4 Отговор
    Може играта да е купена от някъде, където името и е било - " Стани милионер" или нещо подобно. Наш юнак е пресметнал според своя или нечий чужд джоб, че 100 000 лв . ме правят "богат" и играта при нас / вижте фотографията/ е "Стани богат! " и отзад подзаглавие- "Кой иска да стане богат ?. Едното е повелително , другото въпросително и.......до тук. После това е игра в България и не вярвам хазната да не взема процент или най-малкото на спечелилия да се дава "на порции по кюфтенце" и да не му се дава цялата сума или както той желае. Поне със други печалби е точно така !!! / На "Иван" № 3 / Няма те нужда от познати ! Напишете името на играта на "Гугъл чичко, който знае всичко !" и ще видите, че за да кандидатствате трябва да "изкажете и майчиното си мляко" !! Все едно сте пред следовател от МВР, адвокат и лекар едновременно. И естествено, че няма да я докарате до никъде !! После има и много режисура - гледайте го редовно и ще сте свидетели,на кого и как, и с какви "гатанки", ще дадат да "стане богат " . При дългите безсмислени монолози от играч или водещ / или и от двамата/ имате под ръка дистанционното - " натискате "мутето"-дето казват някой ЕнтЕ ли ген ти..........
  • 17 ТМВ

    17 1 Отговор
    До коментар #15 гост,
    Голяма си грешка,явно не си ходил и черпиш информация от чичко Гугъл!
    Местните закони са по либерални в сравнение със другите около тях!
    Има ресторанти и заведения в които алкохола е разрешен.
    Аз съм ходил в такова вечер от 21 часа до 3часа сутринта можеш да си пиеш биричка концентрат дори пушенето е разрешено!
    Важното е да да няма пиянски изцепки защото там полицията не се церемони!
    И никой няма да си помисли да насилва жена защото лошо му се пише по шириатския закон!
    Просто има ред и спокойствие!
    За битова престъпност като тук не може и дума да става...!
  • 18 Русе

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "kick":

    Никой в България не иска да печелим. Чудя се как не са забранили печеленето в конституцията !
  • 19 а де

    15 1 Отговор
    Както и други коментиращи казват у нас дават 100хил. лв. за много по-трудни въпроси от колкото на запад.И после ми кажете че на запад били по-умни и за това взимали повече пари.
  • 20 Любопитко

    16 3 Отговор
    Интересното е, че аз отговорих правилно на всички въпроси без жокер и помощ... Дори и на този за 15хиляди. Баща ми е свидетел! Кълна се! Смятам, че бих могъл да превъртя играта... Смятам, че е напълно възможно ако човек има малко и късмет с въпросите. Лека вечер на всички!
  • 21 НАТО ВЕЦ

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Шофьор":

    Вързахте ли се?!
  • 22 Вижда се

    12 3 Отговор
    Играта е нагласена да печелиш до 2000 лв
  • 23 Мария

    12 2 Отговор
    БРАВО НА Г-ЖАТА,УБЕДЕНА СЪМ,ЧЕ НА НИВОТО И ИМА ОЩЕ МНОГО ТАКИВА БЪЛГАРИ,КОМПЛЕКСИРАНА Е НАШАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ЗАТОВА ТРУДНО СЕ РЕШАВА ДА ВЛЕЗЕ В ШОУ.ПАРАДОКСА НА ПРОСТОТИЯТА,КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМА Е ПО-НАПРЕД СЕ БУТА.ЖАЛКО.
  • 24 Именно

    25 1 Отговор
    "Стани богат" ? То топ-наградата им не стига за половин нормален 3-стаен апартамент на прилично място.
    Трябва да го кръстят "Стани по-малко беден"
  • 25 Жан

    10 4 Отговор
    Същите тъпотии като "Семейни войни" Не свързани въпроси с невероятни отговори. В България аванта не се дава , продължавай те да търкате билети.
  • 26 Гостилничаря

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Всичко е точно, баце, десет участия и си милионер......
  • 27 Афганец

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "ТМВ":

    Не ги слушай, повечето дървени философи тук не са излизали от село.... Ходя в Дубай и Абу Даби от 1982-ра, емирствата буквално израстнаха и се развиха пред очите ми. От 1982 до сега, курса на дирхама не е мръднал и с милиметър - 3.65 дирхама за долар. Последните 15-20 години режима се поолаби, започнах да срещам млади и яки руснаци във Ферарита и Вейрони, а до тях по 2-3 красиви мадами. Вечер са по клубове и барове на хотели (където се сервира алкохол), а рускинчетата им изкарват луди пари със секс, там цена под 2-3000 долара няма ! И всичко е законно - запознанство, лек флирт, а след това договорките са на 4 очи, само между арабина и мадамата, демек всичко е по любов.... Е, 90% взима този, който я е завел, и в когото е паспорта и, ама кво от това. Ако бях по-млад, точно това щях да правя......................
  • 28 Да, нака е

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "kokoto":

    Например отец Любомер !
  • 29 Пише се

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Шофьор":

    ПРИЗЕМЯВАНЕ
  • 30 пепа

    3 1 Отговор
    А на някой не му ли направи впечатление, че въпросната е съученичка на Билалов от Класическата...Аман от режесирани ситуации.
  • 31 Асен

    2 0 Отговор
    Помните ли отец Любомир Братоев, който спечели 50 хиляди лева?

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.