Last news in Fakti

16 Май, 2012 14:51 891 0

НЗОК: Само обичайни нарушения в Пирогов

  • пирогов-
  • нзок
НЗОК: Само обичайни нарушения в Пирогов - 1
Снимка: БГНЕС

 

Готов е докладът по извършената от експерти на НЗОК проверка в УМБАЛСМ „Н.И.ПИРОГОВ“. В проверката, проведена на 11 май 2012 г., е участвал и екип на РЗОК София-град, съобщиха от здравната каса.

Извършен е непосредствен контрол на медицинската документация на пациенти по време на тяхната хоспитализация в лечебното заведение в клиниките по изгаряния и пластична хирургия, ортопедична травматология, както и в отделенията по обща и спешна урология за възрастни.

Установено е, че трима пациента приети за болнично лечение не са били открити в лечебното заведение.

В някои от случаите медицинската документация е била попълнена предварително за следващ ден или са нанесени поправки в нея. В други не са спазени изискванията за непрекъснатост на болничната помощ и грижите в лечебното заведение съгласно действащата нормативна база. Затруднен е бил достъпът на проверяващия екип до медицинска отчетна документация по клинични пътеки.

Проверяващите експерти са съставили констативни протоколи по констатираните нарушения и са направили предложения до директора на РЗОК София-град в пет от случаите извършената дейност по съответните клинични пътеки, ако бъде отчетена, да не бъде заплатена на лечебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА