Last news in Fakti

11 Май, 2012 20:59 1 943 6

Проверки в „Пирогов”

  • пирогов-
  • нзок

Разминавания в трудовите и гражданските договори и в изплащането на хонорари е установено при проверка на УМБАЛСМ "Пирогов". Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Проверката е направена съвместно от Министерство на здравеопазването и НЗОК за установяване на причините за преразход на средствата за лекарствени продукти. Подобни проверки се правят и в болниците в Русе и във Варна. Проверката в "Пирогов" има срок за провеждане от 1 месец. Тя ще продължи и през следващата седмица. Министър Атанасова каза, че когато в болничното заведение са влезли проверяващите част от служителите на администрацията са излезли от болницата.

Тази проверка показва, че това, което казваме с управителя на НЗОК Пламен Цеков наистина ще се случва, заяви здравният министър. Атанасова спомена още, че при установени нарушения може да се стигне до отстраняване на директора на болницата. Но такива стъпки могат да бъдат предприети, след като проверката е завършила,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЛС

    0 0 Отговор
    Всичко е ясно. Трябва да се изземат 9 милиона от болниците които са ги заработили ,за да ги дадет на новата болница "Софиямед", тъй като вече са определени за тях- въпреки че тази болница все още не работи.
  • 2 пироговец

    0 0 Отговор
    Aми сега!?Каде ще се скрие Митето....?Дали ще покажат всички гадости,които сваршиха,той и неговите талибани? Ще разберем ли истината за "капиталовите ремонти",комисионните от лекарства и медицински консумативи,кеша от лапароскопските операции?...или ,както всички проверки до сега...всяко чудо за три дни...
  • 3 Медсестра

    0 0 Отговор
    Добре че проф.Сашо Червеняков дръзна да защити екипа си та нещо започна да се случва.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Цялата работа с тази проверка силно намирисва. Забележете: проверката на НЗОК и МЗ започнала след обяд в 16,30 часа. Напълно естествено е администрацията да е напуснала вече болницата. Министърката дала брифинг на журналистите в 19,30ч. пред паркинга на "Пирогов"! Тази активност говори за целенасочена кампания срещу болницата и персонално срещу нейния директор. Дали пък някой "гербовец" не си е харесал тази длъжност?
  • 5 nik

    0 0 Отговор
    Намирисва и то много,а ако разбъркат хубаво ще смърди.

  • 6 хихи

    0 0 Отговор
    Робевци,Узуновци,"юристи"говорители,експерти,смешници и много знайни и незнайни герои-време ви е да си ходите!