Last news in Fakti

14 Юни, 2012 09:14 1 009 2

Десислава Атанасова: „Пирогов“ се източва чрез странни договори

  • пирогов-
  • проверка-
  • източване-
  • десислава атанасова

В "Пирогов" има договор за опис и подредба на книги. Той е на стойност 5400 лв. Има договор и за консултант, който да помага на пациентите да изберат какво да четат. Освен това се плаща и за човек, който да достави книгата до болничната стая. За този и още няколко странни документа сигнализира здравният министър Десислава Атанасова в студиото на „Тази сутрин" по бТВ.

Тя изнесе за първи път данни от доклада на здравното заведение, направен да се намерят неточности в управлението му. Проверяващите са направили 150 страници заключения, но документът все още не е изцяло завършен.

Атанасова добави, че само за чистенето на сняг е сключен договор за 7 хил. лв. Не знам дали тази сума, която се дава за 3 месеца от годината, може да се покрие от "Пирогов", заяви здравният министър.

Проверката в „Пирогов“ започна преди седмици веднага след първата пресконференция на новия директор на НЗОК д-р Пламен Цеков. Тогава той обяви болничното заведение е надхвърлило лимита на изразходваните средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pirogovka

    0 0 Отговор
    Bravo!!!Tozi Direktor triabva da napusne sam ,ako ne iska da go iznesem sas stola ....
  • 2 иванов

    0 0 Отговор
    Сестри, лекари/ с изключение на приближените до директора/,санитари работят вече на предела на силите си, съвместяват по едно или две щатни места/няма персонал/ и то при крайно мизерно заплащане. Но да оставим заплащането, работата ни вече е заложено от началниците некачествена, има пропуски. Що за хора са това? Каква е тази алчност и безхаберие за здравето и живота на пациентите и на персонала? Пак ли ще останат ненаказани? Как е възможно лекари да получават в пъти по-ниска заплата от администрацията? Дано този път не им се размине, както до сега е ставало.