Last news in Fakti

19 Юни, 2012 08:41 2 199 3

Лекари от "Пирогов" получавали бонуси за далавери

  • пирогов-
  • далавери-
  • бойко тошев

Натиск за извършване на документални и други измами бил отправян към д-р Бойко Тошев,  бивш началник на Първа травматологична клиника в „Пирогов”. „Имам конкретни обвинения към сегашното ръководство за политиката на допълнително финансово стимулиране,” заяви д-р Тошев в ефира на бТВ.

Съмненията в управлението на най-известната болница у нас се появиха след изненадваща проверка от страна на МЗ и НЗОК. Преди приключването й здравният министър Десислава Атанасова изнесе данни за нередности в трудовите договори, странни плащания и съмнително лекуване на пациенти. От болницата контрираха с обвинение за оклеветяване и опит за дискредитация.

„Искам да се извиня на абсолютно всички честни колеги за всичко, което се изнесе. Държа на достойното заплащане, но съм против тези, които умишлено ги държат на ниски заплати, за да може с финансов натиск да ги притискат да участват във финансови далавери,” каза още травматологът.

Eдно от най-фрапиращите нарушения в "Пирогов" е свързано с лице от престъпния свят. ""Едно лице, което е оперативно интересно за службите, оказа се приет в болницата, без да знае шеф-екипът, без да знае началникът на отделението, без да знае началникът на клиниката", разкри още медикът.

Д-р Бойко Тошев бил освободен като началник на травматологичната клиника към средата на май с обяснението, че това било по нареждане на здравния министър Десислава Атанасова. „Поласках се от това, че министърката знае за моята личност”, каза той. По думите му на негово място била назначена доц. Кътева, „която е добър хирург на ръка..., но не отговаря на изискването на Здравната каса за компетентностите за тази позиция”.

Д-р Тошев обясни, че в клиниката работят хора, които не оперират. Той обвини ръководството на „Пирогов” в лицето на директора проф. Раденовски в оказване на натиск за извършване на документална измама. От Тошев се искало да отпуска бонуси на такива лекари. „Отказах да им плащам,” заяви травматологът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Viktor

    0 0 Отговор
    Полъсках?
  • 2 Rosko

    0 0 Отговор
    "Лекари от "Пирогов" получавали бонуси за далавери" - а стига бе...не може да бъде.
  • 3 наблюдател

    0 0 Отговор
    За съжаление лекарите в" Пирогов" не са това , което бяха.Парите следват пациента , поради което пациентите се " обработват" от всички страни. Вземат се пари под различни предлози , без да се оказва качествена помощ и даже още по-зле , много, много по-зле............ ??????? д-р Попов, д-р Ковачев, д-р Стойчев ,д-р Георгиев ,д-р Сопотенски , доц Цеков