Last news in Fakti

21 Юни, 2012 10:38 1 238 3

Здравният министър смени борда на „Пирогов“

  • пирогов-
  • борд
Здравният министър смени борда на „Пирогов“ - 1
Снимка: БГНЕС

С протокол от 20 юни на министъра на здравеопазването като едноличен собственик на капитала на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" ЕАД, е определен съставът на новия Съвет на директорите на лечебното заведение, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Като членове на Съвета на директорите, считано от 20 юни, се освобождават д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров. Техните правомощия са прекратени, без да са освободени от отговорност. С протокола на едноличния собственик броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души и се определя нов петчленен състав на Съвет на директорите. В него като нови членове влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова.

Звездица Велизарова притежава магистърска степен по "Финанси". От 2006 година тя е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите.

Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 година. Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността". Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика.

Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен.

В 7-дневен срок новоназначените членове на Съвета на директорите трябва да сключат допълнително споразумение към договора за възлагане на управлението на лечебното заведение. Новият Съвет на директорите трябва да предприеме необходимото за вписване на промяната в Търговския регистър в срока по чл. 6, ал. 2 от Закона за търговския регистър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Тиквата

    1 0 Отговор
    Да се махат тия хайдуци,за да дойдат следващите моля.
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Като ги гледам, нямат нищо общо с медицината новоназначените членове...
    Явно искат и от там да точат към "държавата"
  • 3 nik

    0 0 Отговор
    Щом не са от медицинските среди ще правят по- лесно разлика от колегиалност и омерта...