Last news in Fakti

21 Май, 2020 16:32 14 098 14

Лекар излекува над 45 000 болни от рак с тази диета

  • кореноплодни-
  • кореноплоден зеленчук-
  • зеленчуци-
  • полезно-
  • рак-
  • лечение-
  • здравословно хранене

Продуктите, консумирани по време на 42-дневната диета, убиват раковите клетки

Лекар излекува над 45 000 болни от рак с тази диета - 1
Снимки: Shutterstock

Австрийският лекар Рудолф Бреус, най-известният на запад учен, който изучава естествените методи за борба с рака, заяви, че годините усилена работа са довели до разработването на 42-дневна диета. Тя е предназначена да убива развиващите се ракови клетки. От създаването ѝ, което започва през 1980 г., повече от 45 000 пациенти са се излекували, пише zdrave.to.

Много хора, които не са били болни от рак, също са опитали диетата му (понякога само за една седмица) и съобщават, че тази терапия има значителни положителни ефекти върху организма им, а именно:

• подобрен сън;

• увеличено количество енергия;

• броят на настинките е намалял.

Диета

Като част от диетата, описана в книгата “Д-р Бреус: Профилактика на рака”, пациентите не трябва да ядат твърди храни в продължение на 42 дни. Вместо това е необходимо зеленчуците да се смелят на сок.

Лекар излекува над 45 000 болни от рак с тази диета

Това е рецептата за една порция:

• 1 цвекло

• 1 морков

• 1 стрък целина

• половин картоф

• 1 репичка.

Тези съставки трябва внимателно да се смилат в блендер и да се прецеждат, за да се отстранят всички малки парченца.

Как работи тази диета?

Според д-р Бреус, раковите клетки се развиват върху протеини от твърди храни. Диетата на Бреус кара тези клетки буквално да гладуват.

Съставките за сока са внимателно подбрани, според способността им да се борят с болестта. Ето какви са полезните свойства на всяка една от храните:

Моркови
Изследователи от Университета в Нюкасъл откриха, че морковите съдържат антираково съединение, известно като полиацетилен. То намалява растежа на тумора.
Други изследвания показват, че морковите съдържат друго противораково съединение, известно като фалкаринол, което намалява размера на туморите при плъхове с една трета.

Цвекло
В продължение на векове европейците използват цвеклото за лечение на рак. То обогатява организма с хранителни вещества и кислород, които от своя страна, помагат в борбата срещу болестта.
Цвеклото също така се бори и с туморите, като премахва канцерогенните токсини от черния дроб, бъбреците и лимфната система.

Целина
В проучване, проведено през 2013 г., е доказано, че целината убива до 86% от клетките на рака на белия дроб, благодарение на съединение, известно като апигенин.
Други изследвания показват, че апигенинът спира растежа на раковите клетки.

Картофи
Проучванията са доказали, че картофът инхибира (потиска) възпроизводството на лимфоми в черния дроб, стомаха, шийката на матката, дебелото черво и простатата. Освен това, причинява апоптоза (смърт) на злокачествените клетки.

Репичка
Репичките пречистват организма и го обогатяват с голямо количество витамин С и антоцианин.
Витамин С убива раковите клетки, докато антоцианинът има антиоксидантен ефект, който се бори със свободните радикали и предпазва ДНК от увреждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    20 5 Отговор
    е па то като нема селско стопанство от ДЕКА ЦВЕКЛО???? ДЕ ДА КУПИМ ЦВЕКЛО ПА ДА РУЧАМЕ И ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ? ЦВЕКЛОТО КАКВО ДА Е? МАГАРЕШКО, ЗАХАРНО, КОНСКО. НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ МНОГО ВИДОВЕ ЦВЕКЛА. НЕПРЕЛОЖИМА ДИЕТА , АМИ АКО СА БЪКАНИ С НИТРАТИ КЕ НИ УМОРИ.
  • 2 Иван

    1 6 Отговор
    Тези растения от снимката отдавна са известни с тези си свойства.
    Професора е взел едни пари, но австрийците са горди имперци, от тях се учат и унгарците, макар да не разбират по “унгарски“ нещата - нещо като жабата дето вдигнала крак за подкова, те ще платят за така ценните напътствия....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хубаво ама

    16 1 Отговор
    ако продуктите са внасяни от съседите, дето цялата им продукция е пълна с нитрати и други такива! Най-вероятно е да ритнеш камбаната малко по-рано от предвиденото!
  • 5 Бойчо

    6 7 Отговор
    От това язвата ти е сигурна
  • 6 Този

    3 2 Отговор
    метод е разработен от д-р Н. Уокър още миналия век, когато през
    1935 г. става известна голямата полза от суровите зеленчукови сокове. Именно СОКОВЕ, защото цялата "химия", с която са "обогатени"
    зеленчуците остава в целулозата. Съществува разработка, в която за различни заболявания се прилагат различни комбинации и съотношения като количество прясно изцеден сок от зеленчуци.

    Коментиран от #9

  • 7 Rudolf Breuss

    4 1 Отговор
    Фамилното име на този лекар се произнася БрОЙс.
  • 8 С тази болест

    3 1 Отговор
    Някой сериозно е закъсал, да ме пази Бог..!
  • 9 Този

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Този":

    метод приложи мой близък лекар още през 80-те години и кръвната му захар се регулира в норма. Има и друго условие - детоксикация, с която от тялото се отделя 12 л. токсична лимфа и разбира се душевно пречистване...
  • 10 Мимч

    4 0 Отговор
    Абе това наистина е добро предположение,колко помага не знам,но знам,че няма да ни вреди,но от къде целина ,е па няма..Селското стопанство умре..
  • 11 проверих

    2 1 Отговор
    из медицинските журнали няма научни факти т.е. доказателства, а заигравката с онкоболни, е долно престъпление. разбира се, че самите продукти сами по себе си носят полезни вещества, но да твърдиш, че лекуват рак без доказателства е равносилно на лъжите на ,,маговете изцерители,,
  • 12 Rudolf Breuss

    7 0 Отговор
    "Австрийският лекар Рудолф Бреус (БрОЙс -бел.ред.)..., заявИ..." - освен, че не сте проверили как се произнася името му, явно не сте наясно и с факта, че този лекар, роден през 1899 г. е починал през 1990 г. Моля, оправете си времето на глагола! Все пак не го е заявил вчера или миналата седмица.
  • 13 НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ

    1 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СТАТИЯТА Е ОПАСНА И ВРЕДНА.
    ПРЕПОРЪЧАНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ДЕЙСТВАТ ЗДРАВОСЛОВНО НО НЯМАТ ПОСОЧЕНИЯ ЕФЕКТ
    РЕДНА ТЕНДЕНЦИЯ Е ПРЕПОРЪЧВАНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ГРУПАТА ЗЕЛЕНЧУЦИ
    РАКЪТ Е СЛОЖНО ИМУННО ЗАБОЛЯВАНЕ С ЛЕТАЛЕН ИЗХОД
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРИЧИНИТЕ И НАЧИНИТЕ НА ВЪЗНИКВАНЕ,ПРОТИЧАНЕ И МЕТАСТИЗИРАНЕ СА НЕЯСНИ ...ЛИПСВАТ МЕТОДИ ЗА РАННА ДИАГНОСТИКА.САМО ОПЕРАТИИИВНОТО ОТСТРАНЯВАНЕ В МНОГО РАНЕН СТАДИИ ДАВА ШАНС ЗА ЖИВОТ.
    НО МЕТОДИ ЗА РАННА ДИАГНОСТИКА НЯМА.ПРЕДЛАГАНОТО ЗЕЛЕНЧУКОВО ПИТИЕ ЛЕКУВА РАК КОЛКОТО ГО ЛЕКУВА МОЛИТВА
  • 14 Маниту

    0 0 Отговор
    С такава диета,можеш да си докараж други заболявания,ако зеле... са третирани с нитрати,ако собствено си отглеж... е окей,иначе си пътешественик из инди... ловни полета.Яжте бизонцко за да сте здрави,прави,и корави