Last news in Fakti

18 Юни, 2020 14:55 10 060 11

Ампутираха крака на "Мис Колумбия” (СНИМКИ)

  • мис колумбия-
  • мис колумбия 2011-
  • даниела алварес-
  • ампутация-
  • крак-
  • операция

Операцията се наложила след усложнения по време на операция

Ампутираха крака на "Мис Колумбия” (СНИМКИ) - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Животът на Даниела Алварес - носителка на титлата за най-красива жена в Колумбия за 2011 година - се промени завинаги. Левият крак на модела, представил родината си на "Мис Вселена", бе ампутиран под коляното, вследствие на усложнения по време на операция.

Наскоро тя постъпи в болница "Fundaction" в Колумбия, за да премахне бучка, която е открила в областта на корема си. Но макар лекарите да обясняват, че процедурата е рутинна, изпълнявайки я, те се сблъскват с непредвиден проблем, изискващ мигновени действия.

На операционната маса докторите разбират, че мастната тъкан, която се опитват да махнат, се е увила около аорта на Даниела, причинявайки ѝ исхемия (нарушаване на кръвоснабдяването). Хирургът забелязва, че кръвта не достига до долния крайник на пациентката, при което, в опит да предотврати евентуални допълнителни рискове, той взема решението частично да го отстрани.

Въпреки всичко обаче, 32-годишната Алварес не пада духом и гледа към бъдещето с надежда и оптимизъм. Днес тя се чувства добре, уверена, че ще се справи с новата реалност. Преди часове манекенката сподели в своята Instagram страница серия от изображения, показващи как се възстановява. На тях Даниела лежи в болничното си легло, украсено със сини и златни балони, заобиколена от своето семейство, засвидетелстващо любовта и подкрепата си към нея в този труден миг.

"Искам да споделя с всички вас моето ново "Аз". Обичам тялото си не по-малко от преди и съм щастлива, че все още съм на този свят. Готова съм да се справя с всички нови предизвикателства, които ми предстоят. Знам, че с Божията помощ всичко е възможно. За какво са ми крака, когато имам крила, с които да летя? Нека никога не спираме да се движим напред", гласи посланието, придружаващо публикацията ѝ.

В социалната мрежа тя качи още два видео клипа, с които увери последователите си, че не е необходимо да се притесняват за състоянието ѝ. В кадрите тя каза, че не след дълго ще може да сложи протеза, която ще ѝ помогне да продължи с любимите си занимания като танци и плуване.

Даниела е родена на 24 май 1988 г. в красивия град Баранкиля, разположен в северната част на Колумбия - на брега на Карибско море и устието на река Магдалена.

През 2010 г. тя завоюва короната на "Miss Atlántico" и получава правото на следващата година да се състезава на "Miss Colombia". В кръга с вечерни тоалети тя получава най-високата оценка - 9.6 точки и отново си тръгва като победител. За жалост на последвалото ѝ участие в "Miss Universe" не постига същия успех.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    44 0 Отговор
    тая статия не знам кой я е писал,ама нивото е потресаващо - ще и махат мастна бучка от корема, която се била увила около аортата...положението е дрон!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цербер

    18 1 Отговор
    Левият крак на моделКАТа, представилА родината си на "Мис Вселена", Певицата Шакира споменава в своя песен красивия град Баранкиля. Сърцето ми се сви! Горката млада дама! Дано да й сложат подходяща електронизирана протеза или да я оперират за трансплантация.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 арлингтън

    27 1 Отговор
    Дано да я протезират. Много е красива жената! Подкрепям я духовно.
  • 6 въпросче

    11 1 Отговор
    " мастната тъкан, която се опитват да махнат, се е увила около аорта на Даниела" Аортата е най-голямата артерия на тялото. При човек има диаметър от 2,5 – 3,5 см и дължина от 30 – 40 см. В началната си част е извита под формата на дъга, а останалата ѝ права част стига до таза. КОЛКО АОРТИ ИМА ДАНИЕЛА?
  • 7 Уауууууу

    18 2 Отговор
    ТОВА МОМИЧЕ ТРЯБВА МАЛКО ДА СЕ ОБРАЗОВА В ОБЛАСТТА НА МЕДИЦИНАТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕ ЛИЧНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЪДИ БОЛНИЦАТА ЗА МЕДИЦИНСКА ГРЕШКА. АКО ТАЗИ ДИАГНОЗА Е ВЯПНА, ТЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ОПЛАКВАНИЯ И ПРЕДИ ОПЕРАЦИЯТА. ТОВА НЕ СТАВА ТАКА ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ ДА ТИ СЕ СТЕСНИ АРТЕРИЯТА. ПО- СКОРО ХИРУРГЪТ Е УНИЩОЖИЛ ЧАСТ ОТ АРТЕРИЯТА ПРИ ОПИТА ЗА ППЕМАХВАНЕ НА МАСТНОТО ТЯЛО. ПОТРЕС!!!!!!!!В БГ имаше случай , когато отрязоха здравия крак вместо болния!!!!Факт.Пазете се!!!!
  • 8 Рошко

    6 0 Отговор
    Мъжко дееойче, браво
  • 9 бравос

    1 0 Отговор
    Голямо браво на момичето,че има усмивка на лицето...,мъжко момиче....доктор в Колумбия да те оперира си е бая хазарт...
  • 10 Ивайло

    4 0 Отговор
    Мале ужас, да не дава господ!!! Здрава, права, видяла някаква бучка и решила да я маха, а то покрай това и крака!!! Да не му се налага на човек да влиза в болница, че кой знае какви болести ще ти изнамерят, по-добре да си е ходила с тая бучка!!! Язък за момичето, дано се възстанови и да проходи, макар и с протеза!!!
  • 11 Жеко

    2 0 Отговор
    Не съм лекар, но и на мен ми звучи странно! Бучка, аорта... ампутация!