Last news in Fakti

15 Септември, 2020 15:24 4 199 10

Онколог посочи правилните храни за перфектна работа на червата

  • храна-
  • черва-
  • стомашно-чревен тракт-
  • здраве-
  • онколог-
  • диета

Месото e важна част от ежедневната диета

Онколог посочи правилните храни за перфектна работа на червата - 1
Снимка: shutterstock

Можете да подобрите функцията на червата и да подобрите метаболизма, като ядете правилните храни. Онкологът Елена Смирнова е съставила меню, което ще помогне за постигането на тази цел.

По-добре е да започнете сутринта с чаша чиста вода. Нежно стимулира червата. Лекарят подчерта, че не си струва да добавяте лимон, тъй като той е агресивен за лигавицата. Можете да добавите мед.

За закуска протеинът е идеален. Например извара или варени яйца. За първото хранене можете да изберете бавни въглехидрати - зърнени храни и зеленчуци. Плюсовете и минусите на традиционната закуска бяха описани от City + .

Онколог посочи правилните храни за перфектна работа на червата
Снимка: shutterstock

За обяд е по-добре да зареждате тялото си по-сериозно. Едно хранене трябва да включва протеин под формата на месо или риба, супа с ниско съдържание на мазнини и салата от пресни зеленчуци. Месото също се счита за важна част от ежедневната диета.

„В идеалния случай - печена ябълка, плодова салата с неподсладено кисело мляко, кефир със сушени плодове“, Елена Смирнова изброява най-полезните храни за закуска.

Можете да вечеряте с месо или риба и гарнирани със зеленчуци. По-добре е да се откажете от пастата, елдата или картофите.

Заменете обичайните си храни със запечен карфиол или зеленчукова яхния. Що се отнася до водата, тогава трябва да пиете много. Тук лекарят посъветва да не се хвърляте веднага на два литра на ден, ако преди това сте пили много по-малко. Увеличаването на количеството приемана течност е добре да се случва постепенно.

Плодовете и зеленчуците, които са полезни за черния дроб, са изброени от диетолозите в интервю за INFOX . Специалистите препоръчват предимно чесън и грейпфрут.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чума

    10 1 Отговор
    Още малко и чесън полезен за черния дроб!? И грейпфрута е там!
  • 2 ревизор

    19 2 Отговор
    Дрън-дрън-дрън! Мине ,не мине ден,все ни учите какво да ядем. Знаем какво,но пари няма за да си я купим тази храна. Бойко не дава. По 6 лева щял да даде на инвалидите и болните хора! По 6 лева! Границата на бедността да достигне.
  • 3 потребител БГ

    13 2 Отговор
    За здрав стомах избягвайте колбаси,месо и риба от хипермаркетите.
  • 4 На обяд ябълки

    10 1 Отговор
    За закуска и вечеря - м У р
  • 5 Чук и Гек

    7 1 Отговор
    Няма ли протеини, СЧТ започва да протестира! Разни аспирини, треви, плодове, парливо, кисело, газирано, пикантерии - враг човешки и заблуда! Познат води ,,здравословен" начин на хранене! С жена му направо фиданки! Влиза при личния лекар, леко залита, той го изглежда и казва:
    - Ти храниш ли се бе?
    - Да!
    - С какво се храниш?
    - Ябълки, билки, чубрица, плодове, зеленчуци.... - чака похвала от доктора!
    - Я, не се излагай!
    Дал му докторът указания, минах - казва през магазина, взех си шунка и такива ,,вредни" храни, скрих се от жената и се очовечих!
  • 6 345345

    6 2 Отговор
    От както открих ферментиралите овесени ядки си оправих стомаха и за 2 месеца от както ги ям смъкнах 6 кила без да намалям/променям яденето (бях 100). Затварям в един буркан овесени ядки и млечна суроватка за закваска, пълня до горе с вода и чакам 2 дена. После слагам 2-3 лъжици кисело мляко, нярязана ябълка и газ. Хем вкусно - хем полезно!

    Коментиран от #10

  • 7 Може и, дК

    2 0 Отговор
    На тепсия. да не се мъчи те.!



    ...
  • 8 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор
    Това не е диета за Онкоболен или за човек след Онкотерапии-Говоря за Химио,имуно ,или Фотоно-торапия ной нов вариант в лъчевата терапия-мисля,че в бг го няма!Много тежък е хранителния режим и най вече,без протеини ,без въглехидрати или много ограничено,без животински мазнини....Какво остава Зехтин,зеленчуци на пара или печени,плодове суровисамо фруктоза за сладост,много малко мед,много движение,много слънце и само приятни емоции!Животът е доста кратък за да си губим времето в ЯД и Кавги!Ядки да без фъстъци!Орех Бадем да!

    Коментиран от #9

  • 9 Дълбоко Виждащ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дълбоко Виждащ":

    Тахан!Ракът за разлика от нещото дет ни затваря.... Е реален и многообхватен!Отива все повече надолу във възраста....Невероятна гадост ,тормозещ фамилии! Който го преодолее,заедно с близките,които са до него, може да се нарекът -Свръх човек!Това е нещо повече от победата на Тийм над Зверев сега на ЮЕС Опен!
  • 10 Киркор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "345345":

    Ама ти и газ ли слагаш?