Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 17:59 6 730 6

Крушите - антибиотик от природата

  • круши-
  • полезно-
  • антибиотици-
  • антисептик-
  • здравословно хранене-
  • плодове

Невероятни ползи от консумацията на круши

Крушите - антибиотик от природата - 1
Снимка: Shutterstock

Съединението арбутин, което се съдържа в повечето сортове круши е естествен антисептик и антибиотик, пише Дарик.

По отношение на наличието на ценни микроелементи и хранителни вещества крушата уверено води класациите на диетолозите в сравнение с други плодове.

Ако сравним крушата с основната ѝ "конкурентка" - ябълката, особено през този сезон, трябва да имаме предвид че крушите съдържат много повече магнезий, калций, фосфор и цинк. Съдържанието на желязо, мед и манган и в двата плода е едно и също.

Крушата е особено богата на витамини А, всички от групата B, C, E, PP, K. Това прави плодът укрепващ здравето и безценен за подобряване на състоянието на кожата.

Крушата съдържа и много органични киселини, фибри и ензими, които са много важни за жизнеността на тялото ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    16 0 Отговор
    Мда особено когато са "био" пръскани с всякакви отрови направо са си стероиди.
  • 2 Леле

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"... крушите съдържат много повече магнезий, калций, фосфор и цинк..." А пък цената им е като да са 50% от злато.
  • 3 Дълбоко Виждащ

    18 0 Отговор
    Не е редно да сравнявате Круши с ябълки -макар да са от раздел Семкови те са съвсем различни.Крушите имат по висок процент захарност не случайно Крушовата и Сливовата ракия са най-добри!Ябълките имат други предимства -от тях се прави най добрия оцет ,като преди това преминава през разкошно ябълково вино!Ябълките са много повече,като сортове от Крушите...Безмислено е да се величае един плод!Всички плодове са прекрасни-Имам мушмола,която всяка година Ражда, не я пръскам докато ябълките на 4г-прераждат,а после година почиват 2рата дават малко шрешаша средно и 4та -прераждат.Абсолютна цикличност!Между другото нещо ,което не пише в чичко гугъл...Крушите са чуствителни на Радиация-По време на чернобил около 2месеца след това крушите на вилата умряха,като да бяха изгорени стъблата им с огън!В моментаимам 3попски и една Петровка и тази година Родиха попските за първи път -тази неделя ще ги подрежа!Запомнете-Дърветата са ,живи и трябва подобаващо отношение към тях!Те не само усещат,но и комуникират помежду си!ДА Истина!

    Коментиран от #4

  • 4 Ногу си прав пич!

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дълбоко Виждащ":

    Ма малцина ще те разберат!!! За съжаление!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ