Last news in Fakti

29 Януари, 2013 11:34 3 149 5

Здравна застраховка ще спира румънци и българи за Острова

  • великобритания-
  • здравна застраховка-
  • имигранти-
  • българи-
  • румънци

Очакваната на Острова инвазия от българи и румънци може да бъде спряна чрез въвеждането на задължителната здравна застраховка, прогнозират британските таблоиди.

Министърът по въпросите на миграцията Марк Харпър заяви пред „Дейли мейл“, че по този начин ще се избегне възможността за интернационализиране на здравната система.

Сред управляващите среди се обсъжда възможността да бъде въведена задължителна здравна застраховка за имигрантите от двете балкански страни, за да могат да ползват британската здравна система, съобщиха британски таблоиди.

Министърът на имиграцията Марк Харпър разкри, че ограничаването на достъп до безплатно здравеопазване се разглежда като ключов елемент за предотвратяване на свеж приток на имигранти, когато граничният контрол се вдигне за българи и румънци в края на 2013 година.

Той предложи изискването за медицинска застраховка да се прилага за всички студенти и за самонаетите.

По последни данни дупката в хазната в здравната система на Великобритания се е увличила най-малко с 35 млн. лири от 2002 г. Причината за това е главно за оказаното здравно обслужване на имигрантите.

Министрите разглеждат и възможността на имигрантите да им бъдат ограничени и други права за достъп до социалната система и публичните услуги.

Другите мерки, които се обсъждат в Лондон, е екстрадация на всеки имигрант, който в продължение на 3 месеца не може да си намери работа или няма достатъчно средства за препитание за половин година.

„Ние сме наясно, че ние имаме нужда от имиграционна система, която работи в името на националния интерес“, заяви Харпър.

В средата на септември на миналата 2012 г. лондончани бяха сащисани от наше семейство цигани, което със седемте си деца разпъна палатки пред Уестминстърското абатство и дори спяха пред вратите на катедралата. Британците с ужас тогава разказваха, че родителите по цял ден пиели, а децата просили. За часове обитаваният от тях район се превърна в бунище.

По тази причина не трябва да се сърдим на британците, че искат да ограничат наплива от подобни нежелани имигранти.

„Министрите трябва да гарантират, че Великобритания не е лесна мишена за социален туризъм. Даването на убежище не е предвидено за някой, който търси лесен живот на разноски на данъкоплатците", заяви един от лидерите на Алианса на данъкоплатците - Матю Синклер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    1 0 Отговор
    Да им пратим циганите като толкова искат да имат права!
  • 2 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Супер.Значи са усетили синдрома"циганска напаст"
  • 3 Jordan

    1 0 Отговор
    И това ми било обединена Европа. Всеки да дърпа чергата към себе си. Не сме се засилили да ходим в Англия. Или ще има свободен пазар на труда или да напускат Европа.
  • 4 отмъстителен

    0 0 Отговор
    а ние като ответна мярка - на всеки англичанин който дойде в България трябва да му сложим намордник отгоре и отдолу ,съответно да не може да пие алкохол и да прави секс.И тогава те сами ще се откажат да идват защото на практика нямат друга при4ина да идват у нас.
  • 5 +НОВА ШВАБИЯ+

    0 0 Отговор
    ОБИЧАМ БЛЪСКАЩИ СЕ БОЙЦИ– ,,ГОРДИ'' АНГЛИЧАНИ В ОПИТ ЗА ПАНИЧЕСКО БЯГСТВО ... КАТО ПРИ ДЮНКЕРК ... ТАКАВА ВИ Е И ПОЛИТИКАТА – БЯГСТВО ПОДЛОСТ И ПРЕДАТЕЛСТВО ... МОЛЯ НЕ СЕ БЛЪСКАЙТЕ – ФАУ1 И ФАУ2 ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ... ( от европейски ,,свободно придвижващ'' се ЧЛЕН ...!? )