Last news in Fakti

31 Май, 2021 09:46 6 791 16

Днес е международния ден на блондинките

  • блондинки-
  • международен ден на блондинките-
  • 31 май

Най-известните русокоси дами, които промениха шоубизнеса

Днес е международния ден на блондинките - 1
Снимка: shutterstock

31 май е обявен за международен ден на блондинките, отбелязващ се от 2006 г. насам, когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче". Призът се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни русокоси дами. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс. Нейната хубост е толкова легендарна, че днес името ѝ се е превърнало в нарицателно за женската красота.

Този факт сам по себе свидетелства, че светлокосите представителки на нежния пол притежават обаяние, пред което господата са безсилни. Всъщност, странно или не, доказано е, че общувайки с блондинка, мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът му на интелигентност спада, а логически свързаните му мисли спонтанно биват изместени от готовността му да извърши нещо неразумно... С други думи - мъжете чисто и просто оглупяват в присъствието на блондинка, а въпросният ефект е известен като "бимбо илюзия".

Учените обясняват, че част от тази "магия" се дължи на нивата на женския полов хормон естроген, които са по-високи при дамите с руси коси. Друго любопитно твърдение е, че според изчисления на биолози естествените блондинки ще изчезнат от лицето на Земята през 2202 г., като техните прогнози предричат, че последната такава ще се роди във Финландия, защото там живеят най-много светлокоси хора.

Въпреки че блондинките доминират над брюнетките за мъжките предпочитания, те губят интелектуалната битка с тях, тъй като умствените им способности често са поставяни под въпрос, а удостоверение за това са безбройните вицове за русокосите жени. Не малко заслуги за основополагането на този мит се приписват на Мерилин Монро и ролята ѝ във филма "Джентълмените предпочитат блондинки", изстрелваща я на върха на славата. В лентата тя се превъплъщава в очарователната певица Лорелай Лий, която е добродушна, но не особено умна, а житейските ѝ избори са по-скоро в неин ущърб. Интересен момент е, че естественият цвят на косата на Монро е тъмен, но успехът я спохожда след като тя го променя.

Разбира се, всяко правило има изключения, а в конкретния случай Шарън Стоун е сочена именно за такова. Тя се счита за пълна противоположност на стереотипа "руса и глупава", тъй като още на 13-годишна възраст нейният коефициент на интелигентност е много над средния - 154, колкото е бил този на немския физик-теоретик и философ Алберт Айнщайн.

Каквото и да си говорим обаче, едно е напълно сигурно - блондинките винаги са знаели как да се откроят от множеството и как да насочат всеобщото внимание към себе си.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mi6osp

    6 4 Отговор
    Блондинката на снимката е с черни вежди, следователно е брюнетка. 😄

    Коментиран от #3

  • 2 Виждам и гледам

    7 5 Отговор
    Истинките блондинки са малко на брой. Обаче перхидрола кара жените да се чувстват желани което всъщност е една измама. Русата жена е само наслада на мига а брюнетката е страст, темперамент, желание...

    Коментиран от #16

  • 3 Брюнетка

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "mi6osp":

    Изрусила се е за да има и тя празник 😄 😄 😄 както се казва "роди ме мамо тъпа, аз сама ще се изруся"
  • 4 Кончита вурст

    4 4 Отговор
    Отново русофилски влияния в този сайт.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мите

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кончита вурст":

    Надявам се това да е иронично казано . Ако е така, то е точно на място.
  • 7 Естет

    6 0 Отговор
    През моят живот съм имал доста любовници. Не, не се хваля и дори сега малко съжалявам... Та от всички тия жени, две бяха блондинки. Може да е случайност, но именно те бяха най-красиви и секси, яма и най не чуваха секса. Едната, по-русата беше и най-глуповатичка.
    Не искам да нагрубявам и обиждам блондинките. Както е посочено в статитя, има сведения, че от тях има много умни момичета. Просто на мен така ми се е било паднало, явно.
    Поздравявам всички блондинки и им пожелавам, да си останат ЖЕНИ! Да не се поддават на пропагандата за изджендъряване на населението.
    Бъдете женствени и радвайте мъжкото око ( а и не само окото, де )
    п.п.
    Някой, който не е нито мъж, нито жена, ми е забранил коментарите. Както е видно, това не помага.
  • 8 Ай,

    3 0 Отговор
    Честито на Наталито от би ти вито и по-малко да пие, пуши цигарки и набляга на перхидрола !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стас

    0 0 Отговор
    Аз пък много харесвам друго блонди-Ивомира Пехливанова от новата телевизия.
  • 11 Ганьо

    1 0 Отговор
    Русо гладно нема!😁
  • 12 Грую

    0 0 Отговор
    Моя Пена се направи руса и почна да гладува.И стана една убава и любовник си намери и вече имаме пари.
  • 13 Ами то

    0 0 Отговор
    е и Ден на детето...

    Коментиран от #14

  • 14 Упс,

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ами то":

    с един ден подраних.
  • 15 Красива и тъмна

    0 3 Отговор
    Това го е писало някое русо bimbo ли?Щото много хвалби,много нещо...все едно са по-хубави от нас тъмнокосите!Те ВЕЧЕ доказаха,че мъжете НЕ търсят руси жени...НЕ ги педпочитат.Или поне-НЕ всички...тая статия освен за глупава реклама, за друго не мога да я приема.Имали повече естроген?!Пълни глупости...откъде го измислихте това сега...Естрогенът има влияние върху фигурата и тнт,ама русата коса-НЕ...
    Тъмнокосите са СЕКСИ.И умни и сексуални и чувствени...Мистериозни.Топли.Казват-били по-добри хора,по-сериозни,повече доверие можело да им се има...Абе незнам,но ОПРЕДЕЛЕНО изглеждат по-ИНТЕЛИГЕНТНИ!
  • 16 Брюнетка

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Виждам и гледам":

    Тъмнокосите са страстни.Смятам,че и са далеч по-красиви и секси от русокосите...Не за да се защитя,защото аз съм тъмна...просто ТОВА харесвам и смятам,че е много по-красиво!(И не само аз мисля така де...)