Last news in Fakti

31 Януари, 2022 12:35 52 520 49

Любо Нейков печели по 300 бона на месец

  • любо нейков-
  • любомир нейков-
  • актьор-
  • кариера-
  • доходи

Кариерата на актьора започва с мутрите в нощните клубове на София

Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия му шеф Слави Трифонов точно когато двамата са били на път да започнат да работят отново заедно цели 15 години след като се разделиха и актьорът създаде собствена продуцентска компания. Звездата от „Комиците” е бил готов да удари едно рамо на телевизията на Дългия. Политическото фиаско на шоумена от Учиндол обаче го отказало завинаги от тези планове.

„Слави е минало!”, категоричен бил Любо Нейков. На 7 февруари той става на 50 години и от позицията на половин век, който оставя зад гърба си, отсякъл, че занапред не иска да има нищо общо с нито един политик, още по-малко – с Трифонов.

„Политиците не заслужават нашето отношение, независимо какво е то – позитивно, негативно или неутрално. Няма да коментирам изобщо, докато не чуя те да започнат да говорят за култура. То е написано: „По делата ще ги познаете“. В исторически план делата са останали единствено и само в културните пластове”, обяснява Нейков в интервю, дадено малко преди Нова година.
В артистичните среди се говори, че той бил крайно разочарован от Слави и бившите си колеги от неговата фирма, които не си мръднали пръста в помощ на артистичните гилдии, макар че вече от месеци се кичат с титлата „депутат”. Съвсем доскоро едрият актьор е бил готов отново да работи с Трифонов в неговата телевизия 7/8 ТВ. Преди около година самият той разкри плановете си да прави там шоу, подобно на „Комиците”, което снима за Би Ти Ви. След мощния провал на учиндолеца като политик и огромното обществено разочарование от него, което на последните избори го превърна от първа в пета политическа сила в страната ни, Нейков окончателно се отказал от плановете да се занимава с него. Иначе Слави имал огромно желание да работят заедно. Самият той призна преди време, че е предлагал на Любо и съдружника му Евтим Милошев да му станат съдружници в телевизията. Те обаче го отрязали.

На прага на своя юбилей Нейков има всички основания да бъде доволен от себе си. Той е един от най-успешните актьори и продуценти у нас, има здраво семейство, дъщеря, която скоро ще навърши 11 години и учи в едно от най-добрите училища в страната, хората го обичат, а предаванията, които прави, се радват на висок рейтинг, съответно – носят добри приходи. Говори се, че звездата прибира средно по 300 бона на месец, благодарение на своите проекти. Като продуцент в момента той заедно с Милошев стои зад три от продукциите, които предстои да гледаме в национален ефир през пролетта. Две от тях са в Би Ти Ви – риалитито „Сървайвър” и сериала „Татковци”. За Нова телевизия пък двамата колеги снимат новия сериал „Лъжите в нас”. Отделно от това Нейков не се отказва от работата си като театрален актьор, макар че тя не му носи кой знае какви приходи. Говори се, че приема ангажименти по-скоро за удоволствие и заради тръпката от живите срещи с публиката. Наскоро влезе в малка роля в „Хамлет” от Шекспир под режисурата на младия си колега Ованес Торосян. „Мога да кажа, че се влагам еднакво и в „ниския“, и в „средния“, и в т. нар. „висок“ театър. За мен никога този въпрос не е седял – за мен винаги е било театър”, обяснява актьорът. И подчертава, че не дели ролите на малки и големи – на всяка гледа еднакво сериозно.

Как започва кариерата му? Любо Нейков е роден в Червен бряг и роднините му едва ли са очаквали от него кой знае какви успехи в театъра, камо ли пък в телевизията, предвид скромните възможности, които малкият град дава за развитие в тази област. Той завършва техникум по електротехника. Когато обаче го приемат да учи „Кукли” в НАТФИЗ, проявява не само артистичния, но и предприемаческия си талант. Организира силна група актьори, с които започва да прави шоупрограми в нощните заведения на София. Действието се развива пред 90-те години на миналия век – мутренското време. Борците харесват смешките на прохождащия в професията актьор и започват да го канят все по-често да ги забавлява. С него работят бъдещите звезди на комедийната сцена – Виктор Калев, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Краси Радков, Ненчо Илчев.

„Оттам излязоха много образи, които по-късно се развиха в комедийните предавания. Любо беше инициатор на всичко, покрай него се появиха и Митко, и Краси. Той е основата на събирането на тези ярки комедийни образи, с които ги познавате от телевизията”, разказа Ненчо Илчев преди време в интервю за вестник „Уикенд”. Представленията на тази група се играят след полунощ. „Хората, които си позволяваха такова забавление, бяха мутрите. Те по онова време движеха всичко, канеха първите фолк звезди и първите комедианти. Страшно беше! С всичко се справяхме, благодарение на чувството си за хумор”, спомня си още Илчев. Години след тези нощни представления той ще влезе в предаването на Нейков „Комиците”, а после – и в продуцирания от него сериал „Столичани в повече”, който се смята за най-успешния сериал в страната ни.

В края на 90-те започва флиртът на Любо с телевизията, а в основата му е Слави Трифонов. Едрият актьор влиза в предаването на Дългия „Хъшове” по тогавашната телевизия „7 дни”, а по-късно – и в „Шоуто на Слави” по bTV. Той бързо се превръща в звезда, но това не му е достатъчно. Заедно със сценариста на Трифонов – Евтим Милошев, имат далеч по-големи амбиции, а както по-късно се оказва – и възможности, от това да се занимават със скечове. Отделят се от Дългия и създават собствена компания – „Дрийм Тийм Продакшънс”. Това става през 2006 г. Двамата съдружници създават „екип-мечта”, както си пожелават с името на компанията си, и с него започват да сбъдват мечтите си. Година след като регистрират фирмата си правят емблематичното си шоу „Комиците”, в което канят някои от колегите, с които някога са обикаляли нощните клубове на София, играли са по театралните сцени или при Слави. Сред тях са Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов и др. Същата година измъкват от ръцете на Трифонов риалити шоуто „Сървайвър” и стават негови продуценти. Самият Слави се изказва по темата доста остро в своя автобиография. „Тяхно право беше да се отделят. Право и на телевизията е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше коректно“, смята той.

Коректно или не, Любо Нейков и Евтим Милошев до ден днешен са продуценти на „Сървайвър”, а съвсем скоро предстои излъчването на шестия сезон на продукцията. В същото време двамата правят в продължение на няколко години политическото шоу „Нека говорят” на Би Ти Ви, където взимат като първи водещ друг от хората на Трифонов – Росен Петров. С него късат отношенията си в момента, в който решава да влезе в политиката, както след време ще стане и със Слави. „Дрийм тийм” създават някои от най-успешните сериали у нас – комедията „Столичани в повече” в Би Ти Ви, драмата „Откраднат живот” в Нова тв и считания за най-добър криминален сериал, създаван някога у нас – „Дяволското гърло”. В момента компанията им работи по комедията „Татковци” на Би Ти Ви и новата продукция на Нова „Лъжите в нас”, а за БНТ направи детския сериал „Румбата, аз и Роналдо”. Така че Нейков поне за момента няма от какво да се оплаче в професионален план, писа таблоидът "Уикенд".

В личния му живот нещата като че ли също вървят доста добре, макар че не винаги е било така. Известна е драмата му от преди години с журналистката Генка Шикерова. Когато започва аферата си с нея, Нейков вече е женен за съпругата си Гинка, с която е до днес. Двамата се запознават в края на 90-те в Червен бряг. Не след дълго се женят, но с години нямат деца. Налага се да опитат ин витро оплождане. Гинка забременява, но губи детето. Самата тя също едва не умира.

„Препоръчаха ми лекаря, който е помогнал на много хора, но се случи така, че на мен не помогна”, разказва много по-късно Нейков. Вероятно това, че нямат деца, е оказало отражение върху отношенията в семейството му и е допринесло да погледне встрани. В живота му се появява Генка Шикерова – млада, умна, амбициозна и успешна. Тя се влюбва лудо в актьора, той също се увлича по нея, но не достатъчно, за да напусне жена си. След време двойката се разделя, а Гинка прощава изневярата на Нейков.

Съдбата им поднася най-големия си подарък – дъщеря им Ани. Момичето се ражда на 20 февруари 2011 г. Днес то е бащина гордост. Учи в едно от най-скъпите частни училища у нас, в което таксата е 10 хиляди лева на година, като отделно се плащат допълнителните занимания. Затова пък детето говори отличен френски език, с което буди възхищението на цялата рода. Актьорът се гордее и с племенницата си, която осиновява след смъртта на брат си Цветан, който си отива от инфаркт на 44-годишна възраст през 2013-а. Момичето е акушерка в столичния „Майчин дом”.

При всички успехи, които Нейков има в кариерата си, неговото най-голямо щастие до ден днешен е семейството. Затова се очаква да отпразнува юбилея си, заобиколен от най-близките. Но няма да пропусне да почерпи и колегите си – своя „екип-мечта”, с който работи от години и е превърнал в свое второ семейство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите

    121 3 Отговор
    се оказаха голям трамплин на много вече милионери !

    Коментиран от #2

  • 2 Дааа

    130 14 Отговор

    До коментар #1 от "Мутрите":

    Абсолютно си прав, мутрите наистина се оказаха голям трамплин...Дори излъчиха премиер, въпреки, че го наричаха Тиквата, успяха да го изстрелят напред, като години наред заблуждаваха общественото мнение.. Дори се правеше, че едва ли не е противник на ДПС, а всъщност задкулисието го създадоха те !

    Коментиран от #44

  • 3 Гост

    77 19 Отговор
    300 бона на месец??Е тука се оляхте
  • 4 Брей

    142 33 Отговор
    Нека си кажем истината! Ако не беше Трифонов,този даже и за реклама на бързи кредити нямаше да се дореди!
  • 5 Информиран

    95 13 Отговор
    Тоест изкарва по 300 бона на месец, и се сърди че хората на Слави (които го направиха известен и успешен) не харчат парите на данъкоплатеца за него и колегите му?

    Коментиран от #6

  • 6 Информиран

    58 5 Отговор

    До коментар #5 от "Информиран":

    Иначе колкото да ме дразни глупавата (и леко демонстрираща наглост) причина да не се разбира с ИТН, не е коректно да го обвързвате с мутри.

    То всеки който изобщо е работил през 90те години в България по един или друг начин е работил за мутри, защото други работодатели за съжаление нямаше.

    Жив и здрав да е и той и семейството му, смял съм се много на скечовете ми когато бях малък. Не разбира от политика но е добър човек.
  • 7 айде бе

    79 2 Отговор
    Нали имаше една приказка за лудия и баницата,.. ами те това е.
    После се чудим,че артистите ни били молобройни, а как да са многобройни, като този в една реклама играе и петте роли...ами дайте път и на млади актьори, всяка година завършват 50-60 души, ,,, А сега като гледаш БГ филм, се чудиш сериен филм ли е или съвпадение еднакви лица по екрана. А за младите артисти има престижни келнер, барман, бензинаджия..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нейков

    15 6 Отговор
    факти-хонорараджии смешни !!
  • 10 Ало-о...НАП .....300 бона на месец

    57 7 Отговор
    Мен за една касова бележка ме разпориха

    Коментиран от #11, #47

  • 11 Информиран

    25 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ало-о...НАП .....300 бона на месец":

    И защо реши че не си плаща данъците?

    Няма по-низше създание от доносника, излагаш се.

    Коментиран от #16, #20

  • 12 ГPAД KОЗЛOДУЙ

    3 7 Отговор
    Психопати убийци дано се оправи човека
  • 13 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    51 5 Отговор
    Любо Нейков: "В исторически план делата са останали единствено и само в културните пластове.” Абсолютни глупости говори Нейков. В исторически план са останали най-вече стоки от бита на хората, като украсени грънци/ гърнета, чинии, съдове .../. Също и оръжия, от каменната ера и от бронзови и медни ера. От железната почти няма останали оръжия, защото желязото бързо ръждясва и се разпада. Също има останки от потънали кораби, това не е култура, това е бита на хораат ,това са инженерните им и научни постижения.

    Много е нагло да се издигат някакви групи хора(на културата, на спорта, полицаи, военни, пожарникари ...) над другите. И да искат и да претендират за ПРИВИЛЕГИИ и държавни хранилки.


    Ако заглавието е вярно, не разбирам от какво се оплаква Любо Нейков, какво иска? Колко са хората в България, които изкарват като него по 300 000 на месец. 90% от хората в Бъпгария дори не изкарват толкова за цял живот работа. Любо нейков е нагъл алчен индивид, който вместо сам да се погрижи за "културните хора" в своя екипо като им дава по-високи заплати. Се оплаква и иска държавата да се грижи за екипа му, а той само да ЛАПА.

    Коментиран от #25

  • 14 селтак

    13 65 Отговор
    Той е от актьор от величината на Тодор Колев,така че си затварайте устите!
  • 15 Стефан Петров

    77 8 Отговор
    Артистите в София се превърнаха в алчни търговци. Посочете ми един български филм, реклама по телевизия или шоу, в което да играят провинциални артисти. Няма такива, или ако има те са голямо изключение. Шоуто на този човек "Комиците" трябва да се преименува на "Трагиците"- толкова е трагично. Сравнено с руските ежеседмични като него шоута "Клуб комедия" и "Уралски пелмени" и особено украинското "Дизел шоу" "Комиците" по хумор, теми за това, техническо обзавеждане, талант на актьорите и др. са направо в каменния век. Що се отнася до хумора му той е елементарен и почти просташки и като такъв напълно съответства на нивото на проамериканската и нискоинтелигентна телевизия, каквато е БТВ.

    Коментиран от #18

  • 16 Рекет даден Рекет приет

    37 5 Отговор

    До коментар #11 от "Информиран":

    "И защо реши че не си плаща данъците?"

    Всички умни хора в България вече разбраха, че онези с големите доходи у нас, плащат символични данъци. Т.е. ЗАКОННО не плащат ДАНЪЦИ. Данъците у нас са ниски, но ОСИГУРОВКИТЕ са ОГРОМНО БРЕМЕ. Богаташите на културата нямат никакви основания да реват за пари/държаван хранилка/. За разлика от бедните хора наемни работници, които ги съдират от осигуровки. Но за съжаление, умните хора у нас са МАЛЦИНСТВО.
  • 17 Дидо

    73 2 Отговор
    Харесвах го,но ми падна в очите след като се продаде на фирма за бързи кредити!Тези мошенници въобще не трябва да бъдат рекламирани!За 500 лв. искат да върнеш 800 лв.Не съм взимал никога бързи кредити,но много познати затънаха в спиралата на дълговете и 2-ма дори се самоубиха!

    Коментиран от #23

  • 18 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    22 3 Отговор

    До коментар #15 от "Стефан Петров":

    В голяма грешка си, така наречени от теб актьори "звезди" не са софианци. Виж къде са родени Любо Нейков, Виктор Калев, Рачко, Зуека ... София се напълни с провинциалисти, а най-лошото е, че по-голямата част от тях са големи боклуци.

    Софиянци от по-известните са Иван Ласкин, Чочо Попйорданов които вече не са живи
  • 19 предпочитам да съм беден

    28 2 Отговор
    но не и толква богат и тлъст
  • 20 Ако не си забелязал

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Информиран":

    Държавата стимулира доносничеството
  • 21 Наблюдател

    12 0 Отговор
    ЛЮБО е завършил ТЕАСС село Чомаковци на Пеко Таков.
  • 22 Кръндела

    47 5 Отговор
    Тая торба с ферментирали изпражнения добър актьор? Какво ви стана на вас бе? "Комиците" е едно от най-бездарните неща ever което съм гледал. Грозен, дебел, опулен и плешив мъж, на който му отива само да играе някакви балкански простаци. Ако този хубавец успява да "окоси" 300 бона на месец, значи един Бахаров (не оня наркомана, а плешивия) трябва да взема по 1 млн. по същата логика, щото е бая по-талантлив и харизматичен от тая ояла се бърдоква.....
  • 23 Мимо

    35 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дидо":

    Вярно е ,но си пропуснал да кажеш ,че тези 500 стават 800 не за цяла календарна година -ами само за 4 месеца срок на връщане ...Въпросът е , не че тези фирми ги има ,НО КОЙ ИМ Е ДАЛ ЛИЦЕНЗИИТЕ .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Павел пенев

    20 1 Отговор
    Стигат ли му поне за ядене?
  • 27 В е л и к и я

    15 3 Отговор
    300 бона на месец който взима ходи с по поне 5 души охрана в БГ , аз лично се съмнявам че са дори и 30 бона на месец ....!

    Коментиран от #29

  • 28 778

    32 2 Отговор
    Ами какво искаш от него: златотърсач, при мутрите е формирал ценностната си система. Иначе защо ще приема да е рекламно лице на фирмите за бързи кредити, които съдират кожата на бедните? Че дори в последните му реклама за Мъни+ казва, че те са честните и не ограбват хората като останалите!
  • 29 хмм

    22 0 Отговор

    До коментар #27 от "В е л и к и я":

    Само от ТОТО-то фирмата им получава по 11 бона на тираж по договор, заради водещите Део и пиклата до него!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Друг

    21 0 Отговор
    Не се пише едрият, а дебелият артист.
  • 32 Мнение

    6 19 Отговор
    Човекът си изкарва парите с труд, ум и талант. Поздравления, жив и здрав.
  • 33 Не искам

    15 3 Отговор
    300 бона и 300 килограма. По-добре да е умерено и да има хармония. Без лакомия.
  • 34 Нико

    21 1 Отговор
    Актьорите станаха по алчни,безкруполни и от докторите. Има хора не могат мляко да си купят,а в телевизиите се раздават милиони € на месец,че и на седмица. И то едни филми , сериали и предавания,че реших да не гледам ТВ повече.Чат-пат гледам тубата и това е. Щом има интерес,то има и ТВ предавания,Шоу програми,филми и т.н. Та виновните сме си ние,а не "ТЕ" Как да гледам ТВ,като от 15-20-30 години едни и същи на екрана,пардон на Хранилката. Отпускат се милиони за изкуство и предавания които не си заслужава да има. И ако беше само той,то супер,но са стотици хрантулници,които имаме за звезди. Е това си е мое мнение и не ангажирам никого. А ще бачкам като луд за 1,300лв и едва си плащам сметките,а някой за нищо взимат хиляди,че продуценти и милиони.
    Честито на печелившите.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сащ

    2 1 Отговор
    Той си е талантлив ..ами има едни в костюми...
  • 38 Денис

    20 1 Отговор
    Халтуро-чалгаджийски миш маш -каква култура бе Нейков?
  • 39 Палко

    19 2 Отговор
    Посредствен актьор създал посредствени филми и реалита! Но за съжаление явно това е нивото в момента.
  • 40 МАЛКА пенсИЯ

    2 4 Отговор
    Продал,се бил,на бързите кредити.Де такъв,късмет,и у нас.Показваш се,30сек,даже по-малко,ХОООООООООООООООООООООООООООООООООООООП,НЕКОЛКО,ХИЛКИ.Кой,би се отказал.А нека,си ме мразят.
  • 41 Господи!

    25 3 Отговор
    Този дебел чичко е потенциален кандидат за инфаркт или инсулт. Недорасли балкански герои, без класа, култура и възпитание. Бичат мангизи за сметка на простолюдието.нищо друго не ги интересува. Те винаги обслужват силните на деня и никога досега не са застанали с името и достойнството си зад важна обществена кауза. С пошлите си програми се видя какво поколение възпитаха. Тъжна история.
  • 42 Бравооо

    8 3 Отговор
    ,,Ние сме със вас,които сте на власт,,
  • 43 Джо

    2 9 Отговор
    В комиците няма вулгарни и пошли скчове. Затова шоуто се гледа и е поносимо.
  • 44 скорпи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Не го излъчиха те .Но виж сегашният премиер , да те го излъчиха!
  • 45 111

    8 1 Отговор
    Не виждам как предаване като "Комиците" може да има нещо общо с култура, та да приема, че именно културата е водеща в решенията и действията на Любо Нейков. Лошо няма, че успява да осребри нещата си, но е малко непочтено да ни убеждава, че го прави, воден от високи идеи и идеалистични подбуди.
  • 46 АзАз

    8 1 Отговор
    И малко ли му са, че се продаде на законните рекетьори от бързите кредити? Нещ@стник.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Готин

    5 0 Отговор
    Нейков е богат човек, но богатството не е в парите. Само жестът с осиновяването е достатъчен за тази оценка. Парите са хартия! Богати са само хората с душа.
  • 49 ЛегнаЛангеЛ

    0 0 Отговор
    Сега разбирате ли защо ББорисов спестява злато и пачки евро по чекмеджетата ?