15 Февруари, 2022 15:45 29 190 7

Всичко за житния режим на Петър Дънов

  • житен режим-
  • петър дънов-
  • токсини-
  • пречистване

Житният режим на Петър Дънов ще започне на 18 февруари 2022 г.

Всичко за житния режим на Петър Дънов - 1
Снимка: Shutterstock

Житният режим на Петър Дънов ще започне на 18 февруари 2022, когато Слънцето вече е навлязло в тропическия знак на Водолея, а Луната е започнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата - Дева. Така целият режим ще бъде на разпадаща се Луна, което най-добре способства за пълноценното изчистване на организма, пише iwoman.bg.

Идеята за житен режим възниква малко след създаването на Школата от Учителя, но корените за това се крият назад далеч в древността. По време на зимните месеци и особено покрай множеството празници около Нова година организмите ни натрупват излишни килограми и множество токсини.

Още преди хилядолетия Фебруа, Februalia, Februatio, е бил римски празник на ритуалното пречистване, който се е провеждал от 13-ти до 15-ти ден от втория римски месец (след зимното слънцестоене). Произходът му се свързва с римския бог Фебруус, олицетворяващ пречистването. По-късно този празник се включва в Луперкалия (Луперкалиите са корените на сегашния празник на любовта Свети Валентин). Някои източници свързват латинската дума за треска (febris) със същата идея на пречистване заради изпотяването.

Ето какво казва Петър Дънов за режима:

"Онези от вас, които имат слаб стомах или слаби гърди, които са нервни, сприхави, нека се подложат на житен режим за един, два, три месеца най-много. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат суровото жито, изчистено и измито. Ако ви се види много за един месец, направете опит за една седмица. Ще накиснете от вечерта сто грама жито във вода, ще го разделите на три равни части, ще дъвчете сутрин, на обед и вечер. Ако ви се пие вода през деня, ще пиете колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде здрава и регулирана. Почувствате ли нещо дисхармонично от опита, спрете го."

По принцип режимът се спазва 30 дни - 10 дни подготовка, 10 дни активно пречистване и 10 дни захранване.

Ето и как точно протича активният 10-дневен детокс:

Всеки ден в трябва да се консумират:

  • 100 грама грухано жито, каквото е използвал Дънов, или лимец (съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота);
  • 3 ябълки (за сърцето);
  • 9 ореха (за мозъка);
  • мед (за кръвта);
  • минимум 2 литра преварена вода.

Житото се измива много добре вечерта и с лъжица се сипва в добре запазващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да няма житото достъп до въздуха. На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон на вкус. Необходимо е тази житена вода да се задържи малко в устата, като се "дъвче", а не да се изпива на едри глътки, защото тя представлява изключително силна и концентрирана храна. Житената вода е също и много силно лекарство, което Учителя дава за лекуване на нерви, като в този случай е необходимо да се пие 40 дни.

Дневната порция жито се разпределя на три части, като е желателно след отсипване на една част, останалите части да остават в добре затворения термос. Това запазва житото в свежо и прясно състояние, а ако се отсипе всичкото сутринта и стои на открито, то се окислява от въздуха и губи от своята хранителност. При всяко ядене се приемат: съответната част от житото, една ябълка и три ореха.

През първите 10 дни след режима е хубаво да се захраните, за да може организмът да се подготви за консумацията на нормална храна.

Примерно меню:

Закуски:

Сутрин: плодове – 1 плод - ябълка, круша или портокал, покълнало жито, накиснати орехи.

Междинни закуски – 1 плод, накиснати орехи или бадеми.

Салати:

Салата от 1 морков, 1/2 авокадо на пюре, накиснато сурово слънчогледово семе, лимонов сок.

Салата от червено цвекло и моркови, лимонов сок, накиснато слънчогледово семе, магданоз.

Салата от сурово червено цвекло, ябълка, морков, посипани с накиснати семена белен слънчоглед, ситно нарязан магданоз, няколко капки лимон, без сол и без мазнина.

Салата от едро настъргани на ренде морков, тиквичка, целина, червена чушка – нарязана, овкусени с лимонов сок, ситно нарязан магданоз, изкиснато сурово слънчогледово семе

Супи:

"Ангелска супа" – 3 средно големи картофа - обелени и сварени цели – без сол, без мазнина и подправки. Добавен лимонов сок и пресен магданоз.

Картоф, пиперка, морков, сварени във вода, без сол и мазнина, с подправки - чубрица, копър, лимонов сок.

Крем супа от картоф , моркови, целина – сварени и пасирани, магданоз, лимонов сок

Основни:

Варени картофи, без сол и без мазнина, с морков, магданоз и няколко капки лимон


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кочо

    1 6 Отговор
    ИДВА 22. 02. 2022Г БОГ ДА ВИ ПАЗИ.
  • 2 разпутин

    5 5 Отговор
    не ме интересува тоя шарлатанин и прелюбодеец
  • 3 Къде си

    7 2 Отговор
    Въпросът е къде ще намерите жито без ГМО без да е третирано срещу паразити и без да е торено и пъскано в неусвес...........сложна задача
  • 4 Стига

    4 2 Отговор
    глупости, бе. Житото е за мъртвите. Аз ям зеленчуци, боб, ядки. Айде, който каквото си прецени. А, и вино пия всеки ден. Ха.
  • 5 А ако

    3 2 Отговор
    изям 4 ореха, а не три, какво ще стане? Ами като не понасям жито какво?
  • 6 Стефан

    0 1 Отговор
    На 23 в сряда започва. Винаги започва в Сряда.

    Коментиран от #7

  • 7 дада

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стефан":

    Да, в сряда, но не повече от 3-4 дни след пълнолуние!