Last news in Fakti

15 Април, 2022 11:24 2 701 10

Столетничка разкри необичайна тайна на дълголетието си

  • столетничка-
  • дълголетие-
  • тайна

Нехигиеничното хранене в детството е изградило силен имунитет към всичко

Столетничка разкри необичайна тайна на дълголетието си - 1
Снимкa: Shutterstock

Жителка на САЩ отпразнува поредния си рожден ден и разкри необичайна тайна на дълголетието, съобщи WSOC-TV, цитирани от dariknews.bg.

Жозефин Гелнър е родена на 9 април 1921 г. в САЩ, но прекарва част от детството си в италианско село близо до Венеция. След завръщането си в родината тя решила да не завърши училище и отишла да работи в текстилна фабрика. По-късно жената получила работа в Ethicon, компания за медицински инструменти, и работила там до пенсионирането си през 1993 г.

Сега 101-годишната Гелнър живее в старчески дом в Тамакуа, щата Пенсилвания. Като причината за дълголетието си тя посочва нехигиеничното хранене в детството.

„Когато живеех в Италия, ние постоянно ядохме мръсотия. Картофите бяха мръсни, всички останали зеленчуци също. Не носехме обувки, имахме мръсни ръце. Изградихме имунитет към всичко!”, убедена е столетничката.

Въпреки тежкото детство, жената с умиление си спомня живота в Италия. По думите ѝ в онези дни хората са се отнасяли много по-добре един към друг и са се опитвали да помогнат на всеки, който е изпаднал в беда.

Служителите на старческия дом казаха, че Гелнър е една от най-активните обитателки и трудно могат да се справят с нея. Самата дълголетничка не се оплаква от благосъстоянието си.

„Малко хора живеят на моята възраст. Чувствам се страхотно”, каза тя.

По-рано беше съобщено, че 108-годишната Кармен Слау от САЩ разкри тайната на дълголетието си. Жената е убедена, че е живяла толкова дълго, защото винаги е била заета с нещо и не е водила заседнал живот.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И по една

    4 3 Отговор
    малка ракийка вечер
  • 2 Донки Хонки

    12 2 Отговор
    Глупости, всичко е до ген, има хора който цял живот пушат и пият и живеят до 100 години и други който спортуват и живеят до 60, всичко е до ген

    Коментиран от #3, #5

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Донки Хонки":

    ВЯРНО от ГЕНИТЕ е прабаба ми получи и почина от инсулт аз получих инсулт през 2018 ГОДИНА спаси ме ДОКТОР СТРУНДЖЕВА НЕВРОЛОГИЯ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ но БРАТ ми плати доста пари

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 £€¥√

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Донки Хонки":

    Абсолютно вярно, всичко е до ген
    Вече съм на 35 ама продължават да ми дават 25 🤣
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    ДА се върне на ПОДАТЕЛЯ
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    ДА ти се връща психочудовище таково никой не е застрахован от инсулт
  • 9 АлМак от Мелмак

    1 1 Отговор
    Всичко е до ген и недояждане! Аз съм на 2350 години! Като малък с аверите ядяхме жълъди и джанки, закусвахме попара от вино и ръжен хляб, и то утайката на виното, защото баща ми -Фильо втори, изпиваше всичко. Ако не го бяха утрепали, и той щеше да я кара толкова заедно с любовницата си баба Яга - мис "Македонско девойче - 338 г. ПХ".
  • 10 Грульо

    6 0 Отговор
    Най-лесно и бързо се остарява със стрес, а освинването и обездвижването спомагат за ускоряване на проблемите.