18 Април, 2022 15:30 3 339 4

Проф. Андрей Чорбанов гони COVID-19 с маската на лъжата

  • проф. андрей чорбанов-
  • ковид 19-
  • маската на лъжата-
  • бал с маск-
  • рожден ден-
  • трамвай № 5-
  • патриция кирилова

Георги Низамов пя в дует с Джина от Трамвай № 5 за ЧРД на Патриция Кирилова

Проф. Андрей Чорбанов гони COVID-19 с маската на лъжата  - 1
Снимки: Пиано бар Cheers

Над 100 гости, сред които бившият директор на Правителствена болница доц.д-р Радосвет Горнев, пеещият д-р и тв водещ Христо Деянов, д-р Владимир Христов, звездата от "Като две капки вода" Георги Низамов, журналистката Светослава Рудолф, един от първите завърнали се с дипломи от престижни английски университети - Явор Доков, който се превърна и в първата жертва на новата българска политика след инцидент на АМ Тракия през 2005 г., бившата зам-.министърка на туризма Надя Маринова, психологът Еленко Ангелов, легендите на родната сцена - Джина и Иван Иванови, Диана Дафова, дизайнерката Гергана Апостолова, която облича престижния конкурс "Мис България", водещата на "Темида" Нина Никол, музикалният продуцент Емил Христов и други.

"Маската, с която дойдох тази вечер е създадена през XVI век от френския лекар Шарл де Лорме. Тя е носена от лекарите само по време на епидемия, а този клюн е бил запълван с ароматни билки, които предпазвали от заразяване с чума. Но маската има и друг смисъл - показва големия нос на лъжата. Епидемия имаше, имаше много болни и смъртни случаи, но хората бяха заплашвани с чували с трупове, което още повече влоши ситуацията и доведе до жертви от паника и страх", каза пред гостите проф. Чорбанов. Той благодари на Патриция Кирилова и екипа ѝ за благотворителната кампания в началото на 2021 г. за набиране на средства за българската ваксина, създадена в БАН и представена на международни форуми. "Благодарение на френския институт "Луи Пастьор", който финансира проекта за ваксина при старта му и със средствата от дарения на българи от цял свят тази ваксина вече е факт и ще бъде наистина ефикасна и безвредна", допълни проф. Чорбанов.

В разгара на вечерта на сцената на пиано бар Cheers пяха легендите на българската естрада Джина Иванова и Диана Дафова, а Георги Низамов направи изненада за рожденичката и гостите с цяло шоу от песни и имитации. След това се качи на сцената с Джина Иванова и изпяха дебютния си дует.

"В книгата си Патриция Кирилова пределно ясно, пламенно, откровено и с болка споделя наблюденията и размислите си по тревожни проблеми от настоящето на България. Нейната задъхана проза, родена от възмущение, закономерен афект и богати изразни възможности, е намерила място не само в интернет пространството, участвайки в дебати по различни парливи теми от ежедневието ни, но стои добре и между кориците на класическото книжно тяло. Несъмнено школовката, получена от работата във в-к „Нощен труд”, си личи. Харесва ми пестеливостта на текстовете, способността с малко изречения да се каже каквото има за казване и да се приключи темата преди да се е раздула и размила", посочва литературният критик Светла Дамяновска, председател на Литературен клуб "Христо Ботев".

"Какво се е променило 10 години по-късно? Оказа се, че днес всички сме с маски. Защо? Заради масовата психоза, наложена от политици и медии последните 2 години. Това ме вдъхнови да направя проучване и написах серия от статии в моя блог, които бяха четени от десетки хиляди българи в цял свят. Така преди година се роди и третата ми книга "Ковид 19 или войната за душите ни". Още в началото на епидемията загубих и моята майка - но не от вируса, а заради ежедневните брифинги с военни униформи и чували с трупове. За 10 години видяхме как отнеха на хората и душите им - останаха само маските им. Сега подготвям нова книга с политически коментари в стил Радой Ралин - сатира и рими, както и мои публикации от последните 20 години, които показват, че и днес са актуални", сподели Патриция.

През годините, като експерт по културно-историческо наследство на България, тя организира инициативи за опазване на културното и историческото ни наследство. Стана носител на престижни отличия за родолюбие и Будителски дух, връчени от Международната Организация на обединените българи.

След свалянето на маските програмата в пиано бар Cheers продължи с кубински ритми с невероятната Ире Васкес и Калин Вельов. Пиано барът разполага с ултра професионално озвучаване, перфектна акустика и безкомпромисен подбор на музикални изпълнения на живо на най-добрите изпълнители в България, сред които Васко Кръпката, Милена Славова, Калин Вельов и др.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е маска

    6 1 Отговор
    А порно атрибут.
  • 2 9689

    7 8 Отговор
    Чорба,колко милиона ошушка да правиш ваксина за ковид?
  • 3 Пешко

    6 3 Отговор
    Какъв е този “културен” упадък?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.