Last news in Fakti

11 Юли, 2022 11:57 6 701 8

Пътници се ужасиха, след като видяха как са пътували 14 часа в самолета (ВИДЕО)

  • полет-
  • самолет-
  • дупка-
  • пътници-
  • инцидент

След 14-часов полет пътниците виждат, че през цялото време в самолета им имало огромна дупка

Пътници се ужасиха, след като видяха как са пътували 14 часа в самолета (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Самолет на “Emirates Airbus” кацна в Брисбейн, Австралия, след 14-часов полет. Слизайки от него пътниците, както и екипажът, изпаднаха в ужас, когато погледнаха машината, с която са пътували. Докато помагали на пътниците да слязат, служителите забелязали огромна дупка от едната страна на самолета, който току-що бил извършил 14-часов полет от Дубай.

Един от членовете на екипажа чул силен трясък, малко след като самолетът излетял от Дубай и предупредил диспечерите в Брисбейн, че самолетът може да е спукал гума. Пилотите се подготвили за най-лошия сценарий преди да кацнат в Австралия и поискали от летището да осигури спешни екипи при кацане, съобщава „Дейли Мейл“.

Дупката се е получила в обтекателя на лявото крило – неструктурно аеродинамично покритие на връзката между крилото и фюзелажа, само на метри под прозорците на салона. За щастие няма данни за пострадали пътници или служители, пояснява pochivka.blitz.bg.

Сред пътниците била известна британска актриса, която си спомня страховития момент, когато пътниците чули трясъка. „Спомням си шум и стюардесите се спогледаха уплашени“, казва Лиса Кей.

Преподавател по английски, който също бил на борда, описва случката като „ужасяваща“. „Също бях на полета. Беше напълно ужасяващо в началото и стюардесите знаеше, че нещо сериозно може да се е случили. Те веднага се свързаха с пилотската кабина. Скоро след това си продължиха както обикновено“, казва той, допълвайки, че това успяло да успокои пътниците.

Пробитият самолет е задържан на земята в Брисбейн и не е могъл да изпълни обратния си полет. Вече се работи по ремонтните дейности.

От авиокомпанията потвърдиха за инцидента и заявиха, че става дума за техническа неизправност.

„Една от 22-те гуми на самолета се е скъсала по време на полета, повреждайки малка част от аеродинамичния обтекател, което е външен панел или обвивката на самолета“, обясниха от там. „В нито един момент това не се е отразило на фюзелажа, рамката или структурата на самолета. Обтекателят е изцяло заменен, проверен и одобрен от инженери, Airbus и компетентните органи“, уверяват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 0 Отговор
    Дупка имате на........... Това се нарича отвор.

    Коментиран от #4

  • 2 1234

    15 1 Отговор
    Гумата се скъсала по време на полета....... нали коледарите се прибират по време на полета.....
  • 3 ПУТрадев

    7 12 Отговор
    Това със самольотите на Аерофлот,не може да се случи
  • 4 Абе

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Няколко са дупките...не е една....
  • 5 баце

    14 0 Отговор
    Явно гумата е думнала докато са прибирали колесника или когато вече е бил прибран. Иначе няма как да пробие отвор там където е в момента. Хубаво е, че не е имало по-сериозни повреди.
  • 6 Крашландинг

    8 3 Отговор
    Преподавателят по английски си е загубил граматиката, според обясненията. Носете си парашут в ръчния багаж, не е толкова тежък.

    Коментиран от #7

  • 7 Про100 100

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Крашландинг":

    Няма нимакъв шанс да отвориш врата на пътнически самолет по време на полет. Така че можеш да си тестваш парашута като го пробваш от седалката до пода... 😀😀😀
  • 8 Ълф

    6 1 Отговор
    Така е, ще пукат гуми като не ги правите верижни. Защо булдозера не спука гума. Нищо не става от тия авиоинженери.