Last news in Fakti

8 Август, 2022 11:42 7 027 43

Роджър Уотърс смята Джо Байдън за военнопрестъпник

  • роджър уотърс-
  • джо байдън-
  • военнопрестъпник-
  • pink floyd

"Той подклажда огъня в Украйна", заяви Уотърс

Роджър Уотърс смята Джо Байдън за военнопрестъпник - 1
Снимкa: БГНЕС

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в интервю за CNN изявлението, в което президентът на САЩ Джо Байдън се определя като военнопрестъпник.

Интервюто е записано по време на концертното турне на Уотърс This Is Not A Drill, което тече в Северна Америка. Музикантът използва видеоклипове с политически изявления по време на изпълненията си, а в един от видеоклиповете снимка на Джо Байдън се появява заедно с тази на Доналд Тръмп под мотото за военнопрестъпниците, а Байдън допълнително е определен с фразата "едва сега започва", разказва NME.

В разговор с Уотърс журналистът от CNN Майкъл Смеркониш го пита защо смята, че снимката на Байдън е подходяща.

"Ами, като начало, той подклажда огъня в Украйна", отговори Уотърс. - "Това е сериозно престъпление. Защо САЩ да не подтикнат президента Зеленски към преговори, за да премахнат необходимостта от тази чудовищна война?"

Журналистът възразява на Уотърс, като каза, че той "смесва нещата" и обвинява грешната страна. Според Уотърс обаче войната е започнала през 2008 г., когато НАТО е нарушила обещанието си, дадено на съветския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, и е започнала да се разширява на изток, стигайки до границата на Русия.

В началото на март музикантът направи антивоенно изявление, в което заяви, че е отвратен от военната инвазия на руския президент Владимир Путин в Украйна и нарече решението на Путин "постъпка на бандит". В същото изявление Уотсън също така осъжда действията на Запада и САЩ.

"Според мен това е престъпна грешка, трябва да има незабавно прекратяване на огъня. Съжалявам, че западните правителства подклаждат огъня, който ще унищожи красивата страна, като засипват Украйна с оръжия. Бъдете сигурни, че ако всички наши лидери не започнат дипломатически преговори, след края на сраженията от Украйна няма да остане почти нищо", заявява тогава Уотърс.

Припомняме, че в началото на войната в Украйна легендарната рок група Pink Floyd пусна нов сингъл Hey Hey Rise Up в подкрепа на народа на Украйна. Песента се изпълнява от китариста Дейвид Гилмор, барабаниста Ник Мейсън, на бас-китарата е Гай Прат, а Нитин Соуни е на клавирите. Песента включва вокалите на Андрий Хливнюк от украинската група "Буумбокс" от негов запис в центъра на блокирания от нападението на руснаците Киев.

Това бе първата нова музика от легендарната група от 1994 г. насам и всички приходи ще отидат за хуманитарна помощ за Украйна, се казва в изявление на групата.

В песента не участва Роджър Уотърс, отдавна не само в лоши отношения с останалите, но и с драстично разминаване на политическите им възгледи. Уотърс е известен с левите си, близки до радикалните, убеждения и тези, които защитава на концертите си с активна политическа позиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 97 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    71 10 Отговор
    Ама почна ли война в Украйна?!Кога?

    Коментиран от #30

  • 2 Верно ли

    115 11 Отговор
    Да, истината е доста неприятна, но все повече хора започнаха да я изричат!

    Коментиран от #16

  • 3 На дедо ви дедо му

    128 12 Отговор
    Очевидно, умен човек, мисли с главата си.
  • 4 Прозявам се..

    96 11 Отговор
    Щатите са конгломерат от престъпници,но страхливи и слаби,Путин им подметна "ръкавицата" и те се навряха в памперс,гащите,скукаа..
  • 5 Професора

    84 11 Отговор
    Риджър има добри прозрения за западния капирализъм и какви са им ценностите, а именно подклаждане на конфликти в името на печалбата. Джоузеф в момента отклонява средства от републиканския бюджет на САЩ за да купува с тех оръжие и да го праща на фашистите в Украйна.
  • 6 Хазар

    106 10 Отговор
    Браво, Роджърс! Но внимавай! Бай дъня с пръст няма да го пипнат, но на тебе юогат да ти стъжнят живота! В америка не долюбват много инакомислещите...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Механик

    102 7 Отговор
    ""Ами, като начало, той подклажда огъня в Украйна", отговори Уотърс. - "Това е сериозно престъпление."
    Уотърс винаги е имал правлно становище и никога не клякал пред каквито и да било, измислени авторитети.
    Респект!

    Коментиран от #17

  • 9 То дае само той

    46 6 Отговор
    Блинклихт мата Харис пелоси урсула и други подобни
  • 10 MacтypбиpäщияT c Bълцu

    92 8 Отговор
    Представям си сега как,ще скочат всички "демократични" медии-CNN,New York Times, Daily Telegraph, Financial Times, Bloomberg,че Роджър Уотърс е руски агент.Сигурно получава по 4000 лева на месец от Митрофанова.
    Започнаха хората да си отварят очите.
    Същото е с Ковид измамата.
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    80 7 Отговор
    Не само Роджър смята така 💓‼️‼️💓‼️‼️
  • 12 Боруна Лом

    67 5 Отговор
    БРАВО! МНОООГО СИ ПРАВ!БРАВО!
  • 13 Сусо

    69 5 Отговор
    Точно и вярно! Военнопрестъпници създадоха и непрекъснато подклаждат войната и избиват в нея стотици хиляди млади хора! Но Бог вижда и ще ги накаже!
  • 14 Софиянец

    42 2 Отговор
    За да разберете уотърс, трябва да разберете миналото му и през какво е преминал.
  • 15 Тухла в стената

    61 5 Отговор
    Тухла по тухла и стената на пропадналите американски щати ще рухне като кирпич! Някои тухли вече ги няма и хората започнаха да виждат истината, която се крие от другата страна на стената !
  • 16 Ъъъъ

    9 60 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Истината е, че на Украйна трябва да се доставя оръжие, за да може когато седнат на масата, да са по-добри карти. Ако на Украйна не се дава оръжие, войната няма да спре. Нещо сте се объркали. Без оръжие, войната няма да спре, докато Украйна не падне, а тогава губещи са всички,освен Русия.
  • 17 Ами не

    7 37 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Виж какво казва. Просто са взети други думи от интервюто. - - - - Според мен това е престъпна грешка, трябва да има незабавно прекратяване на огъня. - - - - Е тук Русия не иска да спре огъня. Ако спрат огъня и се изтеглят, оръжие няма да трябва.
  • 18 един

    6 55 Отговор
    Уотърс не веднъж е скандализирал с позициите си и изказванията си,но украинския посланик в ОК му е запушил устата,предлагайки му,да отиде да живее в Русия!Роджър е един от големите в рок-музиката,но май и като нашия Стойков,е твърде прост!Ще го видим сега,как ще отвърне на думите на посланика!Не бива да забравяме,че другият фронтмен на Пинк Флойд Дейвид Гилмор,изпя с други музиканти, песен в защита на Украйна,а една от снахите на Гилмор е украинка!

    Коментиран от #19, #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хайко

    6 45 Отговор
    Зеленски ще започне "мирни преговори" и ще постигне "мир" с агресора с цената на разпокъсване и заграбване на половината от "красивата страна" от рашистите.
    А сега този "умник" да си помисли дали ще е склонен на подобен "мир", ако ставаше дума за неговата родна Великобритания ?!
    Ако може да мисли,де... А ако не може, да си затъкне гръцмуля и да не дава акъли, които, славаБогу, украинците не му искат.

    Коментиран от #42

  • 21 гтърд

    43 3 Отговор
    Браво Роджър, все още има хора с топки на запад. Браво за това че си се осмелил да кажеш истината в такава враждебна обстановка на запад.
  • 22 нормален

    37 6 Отговор
    Не само байдън а всички които подклаждат огъня в Украйна са престъпници

    Коментиран от #33

  • 23 дидо

    38 6 Отговор
    украйна е държавно формирование подобно на мекедония.... и едните и другите се мислят за нещо различно от реалното...едните мислят че не с Българи ...другите че не са Руснаци.....и при двете е налично психоментално заболяване и липса на разсъдъчни способности....когато ръката си мисли че е разлияна от тялото тя се превръща в раково образование и трябва лечение ако не става операция.....е сега Русия прави операция...
  • 24 Георги

    37 5 Отговор
    Исключително прав. Най накрая поне един да е реалист.
  • 25 Истина е че

    23 7 Отговор

    До коментар #18 от "един":

    "една от снахите на Гилмор е украинка!" - про сти ту т ка
  • 26 Музиканта

    41 5 Отговор
    Голям творец и невоятен музикант, такива като него никога няма да ги намерите да сред стадото да пригласят на всеобщото средно мнение. Геният винаги е различен от тълпата.
  • 27 Иванчо

    24 4 Отговор
    Браво 👍👍👍
  • 28 Студопор

    25 2 Отговор
    Най-накрая някой от другата страна да се сети, че всъщност за прекратяването на една война трябват преговори, а не постоянно наливане на оръжие на която и да е от двете страни-участнички...
  • 29 Украинка

    24 5 Отговор
    Това самата истина и всеки го знае, но не смее да каже, нали демокрация уж, а всъщност няма нито демокрация нито свобода на словото.
  • 30 Украинка

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Дън":

    При доставяне на толкова оръжие Зеленски воюва уничтожава всичко по пътя си, а лъже, че руснаците

    Коментиран от #31

  • 31 Студопор

    14 4 Отговор

    До коментар #30 от "Украинка":

    Ами върви му кажи на вашия комедиянт. Нали си украинска? Ние тия работи ги знаем. Не сме искали нищо от това всичкото, дето става. Натресоха ни го. И вас ни натресоха.
  • 32 Уотърс е доказан црвул и неудачник

    6 23 Отговор
    Поредният боклучав левичар, който живее удобно на Запад и хвали човеконенавистническата пРосия. Промит мозък и полезен (безплатен) ид.иот, който обърква допълнително и без това обърканата обществена нагласа на европейците. За такива нещастници важи максимата - Колкото по-екстравагантен, толкова по-гъзар!
  • 33 Бурундук

    3 12 Отговор

    До коментар #22 от "нормален":

    Най-големият престъпник значи е Путята Кукли, който запали войната, а?!
  • 34 Пешо

    6 1 Отговор
    Той и за Баце каза същото, но пропусна военен.
  • 35 Армагедон идва

    13 2 Отговор
    Всеки който каже нещо против Байгън и Америка получава Стигмата и го распват на Кръста...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истинският

    6 2 Отговор
    Браво УОТЪРС. Ще има пълни концертни зали и много,мноооого кинти!
  • 42 Дивергент

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "хайко":

    То простия акъл не търси, защото не знае че му липсва.
  • 43 Дедо Чочко

    4 0 Отговор
    Нали оръжията носят пари ,и то много.Все някъде ще ги оценят-особенно в градски условия по-точни вСАЩ.Но спирането на войната е най важно(с преговори)не с наливане на оръжия.