Last news in Fakti

20 Август, 2022 10:19 2 300 14

Брад Пит обезщетява с 20 млн. долара жертви на урагана Катрина заради лошо построени жилища

  • брад пит-
  • обещетение-
  • урагана катрина-
  • лошо построени жилища-
  • ню орлиънс

Компанията на актьора построила 150 некачествени жилища в наводнения Ню Орлиънс

Брад Пит обезщетява с 20 млн. долара жертви на урагана Катрина заради лошо построени жилища - 1
Снимка: БГНЕС

Брад Пит трябва да плати на жертвите на урагана Катрина 20,5 милиона долара обезщетение заради лошо построени жилища, съобщи Washington Post.

През 2007 г. фондацията на актьора изгради 150 къщи в град Ню Орлиънс в американския щат Луизиана за пострадалите в резултат на опустошителното природно бедствие. Десетина години по-късно обитателите им започнаха да се оплакват, че те са изработени некачествено: стените на стаите се покрили с плесен, покривите протекли, верандите провиснали, а вратите се изкривили. Ето защо хората се обърнали към съда. В колективния иск, заведен от тях през 2018-а, са описани още неправилно отопление, проблеми с охладителни и вентилационни системи, електрически неизправности и водопроводни аварии.

В хода на съдебното производство било постигнато споразумение компанията на Пит, занимаваща се със строителство, да изплати на 107 собственици по 25 000 долара за възстановяване на разходите за предишни ремонти на калпавите домове. Оставащите средства от 20-те милиона и половина трябва да се разпределят между всички в зависимост от състоянието на жилищата и сериозността на повредите.

През 2007-а, две години след като Катрина помете най-населения град в Луизиана, холивудската знаменитост основа компания за футуристично жилищно строителство. Целта бе на мястото на съсипаните домове в разрушения от наводненията Долен девети район на Ню Орлиънс да се създадат 150 авангардни нови жилища, енергийно ефективни и обезопасени срещу бури. Домовете бяха предоставени на средна цена от 150 000 долара на граждани, които получиха финансиране за преместването си, държавни субсидии и дарения от самата фондация на актьора.

През 2015 г. адвокатите на фондацията на Брад Пит Make It Right осъдиха за 500 000 долара производителя на екологична, уж водоустойчива дървесина, след като продуктът се оказа неподходящ за климата в Южна Луизиана. През 2018 г. от Make It Right заведоха дело срещу собствения си управляващ архитект заради милионите долари, вложени в дизайнерски дефекти. През 2021 г. организацията подведе под отговорност бившия си изпълнителен директор, бившия ковчежник и други длъжностни лица, обвинявайки ги в лошо управление на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От строителната задруга

    13 0 Отговор
    Представете си нашите "ПЕРАЧИ" колко трябва да платят ?
  • 2 Бля,бля

    12 4 Отговор
    Явно гипсокартона е бил под всяка критика,а сглобяеми на външния фурнир са се разпада ли. Това е американската мечта.Много краварски тролове си мечтая за нея .
  • 3 Сух

    16 1 Отговор
    Брад е пич. Някой не си е свършил добре работата, и накрая името на Пит остава очернено.

    Коментиран от #4

  • 4 Радио Чукотка

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сух":

    Поначало не е трябвало да се захваща.

    Коментиран от #5

  • 5 Сух

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Радио Чукотка":

    В този ред на мисли никой не трябва да прави нищо. Не съм му адвокат на Брад Пит, но той не е спирал да се занимава с благотворителност и помощ от десетки години на сам. И определено не е от хората парадиращи с това.. Оценям ситуацията, като добра идея с лошо изпълнение.

    Коментиран от #7

  • 6 да де

    13 2 Отговор
    Храни куче да те лае, тия авантаджии вместо да насочат иска към строителя гледат пак да издоят този който им е сторил добро.
  • 7 Радио Чукотка

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сух":

    Доколкото успях да разбера от статията фондацията не ги е предоставила безплатно.... Да забелязваш някакво лицемерие в случая? Стротелния бизнес не е като измамния, в конкретния случай Холивуд.

    Коментиран от #9

  • 8 плевен

    11 0 Отговор
    Къщата, която виждам на снимката е за около милион долара, заедно със земята под нея. 150 000 си е подарък. Няма ненаказано добро.
    Там цялата им ценностна система е такава: Деца доносничат масово за родителите си. Родители масово взимат наем от децата си за стаята където са отраснали. Дъщери изхвърлят майките си със съдебно решение, защото дъртата не иска да излезе доброволно. Държава миришеща на труп!
  • 9 Толкова си и разбрал

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Радио Чукотка":

    като четеш избирателно. Пише държавни субсидии и "и дарения от самата фондация на актьора."
    Края на изреченето защо си го пропуснал?

    Коментиран от #14

  • 10 тибелядавидиш

    8 0 Отговор
    Каквото и да пишат БРАТ ПИТ си остава най големия пич и актьор...! А злите езици да си ядът г..ъ.!
  • 11 123456

    5 0 Отговор
    Не стига, че ви прави къщи и с претенции.
  • 12 Стас

    7 0 Отговор
    На брат Пит Брат му ли ги е строил тия некачественни къщи? Явно някой е купил най-некачественните материали и е гушнал останалите пари ,без да каже на Пит,и си е оставил ръцете там. Професионалисти,уважаващи професията си,не биха го направили. Брад Пит е мъж на място. Накрая той е отнесъл плувката.
  • 13 Корина

    5 0 Отговор
    Абе тия църнилки вечно недоволни, бе?! Остава да поискат Брад да ги вземе в неговия дом. Ай сикктирр.
  • 14 Радио Чукотка

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Толкова си и разбрал":

    Не съм. Явно не си видял 150000 долара....