Last news in Fakti

20 Септември, 2022 11:32 1 179 0

Пожар изпепели ресторант, разположен на ледник (ВИДЕО)

  • ресторант-
  • ледник-
  • швейцария-
  • планина-
  • алпи

Огънят е гасен с хеликоптери, черпили вода от близкото езеро

Пожар изпепели ресторант, разположен на ледник (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Пожар изпепели уникалния ресторант, разположен на ръба на Ледник 3000 в Швейцарските Алпи. Сградата, която е проектирана от известния архитект Марио Бота, е разположена на надморска височина от 3000 метра, което наложи в гасенето на пламъците да се включат няколко хеликоптера. Те носеха вода от намиращото се в близост езеро, предава NOVA, позовавайки се на Ройтерс.

Гъстият черен дим, който се издигаше над постройката беше видим от намиращия се в подножието на планината курорт Ле Диаблере. Полицията съобщи, че при инцидента няма пострадали.

Пострадала е обаче сградата на ресторанта, до която се стига с кабинков лифт и от която се разкрива забележителна панорамна гледка към околните планини.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА