Опитен бариста запозна читателите на Lenta.ru с предимствата на безкофеиновото кафе.
Според Дмитрий Корсаков, член на Центъра за промишлена експертиза МАЙ, безкофеиновото кафе е кафе, от което са отстранени 97% от кофеина чрез различни методи за декофеинизация. Отбелязва се, че съществуват химически, физични и механични методи за отстраняване на кофеина от зърната.
„Безкофеиновото кафе може да се използва за приготвянето на всякаква напитка“, уточнява експертът, запознат с тънкостите на кафето.
Събеседникът на изданието обясни, че такова кафе е идеално за хора, чувствителни към кофеина, чиято консумация може да предизвика признаци на тревожност, безпокойство, както и безсъние и ускорен сърдечен ритъм.
„Безкофеиновото кафе ви позволява да се насладите на любимата си напитка без неприятни ефекти след консумация. Дори вечер“, обяснява той;
Корсаков обяснява широката популярност на безкофеиновото кафе с нарастващия интерес към здравословния начин на живот. Освен това културата на кафето продължава да се развива активно и много хора са склонни да опитват нови сортове и методи на приготвяне, обобщи баристата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Каквито
16:33 26.11.2024
2 Учени от БАН
16:37 26.11.2024
3 Сатана Z
16:38 26.11.2024
4 Гунчо
Ако в София или Варна някой млад човек на завален български поиска в някое кафене тиквено лате - 100% е "несогласный", криещ се тук, за да не го изпратят на руско-украински фронт.
16:49 26.11.2024
5 да сме коректни
17:24 26.11.2024
6 Последния Шоп
.
17:36 26.11.2024
7 Механик
17:55 26.11.2024