Last news in Fakti

21 Септември, 2022 16:49 1 058 0

Майкъл Корс представи новата си колекция на Седмицата на модата в Ню Йорк

  • майкъл корс-
  • нова колекция-
  • пролет/лято-
  • седмица на модата в ню йорк

Специални гости на дефилето бяха Ан Хатауей, Серина Уилямс, Алехандра Дадарио и други

Майкъл Корс представи новата си колекция на Седмицата на модата в Ню Йорк - 1
Снимка: БГНЕС

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк дизайнерът Майкъл Корс представи новата си колекция за сезон пролет/лято 2023 г. Специални гости на дефилето бяха актрисата с български корени Нина Добрев, звездата от „Дяволът носи прада” Ан Хатауей, Серина Уилямс, която след като се отказа от тениса все по-често се появява на светски събития. Алехандра Дадарио, Оливия Холт и топ моделът от 90-те Кристи Бринкли с дъщеря си Сейлър.

За създаването на колекцията моделиерът черпи вдъхновение от последните си пътувания, пише NOVA.

„За мен беше интересно да наблюдавам факта, че когато съм на курорт, където хората обикновено ходят полуголи, са облечени…. и обратно, когато отида в града всички са в тоалети подходящи по-скоро за ваканция. Може би това е в следствие от това,че времето става прекалено топло навсякъде . И така се замислих върху идеята колко хубаво би било да създам колекция подходяща както за плажа така и за града, нещо като „градски курорт“, защото, знаете ли, аз съм момче от големия град, но на плажа съм истински гларус“, разкри той.

Модели с ефирни ризи и кафтани се разхождаха по подиума, ограден с големи палми, преди да стъпят на тротоара, пренасяйки курортния шик в градска среда. За дизайнера цветовете на пролетта и лятото са маково червено, палмово зелено и тюркоазено, но в линията присъстват и винаги актуалните цветове в монохромната гама. Блясък придават металните детайли.

„Обичам красивите кройки, но ги обичам в бяло. Така че смятам,че този цвят е подходящ както за курорт, така и за града. От друга страна, черното, графичното, също плавно може да прелива от града към курорта. И разбира се няма как без електрикови нюанси от главата до петите“, обясни именитият дизайнер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА