Last news in Fakti

10 Декември, 2022 12:53 23 527 28

Абсурден гаф беляза финала на "Гласът на България"

  • гаф-
  • скандал-
  • гласът на българия-
  • победител-
  • победа-
  • грешка-
  • водещ

Зрителите на музикалното шоу недоволстват заради грешка на водещия и смятат, че победата е получена неправомерно

Финалът на шоуто по bTV „Гласът на България“ отмина и големият победител в последния сезон бе назован, но за жалост всичко това не мина без абсурден гаф.

Победителката Жаклин Таракчи отнесе у дома статуетката, но водещият Иван Тишев прецака считаната за фаворитка Соня Михайлова. След изпълнение на Соня, той призова феновете ѝ да гласуват за нея с есемеси, но вместо да обяви номерът ѝ, обяви този на Жаклин.

Така впоследствие Соня отпадна, а Таракчи грабна голямата награда. Така и не става ясно дали грешката на Тишев е била случайна или по предварително написан сценарий за подмяна на зрителския вот, в който се определя победителят в шоуто, пише zajenata.bg.

Фактите обаче показват недвусмислено, че Соня е била грозно прецакана от сцената на предаването.

На крачка от финала 24-годишната певица от ромски произход, която спечели сърцата на зрителите с брилянтните си изпълнения на български народни песни и бе сред четиримата фаворити, класирали се на втория от общо три кръга до финала на предаването, бе прецакана здраво.

В този изключително важен етап от предаването, Соня изпълни „химна“ на българските емигранти „Я кажи ми, облаче, ле бяло“. Треньорката ѝ Галена отбеляза, че тази песен несъмнено ще развълнува всички българи и очаква много гласове за Соня.
Въпреки вълнуващото ѝ изпълнение обаче, Иван Тишев унищожи всичките ѝ шансове за победа.

По този начин Соня стана първата отпаднала от този етап на състезанието, класирайки се на четвърто място, макар през цялото време да бе фаворитка на зрителите. Другият отпаднал бе Александър Петров – също от отбора на Галена.
До финала стигнаха Жаклин Таракчи от отбора на Дара и рокерът Калоян Николов от отбора на Любо Киров. Жаклин беше големият победител.

След случката на официалната страница на шоуто се разрази истинска буря от негативни коментари и искания за преразглеждане на резултатите. Феновете на предаването настояват то да бъде спряно и дори наричат организаторите и продуценти измамници. Според една от зрителките, ако грешката не е била нарочна, е редно резултатите да се преразгледат.

И макар критиките към предаването да не спират, случаят се смята за приключен и победителка е Жаклин Таракчи. Мнозина обаче не могат да я приемат за реален победител, тъй като според тях всичко е предварително режисирано или най-малкото сгрешено.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пачо

    13 17 Отговор
    И не само това беше гафа ,а и пеенето на дуети с известни изпълнители е кражба от предаването,, Като две капки вода,,.
  • 2 това

    24 17 Отговор
    са глупости, водещият наистина направи тази грешка, която според мен беше неволна, но ако чак толкова точно това е била причинта да отпадне Соня, защо тогава тя отпадна първа и зае четвъртото място на финала, а не примерно второто, или третото!

    Коментиран от #14

  • 3 От Варна

    43 15 Отговор
    Тази Таракчи не пее, а врещи като коза. Окепези песента на Паша Христова . Да демонстрираш високи тонове крещейки, няма нищо общо с талантливото пеене. Победителят Калоян, защото показа развитие през всички кръгове. Но…. И парите не са чак толкава много, за да се съжалява!
  • 4 днес

    28 8 Отговор
    Ако това е глас - жалко. Тя пее на носа си, няма въздух... жалко. не гледам подобни предавания - просто видях прикачения клип - мноооооого слабо.

    Коментиран от #7

  • 5 Няма прецакване

    20 22 Отговор
    Циганката нямаше гласът на другото момиче.
  • 6 Финалът го пропуснах

    28 7 Отговор
    Но едва ли тези които гласуват , чакат водещия да им продиктува номера , те номерата са изписани долу , така , че който иска да гласува ще препише номера , а няма да чка водещият да го изрецитира .

    Коментиран от #18

  • 7 Вече

    37 4 Отговор

    До коментар #4 от "днес":

    писах професионалното си мнение. За успокоение ще кажа, че отдавна съм в пенсионна възраст и нямам никакво субективно пристратие. Жаклин има още мнооооого да учи. Така е, само с врещене не става. Иска се работа с диафрагма за добро звукоизвличане и безупречно владеене на гласа. Озвучаване на тембъра, Вместо това - козе вибрато, топъл въздух в отделни срички, никаква дикция. Въобще, ако аз бях нейн треньор, нямаше да и препоръчам "Повей ветре". Но, най-голямата изненада за мен е мастер Лечев, който я превъзнасяше и се ""захласваше". Не мога да повярвам, че музикант като него , наистина "нечува" или чува само това, което е предрешено вече. А за Калоян, тези пари юяха да бъдат полезни, за да премине на ново професионално ниво
    в бъдеще. Но така е - посредствеността е на мода. Или както казваше една баба - "Като има кой да я носи и жабата може да лети"

    Коментиран от #21

  • 8 Нострадамус от Злокучене

    22 10 Отговор
    Където е замесен Иван Лечев,намирисва на уредени победи и халтура.Човека не може да избяга от битието си на плагиат,каквито баха ФСБ.Пробутваната от комунетата "формация",крадеше без да се смущава хитове от европейски групи и музиканти.

    Коментиран от #24

  • 9 Баба

    24 4 Отговор
    Може би затова Галена възпитано си тръгва
  • 10 Мислителят

    24 1 Отговор
    Не гледам нагласени предавания . Този ,, сгрешен " номер са го правили и в ,, Като две капки вода " . Явно е вярно , че няма нищо ново под Слънцето .
  • 11 123

    29 10 Отговор
    Тая Талакчи просто е една връзкарка, набутана да спечели. Ни глас, ни визия. Просто пее, но има такива стотици като нея. Нито впечатлява с тембър, нито с прецизно пеене - фалшиви и врещи. Имаше много добри гласове, но ги порязаха.
  • 12 Просто

    20 7 Отговор
    Глас на коза.
  • 13 Гост

    23 6 Отговор
    Подобни еврогендърски номерца започнаха да стават модерни във всякакви конкурси напоследък.
  • 14 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "това":

    Защото гласуващите за нея са набрали грешен номер на смс, заради гафа на водещия и тя е загубила много от гласовете на феновете си.
  • 15 !!!

    26 4 Отговор
    Жаклин,на,финала,само,врещя,и, опропасти,хубавата песен! Калоян,я,отнесе,като,куцо,пиле, 🍅! И доктора,беше,с,класи,над,нея! Поредният, нагласен формат! Щом и мастър Лечев...се умипяваваше,по,тази ...!!!
  • 16 Пловдив

    11 4 Отговор
    Таракчи?Тя си знае колко пее!
  • 17 Пловдив

    11 0 Отговор
    Много весело това жури!Чак захласнато!
  • 18 Минчо

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Финалът го пропуснах":

    Точно така обаче гласуването в България е един провал за мен Жаклин пееше добре доколкото аз разбирм но има такива който разбират
  • 19 Стенли

    6 10 Отговор
    Не пишете глупости,лично аз и мои приятели пуснахме хиляда SMS-a,за Жаклин!Момичето пее уникално и има възможности да стигне върхове.Докато Соня пее старомодни песни,които никой няма да слуша.Нито пък изглеждаше добре намалената.Съжалявам,но сцената обича смелите и добре стоящи на сцена,да изпълняват с емоция песните,както Жали!

    Коментиран от #20

  • 20 Менли

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стенли":

    Много пара сте отделили за тези хиляди SMS- a. Голяма инвестиция, но само с това не се става певица. Ако вашето протеже не се хване сериозно да учи при добър вокален педагог няма дълго да блести "звездата" и. Гарантирано !
  • 21 Към тези

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вече":

    които са трите минуса - въпрос : колко професионално са се занимавали с музика и пеене, та драскат срещу очевидни аргументи за всеки, който е завършил поне музикално училище ? То и магарето има глас, но никой не дава микрофон...
  • 22 Ожэффж

    2 3 Отговор
    Стига глупости,момичето е класи над другите

    Коментиран от #23

  • 23 Виж какво

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ожэффж":

    и музиката, като всички останали занаяти си има своите закони и правила. ..А на теб те очевидно не са ти известни !
    Когато посредствеността започне да се взема на сериозно, релултатите са тъжни
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анонимен

    4 6 Отговор
    Жаклин си заслужи наградата злобни хора или го свързвате пак, че баща й е турски арменец и кво от това. Явно преди 100 г дедите му са останали, а други са дошли в Бг но това не трябва да се гледа. Жаснин е прекрасно същество, със страхотен глас, а вторият, по малко злоба, не си по добър от Жаклин. Дерзай Жаклин и не обръщай внимание на завистливите хора, колкото повече се изкаваш по стълбите, толкова повече вятъра на високо ще те брули, мило малко крехко същество.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 И защо

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    си анонимен ? И защо си толкова сълзливо драматичен? И какво общо в случая има кой е баща и и какъв произход има. Като всеки баща той дава всичко за детето си, но едно е да искаш, второ е да можеш и друго е да го направиш както трябва
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.