Last news in Fakti

31 Декември, 2022 15:11 12 819 7

Най-добре облечената жена за 2022 г. е...

  • бела хадид-
  • най-добре облечена знаменитост-
  • класация-
  • мода

Бела Хадид оглави класацията на Lyst за "Power Dresser of the Year"

Най-добре облечената жена за 2022 г. е... - 1
Снимка: БГНЕС

През изминалия месец беше обявено, че Бела Хадид е спечелила наградата на Lyst за "Power Dresser of the Year" за 2022 г. Аргументацията на сайта за електронна търговия за това защо Хадид е спечелила наградата включваше статистика и факти, включително че нейните тоалети са предизвикали огромно "1900% увеличение на търсенията на подобни артикули" и че тя е стимулирала търсенето на специфични неща, като корсети (70% увеличение) и карго панталони (56% увеличение), след като ги е носила, пише vesti.bg.

Тя също така има пръст в това ботушите с платформа Ugg да станат популярни в TikTok, които според Lyst са били разпродадени и са имали 152% увеличение на търсенията, пише Vogue. До описанието имаше снимка на модела от миналия септември, на която той яде парче пица, седнал на метална пътека в Ню Йорк, облечен с кожено състезателно яке от Opening Ceremony, тениска Lego от 80-те години, чанта за пазаруване, бели чорапи, високи до подбедриците, и чифт от тези много разпродадени платформени Uggs.

Тъй като беше седнала, на снимката не се виждаше бельото ѝ, което бе мъжко, но със сигурност, ако това беше така, щеше да стане хит.

View this post on Instagram

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Всеки ден по телевизията се появяват снимки на знаменитости. Виждаме постоянна ротация на имена като Кендъл Дженър, Хейли Бийбър и дори по-голямата сестра на самата Хадид - Джиджи. Но Бела сякаш постоянно движи търговията и задвижва вирусните тенденции по особено яростен начин.

Ефектът на Хадид се изразява в това, че 26-годишният модел е създал алгоритъм на уличния стил, който никоя друга знаменитост не е успяла да постигне.

Тя - или може би нейният стилист/личен купувач/консултант - владее изкуството на безгрижния, хаотичен шик, което в крайна сметка я прави достъпна, а външният ѝ вид - постижим, защото е такъв. В тази на пръв поглед последна минута, в която се похапва пица, е налице рецептата за стил на сладкото място:

В него има винтидж фактор (коженото яке и ретро графичната тениска), дръзко допълнение и горещ елемент от голяма марка (Uggs).

Целият ансамбъл е перфектната комбинация от търговска достъпност и редки артикули, които могат да бъдат възпроизведени поне в естетически план. Всеки може да си намери страхотно кожено яке с големи размери и забавна графична тениска; всеки може да си купи някаква версия на Ugg, макар и да не е разпродадената миниатюрна платформа.

Подобно на Хадид, целият свят не може да се насити на винтидж стила в момента, но има разлика в начина, по който Хадид и други знаменитости избират да носят винтидж. Множество знаменитости полагат големи усилия, за да се сдобият с рядък номер на Galliano или архивна пола на Roberto Cavalli.

В края на краищата винтиджът се превърна в начин за знаменитостите да обявят, че вече имат място в модната сфера. Сега виждаме как кралицата на TikTok, превърнала се в поп звезда, Адисън Рей, относително нова в света на модата, присъства на събитие в LACMA, където гостите са облечени изключително в Gucci, а тя е с винтидж рокля на Jean-Louis Scherrer couture. Подобни ходове сме виждали от Кайли Дженър, Ариана Гранде, Сими Хейз и др.

Винтиджът се превърна във визуално изявление през 2022 г., което знаменитостите използват, за да сигнализират "аз съм различен" и че имат модна гледна точка, докато в действителност всички започват да изглеждат еднакво.

В крайна сметка, когато много звезди се опитват да пробият в света на модата чрез винтидж, се усеща празнота, защото няма те самите нямат никаква съществена връзка с дрехите, които носят.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е що

    13 1 Отговор
    никой не коментира тая класа... тоя стил... нямате ли вкус бе хора?

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "е що":

    Кое да му коментираш бе човек,тези двете са и манекенки ?Ми как са облечени ?На втората снимка,бяс ме хваща няколко такива съм хвърлила на боклука дъщерята сама си купува дрехи
    Често кофти избор ,това кроп топ ли как беше нещо като сутиен ,всичко на вън !На другите снимки с какви грозни ботуши пантофи и демоде дънки мам ,на нищо не приличат !Мода и красиво за жена разбирам аз моят стил например ,погледни -Ralph Lauren Fall 2006 Ready-to-Wear
  • 3 еламигозавър

    11 0 Отговор
    трябва да ходи на психолог. не е добре
  • 4 12345

    12 0 Отговор
    Да си сложи един слип на главата , за шапка.
  • 5 Ти си

    9 0 Отговор
    Хайде сега , няма нужда с пари всеки може . А и от кога манекенките обличани от модни къщи почнаха да показват вкус и сами да се обличат ....
  • 6 НАЙ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНАТА ХУБАВА ЖЕНА Е

    3 3 Отговор
    ....................................................................ГОЛАТА !

    Коментиран от #7

  • 7 Йес

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "НАЙ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНАТА ХУБАВА ЖЕНА Е":

    Плюс 100