Last news in Fakti

12 Януари, 2023 13:45 2 071 11

Илон Мъск влезе в "Гинес", подобрявайки рекорда за най-голяма загуба на лично богатство

  • илън мъск-
  • рекорд на гинес-
  • лично богатство-
  • загуба

Технологичният милиардер е загубил приблизително 182 милиарда долара

Илон Мъск влезе в "Гинес", подобрявайки рекорда за най-голяма загуба на лично богатство - 1
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск подобри световния рекорд за най-голяма загуба на лично богатство в историята, според Световните рекорди на Гинес.

Технологичният милиардер е загубил приблизително 182 милиарда долара от ноември 2021 г., въпреки че други източници предполагат, че всъщност може загубата му да е още по-голяма - близо 200 милиарда долара.

"Нетното състояние на Мъск спадна от пика си от 320 милиарда долара през 2021 г. до 138 милиарда долара към януари 2023 г., до голяма степен поради лошото представяне на акциите на Tesla", се казва в глобалната база данни за записи, позовавайки се на данни, получени от Forbes.

Въпреки че от Световните рекорди на Гинес да признават, че точната цифра е "почти невъзможна за установяване", те отбелязват, че общите загуби на Мъск "далеч надминават" предишния рекорд от 58,6 милиарда долара, поставен от японския технологичен инвеститор Масайоши Сон през 2000 г.

През декември шефът на Tesla загуби позицията си на най-богатия човек в света от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френския конгломерат за луксозни стоки LVMH, който притежава модния лейбъл Louis Vuitton.

Изчисленията на Forbes към 12 януари определят нетното богатство на Арно на 203,7 милиарда долара, а на Мъск на 146,5 милиарда долара.

По-голямата част от състоянието на Мъск е свързано с акциите на Tesla, чиято стойност се срина с 65% през бурната 2022 г. Спадът се ускори през октомври, след като Мъск купи Twitter за приблизително 44 милиарда долара, пише dnes.bg.

Нарастващите притеснения относно отслабването на търсенето и логистичните проблеми възпрепятстваха доставките за най-ценния производител на автомобили в света.

Когато пазарът затвори за годината на 30 декември 2022 г., Мъск написа в Twitter: "Дългосрочните основи са изключително силни. Краткосрочната пазарна лудост е непредвидима."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БожиГол

    13 1 Отговор
    Човек само като загуби, знае какво губи. Аз държа рекорда, за най-бързо съсипана кариера.
  • 2 Раданч Татлъту

    11 4 Отговор
    Виртуални милиарди да има,лузъри ще се намерят!😎🔯🕎🔯😎🥳🤡👍
  • 3 ХАХАХА

    9 2 Отговор
    Докато дойде баровецът в България ще е на нивото на нашенеца пак ще сме заложили на куц кон.ХАХАХА
  • 4 ЕС фен

    10 4 Отговор
    Кеф цена няма. Шапка му свалям. Човекът промени света.

    Коментиран от #6

  • 5 12343211

    6 2 Отговор
    Пак е на "върха", защото от Гинес щели да му" наплатят".
  • 6 Точно така е,

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЕС фен":

    направи процеса към елавтомобили НЕОБРАТИМ и разби монопола на дъртите мастодонти.
  • 7 мани мани

    12 0 Отговор
    не са неговите пари, а на балъците дет купуват акциите на компаниите му ... а той глупито ги харчи за глупости кат купуването на туитър дет е един прост сайт и с 3 апликацийки за телефони, и там програмната логика е нищо особено ...

    Коментиран от #11

  • 8 ДЕ А

    5 1 Отговор
    Се занимава със глупости да беше събрал още толкоз милиарда и да ни купи държавата да ни отърве от тия политици и да превърне кенефа на европа във империя или поне няколко завода да открие в бг да имаме някакво пройзводство
  • 9 Илоне , казвах ти ..........

    5 0 Отговор
    Дай едно милионче ама ти не та не
  • 10 омъскаряване

    6 0 Отговор
    Аве оставете го "свети" Илон-Шегобиец, пишете, колко загубиха сектантите повярвали в ценните му книжа и инвестирали в гях, нещо по спомен ноември 21-ва струващи около 400$ бр., а януари 23 г към 120$? 🥴
  • 11 д-р Косев

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "мани мани":

    Човекът си е надмогнал на харча и си купи туитър само за да може да троли прогресивната общественост. За какво са му тия стотици милиарди ако не може да се забавлява. Както са писали по-горе, кеф цена няма.