Last news in Fakti

13 Април, 2023 13:15 1 278 2

Хипопотам от зоопарка на Пабло Ескобар почина при катастрофа в Колумбия

  • хипопотам-
  • зоопарк-
  • пабло ескобар-
  • колумбия-
  • катастрофа

Пътниците в автомобила не са пострадали

Хипопотам от зоопарка на Пабло Ескобар почина при катастрофа в Колумбия - 1
Снимка: Shutterstock

Хипопотам от потомството на животните от частния зоопарк на покойния наркобарон Пабло Ескобар почина след сблъсък с джип в Колумбия, съобщиха АП и АФП, позовавайки се на местните власти, предава БТА.

Хипопотамите от частния зоопарк, които се разселиха към близките реки през последните години заедно с потомството си, вече са повече от сто на брой. Видът не е заплашен от естествени хищници в Колумбия и дори беше обявен за инвазивен вид, който може да наруши баланса на екосистемата миналата година. Катастрофата показва и заплахата от хипопотамите, които достигат тегло до два тона, за водачите на моторни превозни средства.

По данни на полицията пътният инцидент е настъпил в северозападната част на магистрала от Богота до Меделин, в близост до имота на Ескобар. Пътниците в автомобила не са пострадали. Хипопотамът е починал веднага след сблъсъка и е бил транспортиран за провеждането на изследвания, съобщиха местните власти по опазване на околната среда.

„Това е една от опасностите, които представлява присъствието на този вид. Много от тях пресичат магистралата, по която се движат много превозни средства. Това е опасно и за хората“, каза Давид Ечевери Лопес, биолог от местната служба за околната среда. „Хипопотамите са непредсказуеми, могат да нападнат човек във всеки един момент.“

Според организации по опазване на околната среда днешната местна популация в Колумбия от около 130 хипопотама може да набъбне до 400 екземпляра в рамките на осем години. Повечето от хипопотамите живеят в реките и се размножават неконтролируемо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    1 0 Отговор
    СЕГА ИМАТ МНОГО МЕСО 🥳🥳🥳🥳
  • 2 Пираня

    0 0 Отговор
    Дайте ги насам!