Last news in Fakti

2 Август, 2023 12:45 2 041 13

Три танцьорки обвиняват певицата Лизо в сексуален тормоз

  • лизо-
  • певица-
  • обвинения-
  • сексуален тормоз-
  • дискриминация-
  • танцьорки

В жалбата се излагат и други твърдения, според които хора, наети от Lizzo, са подложили ищците на расова и религиозна дискриминация

Три танцьорки обвиняват певицата Лизо в сексуален тормоз - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Трима бивши танцьори съдят Lizzo, като твърдят, че са били подложени на враждебна работна среда и сексуален тормоз, докато са били членове на танцовия екип на носителката на "Грами".

В жалбата, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник и получена от Си Ен Ен чрез адвокат на ищците, като ответници по делото са посочени също нейната продуцентска компания Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) и лице, описано като "капитан на танцовия състав".

Сред твърденията, изложени в иска, една от трите ищци твърди, че е била насърчена от певицата да "докосват голите изпълнители", докато са били в клуб в квартала на червените фенери в Амстердам, по време на турнето през февруари.

Страхувайки се от отмъщение, ищцата в крайна сметка "се съгласява", въпреки че многократно е изразявала нежеланието си да докосва изпълнителите.

Друга ищца твърди, че ангажираността ѝ с ролята ѝ в танцовия екип е била поставена под въпрос от певицата, която изразила "тънко прикрити" опасения относно "наддаването на тегло" на ищцата, според иска, в резултат на което ищцата се почувствала притисната да "обясни наддаването на тегло и да разкрие интимни лични подробности за живота си, за да запази работата си".

В жалбата се излагат и други твърдения, според които хора, наети от Lizzo, са подложили ищците на расова и религиозна дискриминация, включително твърдение, че счетоводител от предимно белия мениджърски екип на BGBT е дискриминирал чернокожите танцьори, като им се е скарал за предполагаемо "неприемливо и неуважително" поведение по време на турне. В иска се твърди, че този коментар на счетоводителя е бил "натоварен с "расова и дебелофобска вражда".

Lizzo е известна с приповдигнатите си послания и пропагандирането на позитивното отношение към тялото като неразделна част от работата ѝ, пише още vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умирам от смях

    50 1 Отговор
    Кой шантав би дал пари да гледа тези хипопотами?
  • 2 надарена кака

    14 3 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 3 С какво ги хранят тези

    37 1 Отговор
    Лизо това с крехкото телце в средата ли е? Чувствам се подложен съм на сексуален тормоз, чрез извращение, само защото я погледнах за 1 секунда....
  • 4 абе

    14 0 Отговор
    Найденова скрий я тая и тия кокошките ми спряха да носят, после вас ще ви осъдят
  • 5 Стефан Лъв

    20 1 Отговор
    Тая в средата ми прилича не на певица,а на жена сумист.
  • 6 аааааа

    19 1 Отговор
    Какво е това чудовище бе, от коя планета е тоя негроогнусен жендърляк?!
  • 7 pyzzoфилски

    0 18 Отговор
    драми

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Механик

    21 1 Отговор
    Неее, всеки път чета нещо и си викам, че по-тъпо няма и точно след 5 минути се убеждавам в обратното.
    Отделно се чудя, как е възможно тия тежкоатлетки на снимката да бъдат "танцьорки" с фенове, че и да са сексуален обект.
    Нещо сбъркано има в тоя свят, явно.
    То е все едно да пожелая секс с отбора на Япония по сумо.
  • 9 Механик

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "pyzzoфилски":

    Пич, жегата не ти действа добре.
    Пише Лос Анджелис, а не Санкт Перербург.
    Освен това "руzофилите", забраниха всякакви такива прояви, а вие оревахте света, че там немало демокрация и толерантност, понеже не ви дават да правите парайдове с ботнати отзад перца.
    Ти махни това, ами и ви дъндят руснаците, като ви видят, че много почвате да се отваряте.

    Коментиран от #11

  • 10 Соваж бейби

    14 0 Отговор
    Винаги съм казвала че дебелите жени са злобни и агресивни,съжелявам само за болни хора от медикаменти или болест закръглени!Всички други тлъстюши които от лакомия са докарали на този хал не трябва да се толерират,няма нужда от манекенки XXL,и подобни макси шоута за да им се засилва комплекса с действия и защитени със закон!За дебел мъж злобен и лош нямам спомен .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СМЕХОРИИ

    3 0 Отговор
    но редно е да попитам коя или кои са тези, нека да са дебели, ама известни.
    Или натрапват отново нещо
  • 13 Обратен ефект😏

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "pyzzoфилски":

    Мжлхпу жлхлйлй хилхл ййхлхшй¡¡¡!