Необходими продукти:
- натрошен булгур - 1 ч.ч.;
- вода - 3 ч.ч.;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- лют червен пипер - 1/1 ч.л.;
- сол - на вкус;
- куркума - ½ ч.л.;
- кимион - ½ ч.л.;
- черен пипер;
- зехтин - 2 с.л.;
- брашно - 1/3 ч.ч.
Начин на приготвяне:
В дълбока купа накиснете булгура в 3 чаши вода за 1 час или докато водата се абсорбира и булгурът омекне. Отцедете добре течността.
Загрейте фурната на 180-200 °C. Намазнете тава за печене.
Прибавете оставащите съставки към булгура, разбъркайте много добре и оформете 8 кюфтенца.
Наредете ги в тавата и ги запечете до получаване на приятен златист цвят, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
Коментиран от #3
10:08 22.01.2025
2 Идън
Коментиран от #4
10:26 22.01.2025
3 Кайма
До коментар #1 от "Пич":
Може би искаше да кажеш " мляно месо"Коментиран от #5
10:33 22.01.2025
4 А така !
До коментар #2 от "Идън":
Дори и зайците от вицовете го знаят !10:34 22.01.2025
5 Пич
До коментар #3 от "Кайма":
Не се засягай , но не разбра ! Казвам точно това , което искам ! Кавичките подсказват - със закачка към една реклама...10:38 22.01.2025