Last news in Fakti

2 Септември, 2023 15:26 4 697 11

Хванаха рекордно голям крокодил в Мисисипи (ВИДЕО)

  • крокодил-
  • алигатор-
  • рекорд-
  • най-голям-
  • мисисипи

Животното е с дължина 4,34 метра и тежи 364 килограма

Хванаха рекордно голям крокодил в Мисисипи (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Ловци хванаха най-дългия алигатор, залавян някога в Мисисипи, в реката Язу.

Животното е с дължина 4,34 метра и тежи 364 килограма, според Министерството на дивата природа, риболова и парковете на Мисисипи (MDWFP). Предишният рекорд за „най-дълъг мъжки алигатор, уловен от ловец с разрешително в Мисисипи“ се държал от животно с дължина 4,29 м. и тегло 347,5 кг., което ловците уловили през 2017 г. близо до западния град Начез.

Ловците поставили новия рекорд с улова си от 26 август, по време на 10-дневния ловен сезон на алигатори в Мисисипи, който започва в последния петък на август, всяка година, според MDWFP, предава vesti.bg.

„Беше спокойна нощ“, каза Доналд Уудс, който участвал в лова. „Видяхме много от по 2 и 3 метра, но те не бяха това, което търсехме.“

Ловците забелязали огромния алигатор и го хванали около 21 часа, местно време. На екипа били нужни седем часа, за да се справят със звяра и да го убият. „Хващайме го осем или девет пъти и той продължаваше да се откъсва“, каза Уудс. „Беше психически изтощително, защото той продължаваше да ни се изплъзва.“

Едва след като качили алигатора на лодката си, ловците осъзнали колко гигантски бил той. „Бяхме просто изумени от това колко широк беше гърбът му и колко голяма беше главата“, каза Уудс. „Беше сюрреалистично, да ви кажа честно.“

Екипът уведомил координатора на програмата за алигатори на MDWFP Андрю Арнет, който официално измерил и претеглил животното, преди да обяви новия рекорд. Ловците позирали с улова си в Red Antler Processing, съоръжение за обработка на дивеч в Yazoo City.

Алигаторите (Alligator mississippiensis) са местен вид в югоизточната част на САЩ и се срещат в цяла Мисисипи. Незаконен е ловът на алигатори извън ловния сезон и без специалното разрешение от MDWFP. Притежателите на разрешително могат да уловят до два алигатора с дължина над 1,2 м. и един с дължина над 2,1 м, така че да разпределят лова на възрастни и млади животни.

Най-големият американски алигатор, регистриран някога, бил 15-футов и 9-инчов гигант, уловен в Алабама през 2014 г., който тежал 459 кг. Растежа на алигаторите се забавя с напредването на възрастта им и зависи от пола, възрастта и местообитанието на животното. Мъжките алигатори обикновено растат по-бързо и са по-големи от женските, но рядко надвишават 4 м. дължина.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЗС

    8 4 Отговор
    Само да поясня, крокодил и алигатор не са едно и също. Днес научихте нещо ново. Алигатора живее в сладки води, докато крокодилите са в солени, имат видими външни белези и алигаторите са доста по-агресивни.

    Коментиран от #4, #10, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Милен

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    На кой му пука, крокодил алигатор и кайман са различни подвидове, важното е да има сензация 😂
  • 5 Това

    12 13 Отговор
    Може да погълне Путин и Медведев наведнъж ! А ако се напъне още малко, може и Костя да побере !
  • 6 Омерзен

    5 0 Отговор
    Защо точно Искра Фидосова - садисти?
  • 7 И защо сте убили хайванчето

    8 1 Отговор
    Какво ви е направило?

    Коментиран от #8

  • 8 Карчо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "И защо сте убили хайванчето":

    американски WCета
  • 9 Тоца Мис Крокодил от Перник

    2 0 Отговор
    Това съм аз!
  • 10 За протокола

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Има и соленоводни алигатори...
  • 11 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Факт че са различни .. но крокодилите също живеят в сладка вода .. има само един вид който може да се забележи в солена вода и то пак близо до делтата на река .. те са и най големите