Last news in Fakti

7 Септември, 2023 11:15 1 686 2

Линда Еванджелиста е претърпяла двойна мастектомия

  • линда еванджелиста-
  • рак на гърдата-
  • мастектомия

Супермоделът от 90-те години разкри, че се е борила с рак на гърдата 2 пъти през последните пет години

Супермоделът от 90-те години Линда Еванджелиста разкри, че е преминала през две операции заради рак на гърдата през последните пет години - втората диагноза е поставена неотдавна, през юли 2022.

Тя разказва за битката си с онкологичното заболяване за първи път в интервю за WSJ Magazine. Това се оказва поредното тежко здравословно изпитание на световноизвестния модел след неуспешните козметични процедури с криолополиза, които имаха негативни последици както за външния ѝ вид, така и за психичното ѝ здраве.

Еванджелиста поднови кариерата си през последната година, но сега тя разказва, че това се е случвало на фона на борбата ѝ с рака.

За първи път тя разбира, че е болна през декември 2018 г., когато си прави годишен профилактичен преглед с мамография.

"Резултатите не бяха добри и заради други здравословни фактори, без да се колебая, се съгласих на двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези), защото исках да оставя всичко това зад гърба си. Мислих, че това ще реши проблема изцяло. Нямаше да позволя ракът на гърдата да ме убие", казва тя.

През юли 2022 г. обаче Еванджелиста напипва бучка. Хирургът-онколог, при когото тя веднага отива на консултация, "не се впечатли", разказва моделът.

Еванджелиста е толкова притеснена, че решава да не губи време и си прави ядрено-магнитен резонанс. Отначало рентгенологът също твърди, че няма повод за опасения, но когато резултатът от изследването излиза, лекарят незабавно назначава биопсия.

Пробата води до диагноза "рак на гръдния мускул". Еванджелиста разговаря с хирурга, като му казва "изреже дупка в гърдите ѝ" и да не се притеснява за последиците за външния ѝ вид.

"Не искам да изглеждам красиво, искам да дълбаете. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Разбрахте ли? Няма да умра от това", разказва Еванджелиста.

От увереността, че никога повече няма да има рак на гърдата, до поредната лъче- и химиотерапия минава само около седмица.

"Просто влязох в режим, в който си казах: Знам как да се справя, просто ще правя, каквото трябва, и това ще отмине", казва тя.

В последните ѝ прегледи онкологът на Еванджелиста я уверил, че "прогнозата е добра". Когато тя го попитала "А защо не е "чудесна"?", лекарят обяснил, че има вероятност болестта да се завърне пак след рецидив.

Еванджелиста споделя, че има "ужасен резултат" от изследването на онкотип - т.е. риск от нова поява на рака. Онова, което прави бъдещето ѝ несигурно, я кара да оценява всеки изминал ден.

"Знам, че съм с единия крак в гроба, но изцяло съм празнично настроена", казва тя пред WSJ.

Само няколко близки хора са знаели за битката ѝ с рака - Еванджелиста е решила, че може да разкаже за проблема си някой ден, но не и докато преживява терапията: "Не исках Daily Mail да чака пред вратата ми, както го правят всеки път, щом нещо се случи".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сексуален Козирог

    6 4 Отговор
    Аз ли нещо не разбирам,била си красива жена,една от най-красивите,супер моде. После си се сбръчкала,ама си спечелила през цялата си кариера милиони. Ми гледай си живота. Защо ти е да се излагаш и да се появяваш,при условие.че ще те спукат от подигравки. Както казват бабите-всяко нещо с времето си!!!!
  • 2 Евгени от Алфапласт

    0 0 Отговор
    Мойта вдовица още не може да приеме, че е бабишкера - епилации, маникюри, фризури. А отдолу смърди, та се не трае. Но кинти има да ме издържа + издръжката на щерка ми. Ще трая, белким скоро пукяса.