Last news in Fakti

21 Септември, 2023 16:15 1 589 5

Актьорът Стивън Фрай падна от 2-метрова сцена и бе откаран в болница

  • стивън фрай-
  • актьор-
  • инцидент-
  • сцена-
  • падане-
  • изкуствен интелект-
  • лондон

Според един от очевидците „беше твърде тъмно, нямаше парапет, той падна на пода от два метра височина и беше откаран в инвалидна количка“

Актьорът Стивън Фрай падна от 2-метрова сцена и бе откаран в болница - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Английският актьор и писател Стивън Фрай падна от двуметровата сцена на лондонската О2 арена, където се провеждаше конференция за изкуствен интелект (ИИ), и беше откаран в болница с наранявания на ребрата и краката. Това съобщава вестник „Таймс“, като се позовава на очевидци, предава БТА.

Според един от тях „беше твърде тъмно, нямаше парапет, той падна на пода от два метра височина и беше откаран в инвалидна количка“.

Инцидентът се случи точно след като Фрай се оплака от сцената, че гласът му е клониран с помощта на изкуствен интелект и е използван в документалния филм без разрешение. „Не съм казал нито дума… и това ме шокира“, каза той. Според Фрай е използван неговият прочит на седемте тома на поредицата за младия магьосник Хари Потър.

Фрай не разкрива кой е продуцирал документалния филм, като отбелязва, че ИИ е можел да бъде използван, „за да каже всичко - от призив за щурмуване на парламента до порнография, и всичко това без мое знание или разрешение“. Той е информирал за това агентите си от двете страни на Атлантическия океан, които „нямали представа, че такова нещо е възможно“. Няма да мине много време и пълнометражните „дийпфейк“ видеоклипове ще бъдат също толкова убедителни, смята комикът.

Според „Таймс“ клонирането на гласове вече е станало много по-лесно, тъй като моделите на изкуствения интелект са станали по-усъвършенствани. Базираният в Лондон стартъп „ИлевънЛабс“ (ElevenLabs) е създал инструмент за изкуствен интелект, който може да клонира гласове на 30 езика. Тази година компанията беше принудена да предприеме допълнителни мерки за защита на технологията, след като тя беше използвана за „клониране на гласа на актрисата Ема Уотсън и дублиране на „Майн кампф“ ("Моята борба") на Адолф Хитлер“.

Стивън Фрай играе лорд Мелчът и генерал Мелчът в сериала на Би Би Си „Черното влечуго“, Питър Мортън в „Приятелите на Питър“, Оскар Уайлд в „Уайлд“, инспектор Томсън в „Госфорд парк“. Той е и разказвачът в „Пътеводител на галактическия стопаджия“. С близкия си приятел Хю Лори изпълняват главните роли в сериала "Джийвс и Устър".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    8 5 Отговор
    Този е особено познат на българите, които са много заинтересовани какво и кога се е случило с него. ХАХАХА

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гуньо Простиа

    2 3 Отговор
    Аз ако падна от двуметрова стълба ще пишете ли за мен ?

    Коментиран от #5

  • 5 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гуньо Простиа":

    С новия чужбина словоред от рода на "лондонската О2 арена" най-много да пишат, че си паднал от метра 2 стълба. А може и да е Йода-говор. Силата нека с теб бъде и.