Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 13:32 3 965 3

100 човека загинаха на фатална сватба. Младоженците разказват... (ВИДЕО)

  • младоженци-
  • сватба-
  • пожар-
  • загинали-
  • инцидент-
  • фатален инцидент

Гостите на сватбата са били близо 900, от които 100 загиват, а 150 са ранени

Булка и младоженец от Ирак, чиято сватба завърши с трагедия, след като 100 гости загинаха при пожар тази седмица, казаха пред Sky News, че са шокирани от случилото се и не могат повече да останат в разкъсаната от мъка общност. На сватбения им ден загинаха 15 роднини на младоженеца, а булката загуби десет близки.

27-годишният Реван и 18-годишната му булка Ханийн казват, че се чувстват "мъртви", въпреки че са оцелели в пожара.

При трагедията булката загуби и майка си, и брат си. Баща ѝ е в критично състояние, той е един от близо 150-те ранени. Двамата младоженци споделят, че не могат повече да останат в родния си град.


"Това е, не можем да живеем повече тук. Всеки път, когато се опитваме да изпитаме щастие, с нас се случва нещо трагично. Най-добре да тръгваме. Вярно е, че сме живи. Но вътре сме мъртви", каза младият мъж.

Около 900 гости присъстват на сватбата във вторник вечерта. Пожарът избухва около 22:45 часа. Докато първоначалните доклади гласят, че пламъците може да са тръгнали от фойерверки, изстреляни, докато булката и младоженецът са танцували, Реван вярва, че може да е било късо съединение.

"Може да е късо съединение, не знам. Но огънят тръгна от тавана. Усетих топлината... Продължи само няколко секунди", разказа той. Видеозаписи, споделени малко след трагедията, показват как двойката танцува, докато парчета горящ материал падат от тавана. Хората започват да крещят и да бягат.


Младоженецът разказва, че е помогнал на жена си, която не можела да ходи заради обемната булчинска рокля. "Хванах жена си и започнах да я влача. Продължих да я влача и се опитах да я измъкна през вратата на кухнята. Краката ѝ са ранени."

Реван заяви, че в помещението има само един пожарогасител, но той не работил. Младоженецът каза, че са пуснати шест фойерверки и че баща му се притеснявал, че искрите може да прескочат върху роклята на булката и тя да се запали.

"Нашите роднини, нашите приятели, нашите близки всички умряха... Преди два дни погребахме чичо Ханин и двете му дъщери. Вчера погребах другия ѝ чичо. Днес погребах дъщеря му. Баща ѝ е в критично състояние. Не знаем състоянието му", каза Реван.

"Леля ми е мъртва. Сестра ми е изгорена. Съпругът ѝ има изгаряния по цялото тяло. Чичо ми загуби седем роднини. Толкова много хора. И всеки ден чуваме все повече и повече от това. В брачната ни нощ... Какво стана? Какво направих? Защо се случи това?", разказва през сълзи младоженецът, цитиран от агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    4 2 Отговор
    Ами що си играят с пиратки и правят сватба като протест на жълти жилетки ?Да бяха извикали специалисти бандитите от Марсей за светлинното шоу пиратки сигурна съм че нямаше да има жертви.И с тези рокли кой век сме вече?плат и злато материал колкото в един магазин как да върви това момиче?
  • 2 Калпазанин

    10 3 Отговор
    Следващия път направете сватба с 10000 човека, то чудо големо
  • 3 Голяма новина!

    4 1 Отговор
    Това се случи преди около месец!