Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 10:32 1 006 3

След дълга пауза Шер издава коледен албум (ВИДЕО)

  • шер-
  • певица-
  • албум-
  • нов албум-
  • коледа

Поп иконата пуска първия си коледен албум доста по-рано от Коледа

След дълга пауза Шер издава коледен албум (ВИДЕО) - 1
Снимка БГНЕС/ EPA

След петгодишна пауза Шер ще издаде нов албум - и то не какъв да е, а коледен, предава в. Сега. Той е първият на тази тематика в нейната дълга и забележителна кариера. С Christmas празничният сезон ще настъпи доста по-рано от очакваното - той ще бъде на пазара на 20 октомври, от Warner Records. Първият сингъл, DJ Play A Christmas Song - в типичния приповдигнато-танцувален стил на певицата, вече може да бъде чут във всички музикални платформи.

Christmas е първият студиен албум на Шер от пет години насам и включва 13 песни – няколко празнични класики и четири оригинални. Всички те, включително пилотният сингъл, са написани от Сара Хъдзън - работила с млади звезди като Дуа Липа, Кейти Пери и Трой Сиван. Сред гост-звездите в албума са изпълнители от различни жанрове и поколения като Стиви Уондър, Синди Лопър, Майкъл Бубле и Тайга.

Публикация, споделена от Cher (@cher)

What Christmas Means to Me Шер изпълнява в дует със Стиви Уондър, а Christmas (Baby Please Come Home) - с 82-годишната Дарлийн Лов. Любопитен факт е, че преди шест десетилетия Дарлийн записва за пръв път песента със звездния продуцент Фил Спектър (по-късно обвинен в убийство) и беквокалите на 17-годишната Шер. Home пък е написана и изпята с Майкъл Бубле.

"Никога не казвам това за собствените си записи, но наистина се гордея с този. Това е един от най-невероятните моменти в моята кариера", коментира Шер.

С новия запис легендата на популярната музика и киното празнува и 25-ата годишнина от своя мултиплатинен, спечелил "Грами" албум Believe. По-този повод Warner издава и Believe 25th Anniversary (Deluxe Edition).

Родена под името Шерилин Саркисян в Калифорния през 1946 г., освен арменка по бащина линия певицата и актриса е и 1/16 индианка чероки по линия на майка си. Тя напуска училище на 16 години и започва кариерата си в дует с по-възрастния Сони (Салваторе) Боно. В средата на 60-те дуетът постига глобален успех с песента си I Got You Babe. Скоро след това Шер започва да се снима в телевизията и киното. Развежда се със Сони през 1974 г. и развива успешна соло кариера. Имат над 30 албума, участия във филми като "Лунатици", "Вещиците от Истуик", "Играчът", "Прет-а-порте", "Бурлеска" и мн. други. Носителка на всички най-големи награди в популярната култура - "Оскар", "Грами", "Тони", "Еми", БАФТА, "Златен глобус". Известна колкото с изкуството си, толкова и с многобройните пластични интервенции, с които поддържа "вечната" си младост.

В последните години тя работи и върху биографичен филм за себе си, гради сладоледена империя с марка Cherlato, а една от основните ѝ грижи е спасяването на слонове от зоопаркове в САЩ и Пакистан и връщането им в дивото.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмммм.....

    0 1 Отговор
    Шер е По-Джиджена даже от мъстаклъ Лена
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Котев

    0 2 Отговор
    Май на Шерчето ниска пенсия са и дали, че на стари години да се чанчи.