Last news in Fakti

9 Януари, 2024 15:58 1 927 20

10 неща, които могат да унищожат една връзка

  • връзка-
  • раздяла-
  • отношения-
  • причини-
  • любов

Тези неща в поведението на партньорите може да доведат до раздяла

10 неща, които могат да унищожат една връзка - 1
Снимка: Shutterstock

Любовната връзка може да бъде стабилна като секвоя, но може и да е крехка като цвете. Тя изисква постоянни грижи от страна на двамата партньори. Има неща, които натрупвайки се във времето, могат да доведат до раздяла. Примери за такива са неспазване на дадена дума, изневяра, лъжи, липса на подкрепа в трудни моменти, липса на подкрепа, когато някой от двамата постига успехи.

Кои 10 неща могат да провалят едни любовни взаимоотношения?

1. Приемате партньора си за даденост. Дори и връзката, в която рядко има конфликти и има потенциал да се развива, може да се разпадне, ако единият от двамата партньори не цени другия, пише az-jenata.bg.

2. Таите недоволството към партньора си. Това обикновено се случва, когато единият премълчава емоциите си, за да не се създадат конфликти във връзката, когато има страх да не бъде изоставен.

3. Трупане на отрицателни емоции. Ако сте склонни да трупате негативни емоции, тогава щастливата връзка е далечна мечта за вас. Този вид емоции може да породят ревност, общо недоверие към любимия човек.

4. Пренебрегвате нуждите на вашия партньор. Или пък той вашите. Никоя връзка не може да бъде успешна и да оцелее, ако липсва емпатия от двете страни. Партньорите, които са склонни да поставят собствените си нужди на първо място, никога не могат да имат здрава връзка.

5. Между вас има игра на обвинение. Някои хора са склонни да прехвърлят вината върху партньорите си, вместо да се извиняват, когато грешат. И това може да е трудно доловимо за единия във връзката, тъй като може да се прояви не само в конфликтни ситуации, но и за малки неща в ежедневието. Обвиненията засягат връзката ви и унищожават всички положителни емоции.

6. Зависите твърде много един от друг. Една любовна връзка се гради от двама души, но всеки един от тях е отделен индивид, за когото е важно да има живот и извън връзката. Губенето на индивидуалността ни ни обрича на провал в любовта.

7. Неуважително отношение един към друг. Още една причина да се разпадат любовните връзки. Ако сте неуважителни към партньора си или обратното, той към вас, тогава нищо не може да спаси връзката ви в дългосрочен план.

8. Незачитане на личното пространство. Обсебване, собственическо държание, към другия, към нас. Единият партньор рано или късно започва да се чувства притиснат, контролиран, внушава му се, че трябва да изостави хобита, интереси, личностното си развитие и т. н. Личният периметър е важен за всеки един в двойката, Това е времето, в което искаме да четем хубава книга, да се видим с приятели, да посещаваме курсове и т. н.

9. Лошо отношение към партньора ви или към вас пред вашите приятели или семейство. Това е продължение на по-горните редове. Демонстрирането на неуважение пред други хора, споровете пред тях, излагат на показ интимния ви свят. Това подкопава самочувствието, но и дава повод на трети страни да се намесват помежду ви. Роднини и приятели могат да помогнат, но и много да навредят на една връзка.

10. Не си казвате и показвате често „обичам те“. Не става само с думи, трябват и действия, но понякога липсата на това да чуем изразени емоциите на любимия ни човек, може да ни накара да се съмняваме, че сме желани. Показването на любов също трябва да се случва всеки ден. То е в малките неща, които правим естествено, а не се насилваме. Липсват ли обаче, връзката може и да се разруши.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стас

    4 0 Отговор
    Казвайте си и показвайте по- често „-Обичам те!“. Не става само с думи, трябват и действия. Глезотете се.
  • 2 Пич

    9 3 Отговор
    Е такива мурафети би използвал един психолог , за да ви разкаже тези точки при десетте ви посещения при него , за да ви вземе парите ! Защото няма да му платите , ако ви каже истината ! А тя е , че сте непригодни за връзка , защото сте лъжливи , егоистични , нарцисисти , склонни към изневяра , и страхливци , прехвърлящи вината на другия !!!

    Коментиран от #3

  • 3 интересно

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Сам ли го разбра за себе си или ти го каза психолога?

    Коментиран от #5

  • 4 Идън

    4 1 Отговор
    По точка 10. - честото повтаряне на,, обичам те,, e грешка. Това отнема от стойността на тази фраза. Понякога един поглед има по- голяма стойност от това да я повториш милион пъти. Дори написана тя има стойност единствено в точния момент...
  • 5 Пич

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "интересно":

    Не , бях в зоологическата , и наблюдавах какво правиш в клетката !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Като

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Аха":

    Пораснеш и се изучиш , пробвай пак ! Сега си много , много ниска топка !

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Тирето

    0 0 Отговор
    Ужасно... вярно!
  • 9 1551

    5 1 Отговор
    Един човек те иска в живота си, колкото те търси, споделя с теб, цени те като личност. Не става само с думи, дела трябват ...
  • 10 ха ха ха хааааа

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Като":

    Ти ще ритнеш менчето дотогава. Казах ти, че не си за мен мнооого отдавна. Помниш ли?
  • 11 Вратовръзка

    0 0 Отговор
    Поливане с кафе, накапване с кетчуп, а ако я докопа домашната котка - край.
  • 12 между другото

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Като":

    Теб с една много, много ниска топка те свалиха на земятат. Не правиш разлика между злато и пиринч! 😄😄😄😄

    Коментиран от #13

  • 13 Благодаря

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "между другото":

    За признанието , че съм останал незабравим в твоето сърце! Сигурно си страхотна жена , не съм те подценил , просто има друга !

    Коментиран от #14

  • 14 "Менделеева"

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Благодаря":

    Желая Ви щастие. Странно нали? Не се познаваме в действителност. Като чета смислените Ви коментари имам чувството, че сте се отървал от социално зло. Още веднъж - щастие и смело напред!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Благодаря

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от ""Менделеева"":

    Ви сърдечно ! Дано доброто , което ми пожелавате , Ви се върне многократно !
  • 16 лекувай се

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от ""Менделеева"":

    Да отговаряш от чуждо име си е диагноза.

    Коментиран от #17

  • 17 Лекувай се ти

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "лекувай се":

    Можеш да поздравиш човек когато си поискаш! Това е благородство да пожелаеш хубави неща дори на непознат.

    Коментиран от #18

  • 18 очевидно

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Лекувай се ти":

    Не си добре и няма да се оправиш.

    Коментиран от #19

  • 19 Висшата сила

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "очевидно":

    у всеки Човек се нарича БЛАГОРОДСТВО ! Благородният човек е мил на Бог.

    Коментиран от #20

  • 20 само в собствените ви очи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Висшата сила":

    Лишени сте от БЛАГОРОДСТВО, и Бог го знае...