Last news in Fakti

23 Януари, 2024 11:58 1 387 6

Експерт по връзките изясни трябва ли да останете приятели с бившия си (ВИДЕО)

  • връзка-
  • връзки-
  • взаимоотношения-
  • бившо гадже-
  • бивш-
  • партньор

Според експерта просто защото можеш, не означа непременно, че трябва да го направиш

Експерт по връзките изясни трябва ли да останете приятели с бившия си (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо дали в момента сте във връзка или не, един въпрос предизвика много спорове и дебати: Можете ли да бъдете приятели с бившия си? Въпросът обикновено създава голямо разделение в мненията, като хората са склонни да стигат в крайности в мненията си.

Експертът по взаимоотношенията, психологът Садиа Хан даде отговора, който всички искат да научат по време на участие в подкаста на Люис Хаус.

Хаус зададе въпроса: „Мислите ли, че е възможно мъж или жена да говорят с бивш партньор като с приятел, докато са в нова връзка и това да не бъде проблем?"

Хан отдели малко време, преди да отговори: "Мисля, че определено е възможно, но не е непременно уважително. Определено е възможно двама души могат да преодолеят раздялата и дори да останат в добри отношения, но това не е уважително към новата ви връзка.“

Тя обяснява, че това, че имате възможност да бъдете приятели с бившия си, не означава, че трябва да направите всичко възможно, за да го направите, понеже това може да е проява на неуважение към новия ви партньор. Хан също заявява, че вашият партньор може да няма проблем със старата ви връзка, но все пак трябва да умеете да се "саморегулрирате", за да знаете къде се основават вашите 'ценности'.

Тя заключава, че влизането в нова връзка също означава да я уважавате достатъчно, за да се откажете от старите, които могат да навредят на настоящата ви връзка.

@lewis Relationship expert & psychodynamic therapist @sadiapsychology weighs in 🤯 What do you think? #relationships #consciousrelationships #exes #breakup #dating #relationshipadvice #connection #love #infidelity #cheating #toxicrelationship ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

Хората в коментарите споделиха смесени мнения по въпроса въпреки отговора на експерта.

Един потребител коментира: „Аз съм приятелка с всички мои бивши, с изключение на един... или сме се разделили по взаимно съгласие, или е минало достатъчно време, за да се развие приятелство.“

Друг повдигна добър въпрос, като добави: „Понякога трябва да го направиш, ако имате деца.“

Докато трети написа: "Перфектно казано, уау, харесва ми. Бившият ми ме накара да се чувствам зле, защото не го исках още в живота си."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    6 0 Отговор
    Нещо ново не се гради половинчато ! Уважително отношение , да , приятелство , не ! А ако новата връзка е без предишни деца , нищо не изисква да се обръща внимание на старата !
  • 2 Заединпреател

    1 2 Отговор
    Задължително, на бързо набиране, при спешни случаи.

    Коментиран от #5

  • 3 Идън

    6 0 Отговор
    Приятелството може да се превърне в любов, но любовта никога не се превръща в приятелство. Просто това е невъзможно.
  • 4 Елементарно е

    6 1 Отговор
    Зависи от човека.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.