Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:15 996 5

Документален филм за Селин Дион разкрива подробности за рядкото ѝ заболяване

  • селин дион-
  • документален филм-
  • рядко заболяване

Айрин Тейлър е режисьор на филма

Документален филм за Селин Дион разкрива подробности за рядкото ѝ заболяване - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Документалният филм I Am: Celine Dion, с който мегазвездата на музикалната сцена иска да повиши информираността за заболяването, което ѝ пречи да се изявява на турнета, скоро ще може да се види на платформата Prime Video, съобщиха от Amazon, цитирани от АФП.

"Последните две години бяха изключително предизвикателство за мен - от диагностицирането на болестта ми до това да се науча да живея с нея и да я контролирам, без да ѝ позволя тя да ме определя", каза в изявление 55-годишната Селин Дион. Тя страда от рядкото неврологично заболяване Синдром на скования човек (SPR).

Тя обясни, че е осъзнала колко ѝ липсват срещите с почитателите. "По време на отсъствието ми реших да документирам тази част от живота си, да се опитам да повиша осведомеността за тази малко позната болест и да помогна на хората с тази диагноза".

Айрин Тейлър е режисьор на документалния филм, който бил заснет за "повече от година", посочват от Amazon. Премиерата на платформата Prime Video ще бъде обявена скоро, пише БТА.

Този документален филм е суров и интимен портрет за важен период в нейния личен живот и кариера, който повдига завесата на пътуването ѝ, докато тя преодолява немислимата диагноза, каза Дженифър Салка, директор на Amazon MGM Studios.

Селин Дион е продала повече от 250 милиона албума през 40-годишната си кариера. Звездата от Квебек, Канада, не се е изявявала на сцена от концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното ѝ турне Courage тогава прекъсна заради пандемията от новия коронавирус. От 2021 г. певицата страда от SPR.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парлеву франсе

    3 4 Отговор
    Тая направо се е свършила!
  • 2 фен на сидеров

    1 0 Отговор
    БМХ ! дайте милионите на африканчетата......
  • 3 ген. Муфтаджийски

    5 2 Отговор
    Сигурно са й сложили джаб шот модерен файзер с астра бустер.

    Лек страничен ефект. Случва се на малко хора - един на 100.
  • 4 Слаб 2+

    2 1 Отговор
    Модерното заболяване се казва : Повярвах фъф наУката .
  • 5 брой

    1 0 Отговор
    тази,кое дете беше в семейството,11 или 12.Господ дал,господ взел.Безпорно и е дал глас,което доказва,че и без образование може човек да пее.Дано да оцелее жената.Алена защо не и хвърли едно хороскопче.Безплатно.