Last news in Fakti

20 Март, 2024 13:17 709 0

Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата в Холивуд (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • доктор дре-
  • звезда на алеята на славата-
  • отличие

На церемонията по откриването й присъстваха други величия на хип-хопа като Снуп Дог, Фифти сент и Еминем

Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата в Холивуд (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на "Билборд", предаде БТА.

Звездата на прочутия рапър, актьор, продуцент и носител на девет награди "Грами" е 2775-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха други величия на хип-хопа като Снуп Дог, Фифти сент и Еминем.

Любопитен факт е, че звездата на Доктор Дре се намира в непосредствена близост до тази на дългогодишния му приятел Снуп Дог.

"Израствайки в Комптън, никога не съм си представял, че един ден ще бъда представен тук, сред някои от моите герои от детството", каза Доктор Дре в речта си.

"Имах късмета да си изкарвам прехраната, правейки точно това, което обичам. По време на кариерата си имах привилегията да откривам и развивам нови таланти, както и да разширявам границите на хип-хопа както по отношение на съдържанието, така и на същността", продължи рапърът.

"Ще бъда тук завинаги", каза 59-годишният Доктор Дре, завършвайки речта си.

Суперпродуцентът прави пробива си като съосновател на основополагащата рап група N.W.A. През 1992 г. той издава дебютния си албум The Chronic, който достига до третото място в класацията Билборд 200.

Доктор Дре напуска N.W.A. и започва да създава емблематични парчета за Дет Роу Рекърдс (Death Row Records) съвместно с рап легенди като Снуп Дог, Тупак и много други. Сред заслугите му е и откриването на Еминем и Фифти сент.

"Приносът на Доктор Дре към музикалната индустрия е неоспорим. Той е оставил незаличима следа в популярната култура. Като продуцент, рапър и предприемач Доктор Дре непрекъснато разширява границите и поставя нови стандарти за съвършенство. С голяма гордост почитаме неговата невероятна кариера и изключително влияние, като му присъждаме звезда на Алеята на славата", каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА