Last news in Fakti

9 Януари, 2024 10:32 992 9

Отличният злодей: Уилям Дефо получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • уилям дефо-
  • спайдърмен-
  • злодей-
  • актьор-
  • звезда на алеята на славата-
  • холивуд

Дефо е първата знаменитост, удостоена със звезда на холивудската алея на славата за 2024 г.

Отличният злодей: Уилям Дефо получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тази седмица на Алеята на славата в Холивуд се появи ново попълнение в лицето на легендарния актьор Уилям Дефо.

Дефо е известен със своите признати от критиката прочувствени драматични изпълнения във филми като "Проектът "Флорида" (2017), "При вратата на вечността" (2018) и "Фарът" (2019). Той получи световно признание и за ролята си на коварния Зелен Гоблин в "Човекът-паяк" от 2002 г., както и за малката си, но забележителна роля в "Хотел "Гранд Будапеща" от 2014 г.

Сега, 44 години след като за първи път се появи на екраните в дебютната си поддържаща роля в епичния уестърн на Майкъл Чимино "Небесната порта" от 1980 г., звезда на холивудската Алея на славата ще отбележи колосалните му постижения в света на киното.

Всъщност 68-годишният Дефо е първата голяма звезда от 2024 г., която ще получи такава престижна чест.

Сияещ, докато откриваше звездата, той каза на верните си фенове: "Не мога да спра да се усмихвам! Това е прекрасно!"

Видимо неспособен да сдържи радостта си в Лос Анджелис в понеделник (8 януари), киноиконата беше придружен от свои колеги актьори, включително звездата от "Последният от нас" Педро Паскал и фронтдамата на "Бойководство" Патриша Аркет, на церемонията по откриването на звездата на актьора.

Към Дефо се присъедини и колегата му Марк Ръфало, с когото участват в чисто новата черна комедия "Бедни неща", която получи няколко номинации на тазгодишните "Златни глобуси". Звездата от "Хълк" Руфало се присъедини към Дефо в забавлението да се "изцапа" на Алеята на славата за това значимо събитие, когато приятелят му постави ръцете си в цимента до звездата.

Уилям Дефо каза на присъстващите на важното събитие: "Прекрасно е да бъда част от тази общност от артисти и забавляващи се хора.

"Хора, които, споделяйки своя опит, могат да си представят гледните точки на другите, разказвайки истории за това, което е, което е било или най-важното - което би могло да бъде. Те ни карат да се чувстваме по-близки и ни свързват".

В своята бляскава екранна кариера Дефо се е снимал в над 150 филма, което го прави една от най-известните международни звезди на това време. Най-известен е с гъвкавостта си между ролите и способността си да прави всеки персонаж свой собствен.

Участвал е във всички филмови жанрове - от ролята на озвучител в анимацията на Pixar "Търсенето на Немо" до библейския епос "Последното изкушение на Христос".

Освен с вече споменатите кинопродукции, той е известен в цял свят с разпродадените си изпълнения като Клем Хоутли в "Алея на кошмарите" на Гийермо дел Торо и като главен агент на ФБР в криминалния трилър "Мисисипи гори".

Близкият му приятел Педро Паскал се радваше на триумфа му по време на звездното представяне, като каза: "Не можеш да сравниш кариерата му с ничия друга. Така че за нас е щастие да го имаме и аз лично съм му благодарен. Благодаря ти, Уилям."

Дефо продължи да разказва с гордост: "Когато бях дете, израснало в Апълтън, Уисконсин, повярвайте ми, не можех да си представя този ден, в който ще получа звезда на Алеята на славата. Но трябва да кажа, че когато погледнах списъка с имената, които имат звезди, в малкото градче, от което идвам, Апълтън, Уисконсин, може би сега е градче със 70 000 души, някой друг от това градче има звезда. Името му е Ерик Вайс. Някой знае ли това име? Хари Худини. Истинско смирение е да съм тук и да съм част от това. Обичам да правя филми. Вероятно това е най-съвместната форма на изкуство.", каза в речта си звездата, известна с това колко умело може да играе злодеи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пример

    21 0 Отговор
    В много злодейски роли съм гледал Дефо, но за мен винаги ще бъде сержант Елиъс от "Взвод" и желанието му за живот.

    Коментиран от #3

  • 2 истина ти казвам

    22 0 Отговор
    Крайно време беше! Страхотен актьор!
  • 3 Взвод

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пример":

    Уникален филм, уникални актьори.
  • 4 Браво

    11 0 Отговор
    Заслужава това признание. Още помня образите му, харизмата и невероятната игра пред камерата
  • 5 ами,

    11 1 Отговор
    Любим актьор,няма посрествена роля.Има неповторимо свое излъчване и запомнящо се присъствие.Напълно заслужено място със звезда на Алеята на славата.
  • 6 Идън

    3 0 Отговор
    Във филма,, Роден на 4-ти юли,,Чарли. Променил името си от William- WillEm
  • 7 Цървена звезда

    1 4 Отговор
    Какви са тези петолъчки, да не е станал комунист?

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.