Last news in Fakti

17 Април, 2024 14:15 3 326 3

Жена, изчезнала преди 13 г., се обади в полицията (ВИДЕО)

  • изчезнала жена-
  • полиция-
  • тексас-
  • джесика делгадило

На 14 години Джесика Делгадило излязла за училище и никога не се прибрала у дома

Жена, изчезнала преди 13 г., се обади в полицията (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

На 20 октомври 2010 г. 14-годишно момиче изчезва безследно, след като излиза за училище от дома си в Амарило, американския щат Тексас.

13 години по-късно Джесика Делгадило отново се появява, съобщава местното издание Amarillo-Globe News, позовавайки се на данни на органите на реда, предава bTV.

На 2 ноември жена се е свързала с отдел „Убийства“ на полицията, твърдейки, че е изчезналата Джесика. Може ли наистина да е така? 13 години след изчезването? Разследващите вземат ДНК проби от жената и ги изпращат за изследване. Няколко месеца по-късно резултатите показват, че това наистина е Джесика Делгадило.

Случаят все още остава загадка. Жената моли полицията да не публикува подробности за изчезването ѝ, както и текущото ѝ местонахождение.

Преди да изчезне безследно, Джесика никога не е бягала от дома си. Шест месеца, след като е видяна за последен път, полицията приключва разследването без резултат.

„Не знаем какво се е случило с нея“, казва тогава старши полицейски офицер.

През 2023 г. случаят на Джесика обаче отново излиза от архивите и се появява в публичното пространство, след като следователи в родния ѝ град създават отдел за „студени досиета“.

Може би тогава жената решава да се свърже с органите на реда, за да съобщи, че е жива.

„Студените досиета“ са разгледали три случая, надявайки се да им вдъхнат нов живот и да дадат нова енергия на разследванията. Местната полиция иска помощ от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. Оттам бързо изпращат двама агенти в Амарило, за да помогнат с разследванията. Агентите вникват в детайлите на всеки случай. Те актуализират стара информация и разпространяват подробности за изчезванията в социалните мрежи, като разпространяват и снимки на изчезналите лица към настоящата им възраст, генерирани чрез изкуствен интелект.

Случаят на Джесика Делгадило е приключен, което дава на следователите време и свобода да съсредоточат усилията си върху двата случая, останали неразрешени.

През 2002 г. в Амарило изчезва Бранди Ноубъл, тогава на 16 години. Нейният профил е определен като "застрашен“. Преди да бъде подаден сигнал за изчезването ѝ, тя е в неизвестност вече 6 месеца.

През 2008 година изчезва и 9-годишният тогава Дориен Томас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 немо

    9 10 Отговор
    работила е по магистралите и решила да се обади, тъй като вече явно сутеньорът и има по-млади парчета на работа и тя не се котира достатъчно. Американската мечта в действие

    Коментиран от #2

  • 2 КАПИТАН

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "немо":

    Вашият личен опит е ценен .....
  • 3 Провидението

    10 5 Отговор
    Не са изчезнали.Това е секта.Тази като и гледам профила е с ментална обремененост.