Last news in Fakti

2 Юни, 2024 11:41 7 432 16

Яни Янков се класира за големия финал на "Звезде гранда" в Сърбия

  • яни янков-
  • звезде гранда-
  • музикално шоу-
  • сърбия-
  • финал

26-годишният певец спечели своя полуфинал срещу познат съперник - Деян Дачевич от Чайниче, Босна и Херцеговина

Българинът Янко Янко - Яни се превърна в първия нашенец, който се класира за големия финал в най-мащабното балканско музикално шоу "Звезде гранда", пише varna24.bg.

26-годишният певец спечели своя полуфинал срещу познат съперник - Деян Дачевич от Чайниче, Босна и Херцеговина, с което заслужи място в последния 14-и кръг на състезанието.

На предпоследното стъпало родният талант изпълни две песни на своя идол Шабан Шаулич, с което получи гласовете на всички от журито (Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович), Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич (група "Милиграм")и Джордже Давид (рок група "Генерация 5")).

Неговият опонент, който по-рано през сезона Янков победи, също получи всички гласове от арбитрите, което доведе до изпълнения на акапела.

Там българинът заложи отново на Шабан и не сгреши, печелейки с 4 (Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац и Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович)) на 2 (Джордже Давид и Александър Милич) гласа.

Янков е най-предно класиралият се българин в цялата история на предаването, от което са призлезли звезди като Милица Тодорович, Амар Гиле, Харис Беркович, Дарко Лазич и други.

Ментор на Янков в шоуто е легендата на сръбската народна музика Снежана Джуришич, а на последният му опонент - Мария Шерифович, която спечели през 2007-а година Евровизия с песента си "Молитва".

Големият финал е следващата събота (8-и юни).

Тазгодишното издание на "Звезде гранда" е в по-различен формат. В него участват едни от най-добрите участници от предходни сезони.

Преди 2 години Яни Янков беше част от музикалния формат, но участието му беше прекратено поради заболяване от коронавирус преди трети кръг.

Полуфиналният дуел може да видите в прикаченото видео от 00:01:00 до 00:24:00.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зевзек

    26 9 Отговор
    трудо ще се получи така, сърбите да оставят българин, да спечели срещу техните, но винаги може да се надява на второто място, и това си е промоция все пак, чака го кариера по сръбските кафани в Германия и Швейцария
  • 2 ами,

    30 7 Отговор
    Страхотен глас има този млад българин.Жалко е,че трябва да се изявява в сръбски конкурски с кръчмарски песни,а умопомрачително акапелно изпълнява български народни песни.Нито една сръбска песен не може да се мери по никакъв начин с нашите песни изпълнени от него и от други наши народни певци.Нивото им си остава кръчмарско-не докосва душата.

    Коментиран от #6, #15

  • 3 СТИГА БЕ

    23 4 Отговор
    Сега остава да го похвалите, че е известен БГ певец ама корените му от севера...

    Коментиран от #4

  • 4 ТОЧНО

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "СТИГА БЕ":

    Защото не сме го чували по наши дискотеки или конкурси
  • 5 Перо

    22 3 Отговор
    Като чета имената, разбирам за каква музика иде реч. Благодаря!
  • 6 Имало едно време

    7 19 Отговор

    До коментар #2 от "ами,":

    Явно не си слушал истинския Югофолк от 80те години има такива авторски хитове и песни,че нашите са светлинни години назад.И в рока и хейви метъла и пънка имаха групи на световно ниво.

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 7 фактите

    11 18 Отговор
    Браво, Янко! Ти доказа, че си по-добър от носителите на тази музика!
    Само си представете някой чужденец да пее по-добре български песни - невъзможно, нали!
    Само напред и нагоре, ти го заслужаваш.
  • 8 Роланд ДЖУНО 60

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "Имало едно време":

    Действително по времето на бивша Югославия и сега сръбската музикална индустрия е много по-голяма и квалитетна от българската . А за “Южен Вятър “ и сие …
  • 9 Пипи

    7 18 Отговор
    Браво Янко! Каквато и песен да пееш, българска или сръбска, я изпълняваш от сърце и душа! Това е таланта! Поздравления!
  • 10 Перник

    5 18 Отговор
    Яни е най добрият в този формат на ZG , и сърбите го усетиха още в предишното му участие ,... Сега остава да видим Сърбите + дали ще издържат теста ,... БГ чалгарите го загубиха на 100%...да видим...
  • 11 Перник

    2 18 Отговор
    Яни е най добрият в този формат на ZG , и сърбите го усетиха още в предишното му участие ,... Сега остава да видим Сърбите + дали ще издържат теста ,... БГ чалгарите го загубиха на 100%...да видим...
  • 12 ами,

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "Имало едно време":

    Не не слушам така наречения от вас югофолк.Лично за мен както писах си е кръчмарски(стил)=чалгия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анти чалга

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Имало едно време":

    Защо трябва да слушаме тези има си на фолклор който е страхотен това Юго фолк и чалгията са помия и боклук. В космоса звучи БЪЛГАРСКА ФОЛКРОНА ПЕСЕН НЕ ЧАЛГИЯ И СРЪБСКО. И тези стилове са за кръчми механи . Или направо да се слушат на в някоя дупка дълбоко под земята .
  • 15 Татяна Лятиф

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ами,":

    Защо да е жалко участието му в този конкурс? Той участва там по свое собствено желание. И пее това, което той харесва и обича. Ако изобщо сте гледали конкурса щяхте да знете, че журито му препоръчваха и го съветваха след всеки кръг поне едната от песните, които изпълнява да е българска, но той изпълняваше предимно големите хитове на сръбската народна музика, защото тази музика харесва и обича.
  • 16 Браво ЯНКО!

    0 0 Отговор
    В Сърбия се пее на Сръбски без значение от стила музика. А в Българските - гласът на България, екс фактор и капките на какво се пее бе! Дан се срамят хептен, пускат 1-2 български песни, дан си забравят родния език