Last news in Fakti

18 Юни, 2024 13:32 930 7

Рядък феномен: Слоница в Тайланд роди близнаци - момче и момиче (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • слон-
  • слонове-
  • слоница-
  • тайланд-
  • близнаци-
  • феномен

Биолозите казват, че раждането на близнаци сред слоновете представлява едва 1% от ражданията

Рядък феномен: Слоница в Тайланд роди близнаци - момче и момиче (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Гледачите на 36-годишната слоница Чамчури знаеха, че тя е бременна и бяха развълнувани, когато тя роди мъжко слонче. След това, докато почиствали майката след раждането, чули силен удар и останали шокирани от гледката, че е родила още едно бебе - женско.

Второто слонче на Чамчури се появило 18 минути след първото на 7 юни, съобщи Асошиейтед прес, а пристигането ѝ изненадало дори майката. Изненадващото второ раждане е накарало Чамчури да изпадне в паника и че е трябвало да бъде задържана, за да не стъпи на новороденото.

Един от гледачите, 31-годишният Чарин Сомуанг, бил ранен, опитвайки се да овладее големия слон. Специалистът се оказал със счупен крак, но казва, че „е толкова щастлив, че не усещам болката“. Едва по-късно в болницата осъзнал степента на нараняването.

„Нормално е новата майка винаги да се опитва да рита или блъска бебето", обяснява той. "...Страхувах се, че тя може да нарани сериозно малкото слонче, затова се насочих напред и се опитах да блокирам майката от по-малкото."

Иън Дъглас-Хамилтън, основателят на Save the Elephants, заяви, че близнаците са „рядко срещани в популациите на слонове“. А двойката близнаци от мъжко и женско са още по-редки.

„Те формират само около 1% от ражданията," каза Дъглас-Хамилтън. "Доста често майките нямат достатъчно мляко, за да поддържат две малки."

Мъжкото слонче тежи около 60 килограма, а сестра му е малко по-малка - близо 55 кг., и те трябва да използват столче, за да могат да стигнат до майка си, за да се нахранят, предава BBC. Все още не е ясно как се казват бебетата, но традицията в Тайланд повелява те да бъдат кръстени седем дни след раждането.

Служителите на двореца на слоновете в Аютая и Royal Kraal публикуват изображения и видеоклипове на семейството на слоновете всеки ден от раждането им.

„След като издърпахме второто слонче далеч от майката, бебето се изправи. Всички аплодирахме, защото това е чудо," каза ветеринарен лекар пред BBC. "Винаги сме искали да видим близнаци слонове, но не всеки може да види това, защото не се случва често."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиткифакти

    10 3 Отговор
    "Момче и момиче" трудно, ще роди, но виж мъжко и женско слонче по може.
    Този език за нищо го нямате вече, рожби на родител 1 и родител 2!
  • 2 Ха ха

    1 7 Отговор
    Тоя със счупения крак ли е щастливия баща?
  • 3 Малки бебоци

    7 0 Отговор
    Дано растат свободни!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хи хи хи

    4 4 Отговор
    Тук пишат пълни тъпотии ...скапани новини !!!!!
  • 6 ОХ ДОКАТО СИ НАМЕРЯ ОЧИЛАТА🤓прочетох

    0 0 Отговор
    Че се родило момче и момиче
    В правителството на контактьорките
  • 7 Ще им трябвало столче

    0 0 Отговор
    на малките слончета....Имам едно за хранене на внука ми, та да взема да го изпратя в естествената им среда, защото без столче слонче не може да се храни.