18 Юни, 2024 21:37 2 462 3

Как да развиете личността на детето?

  • играчки-
  • картонени-
  • екосъобразни-
  • креативност-
  • деца-
  • родители

Груповата игра и креативността развиват личността, твърди Жени Илиева

Жени Илиева е бизнес дама и майка на две деца, която съчетава успешно кариерата и семейните си ангажименти. Една от малкото дами, които успяват да развият бизнеса си от нулата. Основният ѝ бизнес е измисляне и направа на декори, стелажи и парти артикули от картон, но с времето се ражда и нещо друго - отново забавно и атрактивно, но за децата.

Типично за находчив и упорит предприемач, креативността е това, което я движи по пътя на успеха. Именно това качество води до създаване на уникален и нов бизнес за играчки, който се ражда в нейния дом, докато се занимава с възпитанието на децата си. Жени създава иновативен продукт – екосъобразна играчка, която насърчава детската креативност и въображение, като същевременно улеснява родителите в разбирането на мислите и чувствата на детето.

- Как детските картонени играчки, които вие творите, могат да повлияят на развитието на креативността и въображението?

Абсолютно всички играчки, които се предлагат, са продукт. Купувайки продукта, детето го превръща в своя играчка. Попадайки на една бяла картонена ракета например, детето на първо място се интересува какво всъщност е това. След това се интересува къде отива тази ракета, постепенно изучава колко са планетите, започва да ги рисува, да мисли, да подрежда. Цялата тази последователност и свързаност са безкрайно ценни, тъй като детето, играейки, научава толкова много неща, развива креативността и всъщност създава свой собствен продукт.

Самото измисляне на игри, развива моториката.

При една бяла картонена къща, детето създава дизайн - оцветява стени, покрив, пощенска кутия, в която пуска писма. Всички продукти са създадени така, че детето да играе с тях дълго време. Като например малките картонени столче и масата, които са леки, лесно подвижни и могат да се носят навсякъде.

Креативността особено се развива, когато има много деца накуп. Едното дете играе бащата, другото - майка, трето рисува. Получава се игра, в която могат да се разменят различни роли. Въображението няма как да не се развие при тази актьорска игра.

- Мислите ли, че тези продукти са добра алтернатива на електронните устройства?

Родителите са водещ фактор. Ние избираме с какво нашите деца да се занимават. Освен това можем да бъдем много добра компания в игрите. Картонените играчки на My Toy са подходящи и за семейна и за приятелска игра и осигуряват заедност - те се рисуват, сглобяват, влиза се в ракетата и къщата - използват се. И играта тръгва. При електронните игри, обикновено детето е само със себе си и не играе в група. А това спира много от възможностите на екипното забавление.

- Какви са бъдещите Ви проекти?

Имаме идеи, които засега са тайна, но са продължение на сериите ни до момента. Най-трудно се избира маса в празния ресторант. Ако пуснем прекалено много продукти, хората трудно биха се ориентриали какво искат. Догодина вероятно ще имаме още нови и изключително интересни неща. Но всяко нещо с времето си.

- Вие как сте успявали да развивате креативността на Вашите деца и извън играчките?

Първо общувайки с тях и второ - опознавайки ги. Първо разбирам какви са интересите им, след това започвам да ги разивам. Заедно сме пяли песнички, гледали сме филми, чели сме книги. А всичко това, правейки го заедно, развива въображението и креативността.

- Как креативният подход в играта се отразява на децата в по-късна възраст?

Детето се научава да има собствено мнение и по-бързо успява да опознае себе си и да е наясно какво му харесва. Когато от малък имаш въображение и развиваш своята креативност, ставаш личност. Често такова развитие позволява да не си част от тълпата и да бъдеш лидер - ако искаш, разбира се. Когато имаш позиция и познаваш себе си, можеш да казваш НЕ, а това е изключително важно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Квантов владетел

    1 0 Отговор
    Вече всичко се знае на баламурниците ще ги ашладисват баламурници
  • 2 Оригами

    2 0 Отговор
    Крушата не пада по далече от дървото, така че ще е просто като вас.
  • 3 12343211

    1 0 Отговор
    Реклама.
    Времето с детето е ограбено от суетата на живота ни.