28 Юли, 2024 13:02 1 161 0

Робърт Дауни Джуниър се завърна в Marvel, но в ролята на важен злодей (ВИДЕО)

  • робърт дауни джуниър-
  • тони старк-
  • злодей-
  • доктор дуум-
  • железният човек-
  • марвел-
  • marvel

Актьорът няма повече да играе ролята, която спаси кариерата му - на Железния човек Тони Старк

Робърт Дауни Джуниър се завърна в Marvel, но в ролята на важен злодей (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Робърт Дауни Джуниър се завръща в кинематографичната вселена на Marvel като Доктор Дуум в новия филм, озаглавен “Отмъстителите: Страшният съд” който ще бъде режисиран от братята Джо и Антъни Русо, които пък правят и своето собствено завръщане в Marvel. Режисьорското дуо застава отново начело на снимачния екип, за да ръководи два нови филма за „Отмъстителите”: “Страшният съд,” който ще представи Виктор фон Дум/Доктор Дум и “Отмъстителите: Тайни войни”

Докато Дауни каза в скорошни интервюта, че е готов да се върне в Marvel, феновете естествено предположиха, че това означава, че той ще се върне като Железния човек/Тони Старк. Завръщането на Дауни в ролята на злодея Виктор фон Дуум идва като огромен шок за феновете, включително изригналата в бурни възгласи и аплодисменти публика на представянето на Marvel на Comic-Con в Сан Диего.

Дауни се появи изненадващо в залата в събота вечерта, за да разкрие завръщането си.

Първата поява на Дауни като супер-гениалния плейбой Старк се случи през 2008 г. в „Железният човек“,” което беше първата част от взаимосвързаната кинематографична вселена на Marvel, създадена от президента на Marvel Studios Кевин Фейдж. През следващите 11 години Дауни изигра отново ролята си в 10 филма на Marvel, включително “Железният човек 2” “Железният човек 3” “Невероятният Хълк,” „Отмъстителите” “Каптиан Америка: Гражданска война” “Отмъстителите: Ерата на Ултрон,” “Спайдърмен: Завръщане у дома,” “Отмъстителите: Война безкрай” и “Отмъстителите: Краят”, в който Тони Старк жертва живота си, за да спаси света от Танос за последен път.

Президентът на Marvel Studios Кевин Фейги подчерта пред Vanity Fair миналия декември, че няма интерес да се връща към емоционалния край на Старк.

“Ще запазим този момент и няма да го докосваме отново,” Фейги каза по това време за смъртта на Железния човек. “Ние всички работихме много усилено в продължение на много години, за да стигнем до това, и никога не бихме искали да го отменим магически по някакъв начин.”

Сега Дауни се завръща в Marvel, но не като Железния човек. Тази година актьорът беше доста открит относно интереса си да се върне във франчайза. Говорейки пред списание Esquire след спечелването на Оскар за “Опенхаймер” актьорът беше попитан дали някога би се върнал в кинематографичната вселена на Marvel сега, когато официално е носител на Оскар. Актьорът не се поколеба с положителния отговор.

“С радост. Това е твърде неразделна част от моята ДНК,” Дауни каза. “Тази роля ме избра. И вижте, аз винаги казвам, Никога, никога не залагайте срещу Кевин Фейги. Това е губещ залог. Той е казиното. Той винаги ще печели.”

Новините за доктор Дуум продължават една огромна година за актьора. Изпълнението му като Луис Щраус в „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан му спечели Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля през март. Съвсем наскоро Дауни беше включен в актьорския състав на Park Chan-wooks, мини-сериал на HBO, където играе агент на ЦРУ. Той спечели номинация за Еми за поддържащ актьор в ограничен сериал или антология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА