6 Август, 2024 14:29 1 327 0

Робърт Дауни Джуниър отново е най-добре платеният актьор в света

  • робърт дауни джуниър-
  • марвел-
  • железния човек-
  • най-високоплатен актьор-
  • пари-
  • хонорар-
  • заплащане-
  • актьор

Звездата на Марвел зае престижната позиция за пръв път преди 10 години

Робърт Дауни Джуниър отново е най-добре платеният актьор в света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Робърт Дауни Джуниър отново е на върха на класациите за най-високоплатен актьор. След като Marvel Universe обяви на Comic-Con San Diego, че Дауни ще се завърне не като Железния човек, а като злодея от Фантастичната четворка, доктор Дуум, цифрите започнаха да се натрупват върху заплатата му.

Дауни Джуниър ще направи 79 милиона долара от филма с допълнителни "бонуси за изпълнение", които ще зависят от приходите на филма в бокс офиса, според Daily Mail.

Изданието също така съобщи, че преди това голямо съобщение от Marvel, актьорът е спечелил малко над 512 милиона долара, за да се появи като Тони Старк в четирите филма за „Отмъстителите“, както и епизодични изяви в "Невероятният Хълк", "Спайдърмен: Завръщане у дома" и „Капитан Америка: Гражданска война“.

През 2023 г. Адам Сандлър беше обявен за най-добре платения актьор, а предходната година Тайлър Пери заемаше първото място.

Сандлър зае мястото на най-добре платения актьор през 2023 г., отчасти благодарение на продуцентската си компания Happy Madison.

Форбс публикува списъка си с най-добре платени актьори миналата година и съобщи, че Сандлър е спечелил 73 милиона долара само през 2023 г. Според доклада Happy Madison Productions продуцира много филми за Netflix, включително "Murder Mystery 2" с участието на Сандлър и Дженифър Анистън. Happy Madison Productions удължиха сделката си с услугата за стрийминг през 2020 г., за да създадат още четири филма.

Освен че играе и продуцира филми, Сандлър все още от време на време е домакин на стендъп комедийни шоута. Forbes съобщи, че звездата печели повече от 400 000 долара на шоу. Преди това Адам Сандлър последно оглави списъка на Форбс през 2002 г.

През 2022 г. Тайлър Пери беше най-добре платеният актьор според изданието. Съгласно списанието, Пери е натрупал 175 милиона долара през онази година. Изданието съобщи, че доходите му са от стрийминг на неговите филми, телевизионните му предавания и други проекти.

По онова време Форбс отбеляза, че през 2022 г. Пери е единственият милиардер, попаднал в техния списък.

Дуейн "Скалата" Джонсън доминираше челното място като най-добре платен актьор няколко години подред.

През 2020 г. Джонсън спечели 87,5 милиона долара, а през 2019 г. актьорът спечели 89,4 милиона долара.

През 2019 г. Джонсън получи заплата от 23,5 милиона долара за „Джуманджи: Следващо ниво“, според Форбс. Изданието също отбеляза по това време, че Джонсън е получавал $700 000 на епизод за "Ballers" на HBO, както и "седемцифрена" заплата за сътрудничеството му с Under Armour в линията му за дрехи.

Джонсън за първи път оглави списъка през 2016 г., като спечели 64,5 милиона долара според Forbes.

Изненадващо, Джордж Клуни зае първото място за най-добре платен актьор през 2018 г., въпреки че не се е снимал във филм от 2016 г.

Според Forbes, който измерва приходите както на екрана, така и извън него, компанията за текила на Клуни е постигнала огромен успех през 2017 г., което го издигна до върха на класацията през 2018 г. Актьорът продаде своята компания за текила Casamigos за 1 милиард долара на Diageo. Изданието съобщи, че Клуни е спечелил 233 милиона долара от продажбата, което му носи титлата най-добре платен актьор през 2018 г.

Марк Уолбърг оглави списъка през 2017 г. с 68 милиона долара. Според Forbes доходите на Уолбърг от тогава се дължат до голяма степен на филмите му „Daddy's Home 2“ и "Трансформърс: Последният рицар."

Робърт Дауни Джуниър оглави за пръв път списъка на Форбс преди 10 години, през 2014 г., като направи $75 милиона.

Списанието съобщи, че доходите на звездата до голяма степен се дължат на ролята му на Железния човек в "Отмъстителите", който беше третият най-касов филм за всички времена.

Според изданието по-голямата част от приходите на Дауни Джуниър през 2014 г. идват от филма му от 2013 г. „Железният човек 3“. Изданието съобщи, че филмът е събрал 1,2 милиарда долара приходи в боксофиса.

Ролята на Железния човек във Вселената на Marvel му помогна да си осигури първото място в списъка на Forbesна най-добре платените актьори и през 2015 г. Според изданието, звездата е спечелила 80 милиона долара, до голяма степен благодарение на „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и анимационния филм „Железният човек и Капитан Америка: Обединени герои“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА