6 Август, 2024 12:15 850 2

Режисьорът на "Туин Пийкс" обяви, че страда от емфизем, но никога няма да се пенсионира

  • дейвид линч-
  • режисьор-
  • туин пийкс-
  • емфизем-
  • белодробно заболяване-
  • тютюнопушене

Дейвид Линч е развил белодробното заболяване след дългогодишно тютюнопушене

Режисьорът на "Туин Пийкс" обяви, че страда от емфизем, но никога няма да се пенсионира - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският режисьор Дейвид Линч обяви, че никога няма да се пенсионира, като същевременно съобщи, че е диагностициран с емфизем, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

В публикация в социалната мрежа "Екс" 78-годишният режисьор на "Туин Пийкс" каза, че е развил белодробното заболяване след дългогодишно тютюнопушене, от което се е отказал преди две години.

Емфиземът е форма на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ).

В социалната мрежа Линч написа, че неотдавна се е подложил на множество прегледи, които показали, че е в отлично здраве с изключение на емфизема. "Изпълнен съм от щастие и никога няма да се оттегля. Искам всички да знаете, че оценявам загрижеността ви. С обич, Дейвид", написа режисьорът.

Повод за публикацията са въпросите дали Линч ще режисира отново някога, възникнали след негово интервю за списание "Сайт енд саунд". Твърди се, че той казал пред изданието: "получих емфизем, защото пуших толкова дълго и сега съм принуден да си стоя у дома, независимо дали ми харесва или не. За мен ще е много лошо, ако се разболея, дори и само ако настина".

Роденият в Мисула щата Монтана Линч е номиниран за "Оскар" четири пъти. През 2019 г. той бе удостоен с почетна награда от Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ за принос към киноиндустрията. Линч създаде мистериозната драматична поредица "Туин Пийкс" заедно с Марк Фрост през 1990 г. и 1991 г. и "Туин Пийкс: Завръщането" през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    0 0 Отговор
    Олеле и той като мене.
  • 2 Мнение

    5 0 Отговор
    Понеже сте спрели коментарите под статията за А1, ще кажа моето мнение за тях тук!

    Това е една от най-измамните и схемаджийски фирми в България! Толкова много цакат потребителите си, че направо не истина!

    Пример:
    Фирма сключила договор с А1 ви праща некъв линк, който само като цъкнете без да искате, автоматично ви абонират към незнайна тяхна услуга, като начисляват между 5-10 лв месечно върху сметката ви!
    Когато се оплачете ви казват да пуснете жалба, а след известно време ви заявяват, че каквото сте се абонирал сте потребили, следователно няма да ви възстановят ОТКРАДНАТАТА сума!

    Едва когато им повишите тон и започнете да плашите другите клиенти в магазините им, тогава ви казват какво всъщност е станало и как да премахнете абонаментът, който така или иначе са ви натресли!

    Измамниците в България процъфтяват, защото държавата е абдикирала от задълженията си на контролен орган!!!

    Рано или късно такива като тия измамници ще си плащат с лихвите!