8 Август, 2024 10:15 514 2

Лайза Минели издава мемоари

  • лайза минели-
  • мемоари

78-годишната американска актриса и певица ще издаде книгата през пролетта на 2026 г.

Лайза Минели издава мемоари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лайза Минели ще издаде мемоари, след като заяви, че предишни екранизации на живота ѝ "не са били точни".

78-годишната американска актриса и певица ще издаде книгата през пролетта на 2026 г., която ще запознае читателите с кариерата ѝ, борбата ѝ със злоупотребата с наркотици и любовния ѝ живот.

Минели е един от едва 25-те изпълнители, които са печелили награди "ЕГОТ" (Еми, Грами, Оскар и Тони), и е дъщеря на актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсенте Минели.

Най-известна е с изпълненията си в "Кабаре" от 1972 г., телевизионния филм-концерт "Лайза с A Z" и музикалната драма на Мартин Скорсезе от 1977 г. "Ню Йорк, Ню Йорк".

Пред списание People Минели сподели: "Откакто бях достатъчно възрастна, за да държа молив на хартията, хората ме молеха да напиша книги за кариерата си, за живота си, за любовта си, за семейството си. Категорично не. Моята философия беше да ме разказват, когато ме няма. Защо промених решението си?"

По-нататък в интервюто тя казва, че според нея документалните филми за кариерата ѝ "не са я разбрали правилно" и твърди, че са направени от хора, които според нея "не познават семейството ми и не ме познават истински".

Минели добави: "Накрая бях адски ядосана. Една вечер по време на вечеря реших, че това е моята проклета история, ще я споделя с вас заради цялата любов, която ми дадохте".

Книгата е написана с помощта на посланика на Great American Songbook Майкъл Файнщайн, който е приятел на Минели от 40 години, и ще бъде публикувана от Grand Central Publishing, предава БГНЕС.

Цитирайки текста на песента Maybe This Time от "Кабаре", Минели казва, че "след невероятни събития и животозастрашаващи битки ... аз наистина съм "Lady Peaceful, Lady Happy".

"Благодаря на всички, че ме обичате толкова много ... че сте загрижени за мен", добави тя. "Искам да знаете, че все още съм тук, все още ритам задници, все още обичам живота и все още творя. Така че, докато тази книга се появи, знайте, че съм засмяна, в безопасност във всяко отношение, заобиколена от любими хора и развълнувана да видя какво има точно зад завоя на живота“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    3 1 Отговор
    Лайза дали ще напише , колко Минели е направила ?!
  • 2 българин 777

    1 0 Отговор
    какви мемоари тя има един филм „кабаре„