27 Август, 2024 10:15 2 418 8

"Сърцето ми е разбито": Марая Кери загуби майка си и сестра си в един ден

  • марая кери-
  • майка-
  • сестра-
  • смърт-
  • тежка загуба

Близките на певицата са починали през уикенда

"Сърцето ми е разбито": Марая Кери загуби майка си и сестра си в един ден - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Певицата, носителка на „Грами“, помоли за уединение.

Майката на Марая Кери - Патриша, и сестра ѝ Алисън са починали в един и същи ден през уикенда.

"Сърцето ми е разбито, че загубих майка си през изминалия уикенд“, се казва в изявление на американската певица. „За съжаление, при едно трагично стечение на обстоятелствата, сестра ми загуби живота си в същия ден“, написа още тя, предава БГНЕС.

Певицата, носителка на „Грами“, заяви, че се е чувствала благословена да прекара време с майка си в седмицата преди смъртта ѝ, и помоли за уединение. Все още няма подробности за причините за смъртта.

87-годишната Патриша е бивша оперна певица и вокален педагог от ирландско-американски произход.

В мемоарната книга на Кери от 2020 г. „Значението на Марая Кери“ петкратната носителка на наградата „Грами“ описва подробно сложните си отношения с майка си, като казва, че това ѝ е причинило „толкова много болка и объркване“.

55-годишната Кери заяви, че конкуренцията е застанала между тях. Професионалната ревност „идва с територията на успеха, но когато човекът е майка ти и ревността се разкрива на такава крехка възраст, това е особено болезнено“, сподели тогава тя, като говори и за дълбоката си любов към майка си. В посвещението пише: „На Пат, моята майка, която, въпреки всичко, вярвам, че е направила най-доброто, на което е способна. Винаги ще те обичам по най-добрия начин, на който съм способна“.

В интервю с Гейл Кинг през 2022 г. певицата заяви, че „определено“ е била засегната от критиките на майка си, когато е растяла. Тя добави, че винаги е отдавала дължимото на майка си за това, че я е приобщила към музиката.

Отношенията на Кери с по-голямата ѝ сестра Алисън, 63-годишна, също са сложни.

В мемоарите си тя пише, че се е отчуждила от нея и брат си Морган като казва, че за нея е било „емоционално и физически по-безопасно да няма никакъв контакт“.

След излизането на мемоарите Алисън съди Кери за 1,2 млн. долара (909 780 лв.) за „огромно емоционално страдание“, наричайки я „отмъстителна“.

Бащата на певицата Алфред умира през 2002 г. от рак на 72-годишна възраст.

Кери е считана за една от най-успешните певици в световен мащаб. Нейният празничен сингъл All I Want For Christmas Is You е най-продаваната коледна песен на изпълнителка за всички времена. Тя държи рекорда за най-много номер едно сингли на солов изпълнител в Billboard Hot 100 - 19 песни, продала е над 220 милиона плочи по целия свят и е била съдия в състезателното шоу American Idol.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И що ни занимавате

    12 2 Отговор
    със сигански истории. Моите родители и отношенията ни нямаха нищо общо с тия, дето за пари и по съдилища са се влачили. Ако имаше как да ме питат милиарди ли искам, или да се върнат баща ми и майка ми, избирам второто. С брат и сестра не искали да се видят, па сега вече сърцето й било разбито.
  • 2 Сила

    12 1 Отговор
    Това си е средностатистическо БГ семейство .....само дето не да се клали с брадви за некоя наследствена нива в Петърч ......!!! Или етаж от къща в Брезник ......
  • 3 Смешки

    14 1 Отговор
    1,2 млн. долара (909 780 лв.)??

    Коментиран от #7

  • 4 Немо

    15 0 Отговор
    На кифлата не и е пукало за сестра и, както и за майка и, а сега когато са починали сърцето и било разбито.... Айде стига глупости
  • 5 Механик

    9 0 Отговор
    Някой разбра ли кога е умряла сестра и? Аз не рзбрах.
  • 6 на 87 и на 63

    1 2 Отговор
    да , на 24 певицата ражда сестра и . забогатяват и се ражда Кели . след 8 години . с 3-4 песни и добри изяви и тя забогатява . сега е сама . грешно живеят . добра певица .
  • 7 Ко речи?

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Смешки":

    Кам го тоя курс да си обменя?
  • 8 Кен Лий

    4 2 Отговор
    Да запише албум с траурни коледни песни тогава.